1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z grą

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Michas303, Marzec 5, 2012.

  1. Michas303

    Michas303 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Kupiłem na giełdzie gierkę do xboxa. Wkładam ją do xboxa i wyskakuje że nie może jej odczytać i mam ją przeczyścić. Płytka jest czysta. WTF ?

    Dodam że kilka miesięcy temu też coś takiego miałem i okazało się że przeróbka jest stara. Odniosłem do serwisu i gry działały. No ale co z tego skoro 2-3 gry działają i 4 ( TESV) nie ?

    Jeśli to chodzi o tą przeróbkę to mogę ją jakoś sam zaaktualizować na xboxie ? Ale coś z płytką zrobić? Bardzo mi zależy żeby w nią zagrać, bo takie jechanie do serwisu co kilka miesięcy jest i płacenie bodajże 50zł nie jest opłacalne.

    Ps. Jeśli był taki temat to przepraszam za zakładanie nowego, musiałem źle szukać.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5139
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  4. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Gra została nagrana pod inne lt, niż te które masz w konsoli. Lepiej kupić sobie nagrywarkę i samemu wypalać płytki. Bardziej opłacalne i masz pewność, że jeśli zrobisz wszystko zgodnie z poradnikami, to będzie działać.
     
  5. Michas303

    Michas303 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Na dysku nie instalowałem ponieważ takowego nie mam, jest tylko ten wbudowany od razu a tam oczywiście gra nie wejdzie. Dash nie wiem jaki mam, ale jak się da sprawdzić to mogę sprawdzić. Przeróbkę też niestety nie wiem jaką mam, gry takie jak BF3, CoD:MW3 mi chodzą.

    Z tą nagrywarką nie chcę się bawić ponieważ zbieram aktualnie na komputer nowy i nie chcę bawić się w dodatkowe koszty. Ponadto pobranie gry na xbox'a to katorga. Dużo ważą :/

    Odswieżam.

    To co mam z tym zrobić ? Użyć tego poradnika co podał adam ? Jest on bezpieczny ? Jestem KOMPLETNYM laikiem z przeróbką konsoli, i nie chcę nic zepsuj itp. tym bardziej że jakbym nie daj boże zepsuł to nie mam pieniędzy na kupno nowej + do tego na konsole złożyłem się z bratem tak więc ;/
     
  6. Michas303

    Michas303 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Odświeżam. Pomoże ktoś?
     
  7. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Poradnik jest dobry, a to czy czujesz się na siłach z niego skorzystać, to już twoja sprawa. Katorga, to egzamin dla magów w Dragon Age. Nawet przy wolnym łączu pobranie gry to +/- kilka godzin.
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5139
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Poradnik jest jak najbardziej dobry. Wgraj LT 3.0 i gry powinny działać.
     
  9. michal9125

    michal9125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2011
    Posty:
    209
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Edinburgh (uk) Chełm (PL)

    Nie jestem pewien ale skoro mu chodzi cod i btf to chyba ma lt 3.0 ? czy nie ? Niech ktoś to potwierdzi.
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5139
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nikt nie wie pod jakie LT są nagrane te gry.
     
  11. Michas303

    Michas303 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    A można to sprawdzić jakimś programem czy czymś?
     
  12. miczu71

    miczu71 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Można abgx360

    Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk
     
  13. Michas303

    Michas303 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Jak? Jak wsadziłem płytę do odtwarzaczu płytek to na tej płytce jest jakiś uptade. Ale się nie uruchamia jak wsadzam płytkę.
     
  14. Michas303

    Michas303 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Odświeżam

    Jak można sprawdzić na jaką przeróbkę została nagrana płytka ? Bo to by wiele wyjaśniło.
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12681
    Polubienia:
    1163
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Abgx

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  16. Michas303

    Michas303 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Wiem że abgx, tylko jak to zrobić? Jest tam kilka zakładek, przycisk Launch. Nie chcę płytki uszkodzić itp. bo jeśli samemu problemu nie naprawię to wyśle konsole do zakładu i chcę mieć w co grać :p
     
  17. Michas303

    Michas303 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Odświeżam. Patrząc w ABGX360, gry są pod abg3.Tak więc pod przeróbkę LT-3. Sprawdziłem gry CoDMW3 (która mi chodzi) i The Elder Scrolls Skyrim V ( która mi nie chodzi). Obie abg3, obie pod przeróbkę LT-3. To dlaczego do cholery jedna mi chodzi a druga nie ? Może chodzić o DASH? O ile sobie przypominam nie zmieniałem go i jest on chyba zeszłoroczny.

    Oto jego numer ( nie wiem czy dobry) 2.0.13599.0
     
  18. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5139
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie ma takiego czegoś, że gra jest tylko pod LT 2.0 albo tylko pod LT 3.0.

    Nagrywasz w zależności jakie masz LT:
    http://xboxforum.pl/artykuly-f31/[tutorial]-nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-2-0-a-125826.html
    http://xboxforum.pl/artykuly-f31/[t...szy-artykul-edycja-3-a-120365.html#post942283
     
  19. Michas303

    Michas303 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    No tylko przecież piszę że nie wiem jakie mam LT...

    Po za tym ja nie chcę nagrywać gry. Mam już nagraną na płytkę i chcę zrobić żeby działała.
     
  20. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5139
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Sprawdzisz to, wkładając gry XGD3 nagrane:
    Pierwsza - pod LT 2.0
    Druga - pod LT 3.0

    Gry XGD3 nagrane pod LT 2.0 nie działają na LT 3.0 i odwrotnie. Jeśli nie chcesz nagrywać gier to musisz obejść się smakiem.
     
  21. Michas303

    Michas303 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Musiałbym pobierać ponad 8gb... A nie znasz jakiejś mało ważącej gierki żebym mógł nagrać, tylko po to żeby sprawdzić czy mam napęd LT 2 czy 3 ?
     

Wczytywanie...

Poleć forum