1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z grą

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Tata, Maj 8, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Tata

    Tata Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Może od początku....
    Mam slima xbox360 z cichą aktualizacją z LT 3.0, do tego dysk 320G.
    Na chwilę obecną mam dash'a 14719 którego wgrałem penem. Wszystko działa, ostatnio nawet zassałem wiedźmina 2 i ładnie wszystko działa.

    Problem dotyczy gry Star Wars - Episode III Revenge of the Sith. Mój syn przepada za grami z gwiezdnych wojen więc mu ja zassałem.

    Pobrany obraz iso wypaliłem imgburnem co prawda na płycie esperanza dvd+r dl oczywiście na ihsie 124 B z iextreme.
    Wtykam płytę do swojego xbox'a i za przeproszeniem ****.. :( dostaje błąd "nie można uruchomić gry pobierz ją ponownie"

    Cóż myślę pech.. pewnie płyta dupna bo to nie verbatim. Ale... lecę do kupla który ma też xbox360 ale z LT 2.0, wkłada płytę i gra się uruchamia.
    Ktoś naprowadzi mi co może być nie tak ?
    Bardzo proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Witaj, z tego co patrzyłem, to gra została wydana na xbox, więc do jej uruchomienia potrzeba emulatora xbox, zainstalowanego na xbox360.
     
  4. Tata

    Tata Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok, to teraz pytanie jak to zrobić ;)
    choć z tego co czytałem nowy dahs ma już w sobie emulator. Chyba, że się mylę to proszę mnie "wyprostować"
    Ktoś pomoże bardzo mi na tym zależy.
     
  5. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    czy nowy dash ma to nie wiem, ale normalnie to sie wklada gre i ona pobiera z internetu emulator
     
  6. Tata

    Tata Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podpiąłem teraz konsole pod net, wygląda na to, że działa bo nawet youtube działa i nadal lipa :(
    Nic nie pobiera, żadnych aktualizacji.
    A gra nadal nie chce się odpalić.
     
  7. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    A masz oryginalny dysk od M$ ?
     
  8. Tata

    Tata Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dysk jest wd ale przerobiony czyli miał wgrany firmware i konsola widzi go jako Microsof
    Wydaje mi się, że to chyba nie chodzi o dysk bo inne gry działają bez problemu, tzn instalują się i działają poprawnie czego przykładem jest działające gry takie jak wiedźmin2 czy assain.

    Pierwszy raz che dopalić gierkę z xbox clasic na 360-iątce.
    Próbuje doczytać co może być nie tak ale to forum jest olbrzymie !! :) dlatego proszę o pomoc.
     
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Pożycz od "kumpla" oryginalny dysk i sprawdź, czy działa.
     
  10. Tata

    Tata Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    uh... pech ... :)
    Kumpel z żoną i córą właśnie dzisiaj wybrał się do Tunezji na 7 czy 10 dni :)
    Ale przecież to gierka pod classica, ona naprawdę wymaga dysku ?
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dysk wd nie ma zrobionej partycji 2, trzeba ja mieć.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  12. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jak ojciec nie jest w temacie to na pewno zrozumie co miales na mysli i jak to zrobic ;)
    Krotka, acz tresciwa instrukcja krok po kroku:
    - wyciagasz dysk z obudowy i podlanczasz do PC (np. za pomoca obudowy zewnetrznej dla dyskow 2.5 cala)
    - pobierasz partycje 2 ( http://digiex.net/downloads/download-center-2-0/xbox-360-content/apps-pc/4897-xbox-360-partition-2-download-xbox-1-emulator.html ) i ja wypakowujesz
    - odpalasz program Xplore 360 Extreme ( http://digiex.net/attachments/downlo...0-extreme2.rar )
    - wybierasz zakladke Drive--> Open--> Harddrive or Memcard...
    - nastepnie wybierasz ponownie zakaldke Drive -->Restore Partition 2 i klikasz w pobrana partycje z rozszezeniem .bin
    - podlanczasz dysk do konosli i musi hulac :7
     
    1 osoba to lubi.
  13. Tata

    Tata Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    invisible masz u mnie flaszkę :)
    Wielkie dzięki ! I to nazywa się pomoc dla świeżaka!
    Przeraził mnie ogrom tego forum ale widać są ludzie którzy dzielą się wiedzą i pomagają i to się ceni.
    invisible jeszcze raz dzięki.
     
  14. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nie ma sprawy. Ciesze sie, ze moglem pomoc :) A flaszke postawisz, jak wszystko przetestujesz i bedzie dzialac ;)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum