1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z grafiką + wideo , GPU ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Polishboy, Kwiecień 10, 2014.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Polishboy

    Polishboy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2014
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Witam wszystkich forumowiczów , mój problem jest związany z grafiką w xboxie , mianowicie podczas grania wyskakują różne rzeczy na ścianach,samochodach, w wodzie itp.

    dodałem filmiki na you tube.

    Podczas grania w saint row 4 jest np. coś takiego (przyjrzyjcie się ścianie)

    https://www.youtube.com/watch?v=PWB9eF2RapI&feature=youtu.be

    drugi filmik (w wodzie):

    https://www.youtube.com/watch?v=Pbte6BGiS4M&feature=youtu.be

    W innych grach tak poważnych problemów nie ma ale występują inne:
    Np w trakcie grania w far cry 3 podczas poruszania się do przodu można z daleka zauważyć wczytywanie się tekstur, jest też problem z przedmiotami, liściami, jakby ostrość była za duża choć nie jest bo próbowałem zmieniać .

    W grach typu fifa 14, pes 14 wydaje się wszystko w porządku . Prosiłbym o jakąś pomoc ponieważ nie ukrywam że strasznie mnie to irytuje (mieć konsole i nie wiedzieć w czym problem, czy jest uszkodzona konsola,telewizor czy może jeszcze coś innego ). Na wszystkie pytania odpowiadam .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Grasz z płyty? bez dysku?
     
  4. RGHmc

    RGHmc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2014
    Posty:
    80
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dobczyce
    Jeżeli to xbox z rgh, to możesz mieć dysk na wykończeniu.
     
  5. Polishboy

    Polishboy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2014
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Z płyty i z dyskiem .
    Konsola nie posiada RGH, posiadam przeróbkę LT 3.0
    Dysk dokupywałem dodatkowo ale po przejściu Far Cry 3 , Savy zapisywałem na karcie pamięci 256 mb który jest cały czas podłączona

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
  6. ArabGirl

    ArabGirl Dziewczyna Dziewczyna Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2012
    Posty:
    128
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rabka
  7. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Jak grasz na piratach nie ma się co dziwić nagrywane gry szybciej wykańczają konsolę, może źle grę nagrałeś
     
  8. Polishboy

    Polishboy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2014
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    ArabGirl : Lipiec 2008 .


    oMaczOS: Konsole kupowałem nie przerobioną (nigdy nie była przerabiana prze poprzedniego właściciela), później podczas przerabiania serwisanci powiedzieli że była bardzo mało użytkowana (co by się zgadzało bo bynajmniej stan wizualny jest perfekcyjny, jak nowy), źle wypalane gry? , sam nie wiem, poprostu Wypakowuję pobraną gre, odpalam IMGBURN, ustawiam prędkość na 2,4 i jadza, W zależności od gry przepuszczam je również przez Abgx.
     
  9. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Nie pisz bzdur.

    Do autora, nie jest to problem z grafiką a z napędem lub/i dyskiem i to tutaj skupił bym się na dalszym szukaniu..
     
  10. Polishboy

    Polishboy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2014
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Dysk odpada, dokupywałem go później od problemu który stwierdziłem (korzystałem z karty pamięci xboxa) .
    Jakieś propozycje co począć ? bo nie mam pojęcia.
     
  11. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    po instalacji na hdd jest tak samo?
     
  12. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Spróbuj wyczyścić pamięć podręczną.
     
  13. Polishboy

    Polishboy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2014
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Sprawdzałem na jednej grze ale większych rezultatów nie udało mi się ustalić bo równie szybko mnie wywaliło, (posiadam tylko kopie gier) wyskoczył jakiś komunikat o autoryzacji.
     
  14. Polishboy

    Polishboy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2014
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Usunięcie pamięci podręcznej nic nie dało. Nie wiem czy to istotne czy nie ale mam Angielksą wtyczkę z przejściówką na normalne gniazdko .
     
  15. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie nagrana ihas dlatego po instalacji wywaliło takie coś, jak chcesz grać kopie truncated z dysku użyj mp3fixa.
     
  16. Polishboy

    Polishboy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2014
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    No narazie chcę rozwiązać problem z tą grafiką :biggrin:
     
  17. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    narazie Ci piszemy jak możesz zweryfikować w czym problem... Zainstaluj gre na hdd i dostosuj się do postu który napisał Kolega wyżej.
     
  18. Polishboy

    Polishboy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2014
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Ok, a jak można to zrobić ?
     
  19. Polishboy

    Polishboy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2014
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    znalazłem trik z mp3, domyślam się że to pomoże na błąd autoryzacji .
     
  20. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A konsola z którego roku? Nie sprawdzisz dysku jak nie zainstalujesz gry ,bez mp3 fixa truncated masz 5min na test gry z dysku później się wywali.

    Jak działa mp3 fix
    a)wymaga włączeniu w dashu dowolnej piosenki mp3
    b)można ją przez usb skopiować lub z audiocd
    c)włączasz grę i czekasz z 5min w menu gry
    d)wyłączasz mp3 grasz.
    e)nie chcesz się bawić w takie tricki kupujesz nagrywarkę ihas rev.

    Edit
    Tak działa pomoże. Daj znać jak to już wykonasz czy pomogło jak masz starszą konsole to winna lasera.
     
  21. Polishboy

    Polishboy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2014
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Instalacja na Dysku HDD nie pomogła, wszystko jest tak jak było .
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum