1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z grą

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Michas303, Marzec 5, 2012.

  1. Michas303

    Michas303 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Kupiłem na giełdzie gierkę do xboxa. Wkładam ją do xboxa i wyskakuje że nie może jej odczytać i mam ją przeczyścić. Płytka jest czysta. WTF ?

    Dodam że kilka miesięcy temu też coś takiego miałem i okazało się że przeróbka jest stara. Odniosłem do serwisu i gry działały. No ale co z tego skoro 2-3 gry działają i 4 ( TESV) nie ?

    Jeśli to chodzi o tą przeróbkę to mogę ją jakoś sam zaaktualizować na xboxie ? Ale coś z płytką zrobić? Bardzo mi zależy żeby w nią zagrać, bo takie jechanie do serwisu co kilka miesięcy jest i płacenie bodajże 50zł nie jest opłacalne.

    Ps. Jeśli był taki temat to przepraszam za zakładanie nowego, musiałem źle szukać.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  4. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Gra została nagrana pod inne lt, niż te które masz w konsoli. Lepiej kupić sobie nagrywarkę i samemu wypalać płytki. Bardziej opłacalne i masz pewność, że jeśli zrobisz wszystko zgodnie z poradnikami, to będzie działać.
     
  5. Michas303

    Michas303 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Na dysku nie instalowałem ponieważ takowego nie mam, jest tylko ten wbudowany od razu a tam oczywiście gra nie wejdzie. Dash nie wiem jaki mam, ale jak się da sprawdzić to mogę sprawdzić. Przeróbkę też niestety nie wiem jaką mam, gry takie jak BF3, CoD:MW3 mi chodzą.

    Z tą nagrywarką nie chcę się bawić ponieważ zbieram aktualnie na komputer nowy i nie chcę bawić się w dodatkowe koszty. Ponadto pobranie gry na xbox'a to katorga. Dużo ważą :/

    Odswieżam.

    To co mam z tym zrobić ? Użyć tego poradnika co podał adam ? Jest on bezpieczny ? Jestem KOMPLETNYM laikiem z przeróbką konsoli, i nie chcę nic zepsuj itp. tym bardziej że jakbym nie daj boże zepsuł to nie mam pieniędzy na kupno nowej + do tego na konsole złożyłem się z bratem tak więc ;/
     
  6. Michas303

    Michas303 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Odświeżam. Pomoże ktoś?
     
  7. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Poradnik jest dobry, a to czy czujesz się na siłach z niego skorzystać, to już twoja sprawa. Katorga, to egzamin dla magów w Dragon Age. Nawet przy wolnym łączu pobranie gry to +/- kilka godzin.
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Poradnik jest jak najbardziej dobry. Wgraj LT 3.0 i gry powinny działać.
     
  9. michal9125

    michal9125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2011
    Posty:
    209
    Polubienia:
    162
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Edinburgh (uk) Chełm (PL)

    Nie jestem pewien ale skoro mu chodzi cod i btf to chyba ma lt 3.0 ? czy nie ? Niech ktoś to potwierdzi.
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nikt nie wie pod jakie LT są nagrane te gry.
     
  11. Michas303

    Michas303 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    A można to sprawdzić jakimś programem czy czymś?
     
  12. miczu71

    miczu71 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Można abgx360

    Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk
     
  13. Michas303

    Michas303 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Jak? Jak wsadziłem płytę do odtwarzaczu płytek to na tej płytce jest jakiś uptade. Ale się nie uruchamia jak wsadzam płytkę.
     
  14. Michas303

    Michas303 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Odświeżam

    Jak można sprawdzić na jaką przeróbkę została nagrana płytka ? Bo to by wiele wyjaśniło.
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Abgx

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  16. Michas303

    Michas303 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Wiem że abgx, tylko jak to zrobić? Jest tam kilka zakładek, przycisk Launch. Nie chcę płytki uszkodzić itp. bo jeśli samemu problemu nie naprawię to wyśle konsole do zakładu i chcę mieć w co grać :p
     
  17. Michas303

    Michas303 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Odświeżam. Patrząc w ABGX360, gry są pod abg3.Tak więc pod przeróbkę LT-3. Sprawdziłem gry CoDMW3 (która mi chodzi) i The Elder Scrolls Skyrim V ( która mi nie chodzi). Obie abg3, obie pod przeróbkę LT-3. To dlaczego do cholery jedna mi chodzi a druga nie ? Może chodzić o DASH? O ile sobie przypominam nie zmieniałem go i jest on chyba zeszłoroczny.

    Oto jego numer ( nie wiem czy dobry) 2.0.13599.0
     
  18. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie ma takiego czegoś, że gra jest tylko pod LT 2.0 albo tylko pod LT 3.0.

    Nagrywasz w zależności jakie masz LT:
    http://xboxforum.pl/artykuly-f31/[tutorial]-nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-2-0-a-125826.html
    http://xboxforum.pl/artykuly-f31/[t...szy-artykul-edycja-3-a-120365.html#post942283
     
  19. Michas303

    Michas303 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    No tylko przecież piszę że nie wiem jakie mam LT...

    Po za tym ja nie chcę nagrywać gry. Mam już nagraną na płytkę i chcę zrobić żeby działała.
     
  20. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Sprawdzisz to, wkładając gry XGD3 nagrane:
    Pierwsza - pod LT 2.0
    Druga - pod LT 3.0

    Gry XGD3 nagrane pod LT 2.0 nie działają na LT 3.0 i odwrotnie. Jeśli nie chcesz nagrywać gier to musisz obejść się smakiem.
     
  21. Michas303

    Michas303 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Musiałbym pobierać ponad 8gb... A nie znasz jakiejś mało ważącej gierki żebym mógł nagrać, tylko po to żeby sprawdzić czy mam napęd LT 2 czy 3 ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum