1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z grafika Xbox 360 SLIM 4GB

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Druper, Styczeń 6, 2012.

  1. Druper

    Druper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Cybinka
    Witam,

    Mam problem z moja grafika w xboxie, przy kilku grach pojawiaja mi sie bledy w grafice takie jak na tym filmiku FILMIK. Nie wiem co sie stalo nikt mi nie potrafi konkretnie odpowiedziec.

    Konsola jest przerobiona ma najnowszego dasha i naped lite-ona 0401 na ktorego nie ma jeszcze LT 3.0 mam na nim LT 2.0. Konsola wyprodukowana w 2011.04.19.

    Prosze o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Druper

    Druper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Cybinka
    Ponawiam i bardzo prosze o pomoc nie wiem co zrobic z tym....
     
  4. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    jak kazda gra tak ma to gpu... na slimie nie wiem czy ci ktoś to zrobi popytaj w serwisie jak tak to fajnie nie graj tak .
     
  5. Druper

    Druper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Cybinka
    A jaka cena naprawy GPU mniej wiecej jest? Najgorzej z tym wychodzi w GTA IV podczas gry mam tak jak na filmiku w pierwszym poscie a reszta gier chodzi normalnie tylko czasami widze takie uszkodzenia w grafice np. gram w Assasina I i tam nie ma ani jednego bledu czasami sie tekstura zalamie, w grze PURE przy filmikach kiedy gra sie laduje mam te artefakty w grze samej juz nie ma ani jednego. To jest dziene zmienialem kable HDMI wlaczelm juz na innych kablach i to samo sie dzieje. Konsola stala zimna wlaczam GTA IV i dzieje sie to samo nie ma roznicy zadnej.
     
  6. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    albo hana/gpu , nie orientuje się czy ktoś naprawi w slimie ,bardzo wątpie . na serwis oddaj dobry tam ci prawde powiedzą , z moich dobrych słyszałem ,że nikt slimów nie naprawia już bo się nie opłaca u ciebie może problem wymiana płyty głównej rozwiązać problem .cena/nowa konsola
     
  7. Druper

    Druper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Cybinka
    Nie no nie opowiadaj takich rzeczy ze slimow nikt nie naprawia bo sie nie oplaca.... Widze sa serwisy i naprawiaja tylko chodzi mi o dokladna diagnoze co to moze byc zebym wiedzial czy to naprawiac. Zastanawiam sie czy to czasami nie przez to ze mam najnowszego dasha a LT 2.0 byc moze jak wyjdzie 3.0 problem zniknie.
     
  8. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    niee , artefakty to problem gpu głównie przegrzany uklad lub się przewający jak właczasz dana gre odrazu po starcie konsoli masz już artefakty? to szukaj to w twoim interesie:) jak sądzisz ,że przeróbka coś zmieni powodzenia:)
     
  9. Druper

    Druper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Cybinka
    Po starcie mam od razu to samo co i pozniej nie ma zadnych zmian zeby bylo wiecej czy mniej.
     
  10. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    to uwalone gpu raczej albo przegrzane na serwis nic z tym sam nie zrobisz konsola trup
     
  11. Renegatt

    Renegatt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    74
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    W slimie gpu jest zintegrowane z cpu itp, takze nie da sie wymienić samego ukladu graficznego a wiec albo wymiana calego ukladu soc albo jak pisal kolega wymiana plyty.
     
  12. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    wymiana płyty ,nikt się tego nie podejmie naprawy bo się nie da .konsola to jest trup ale działa..... na cześci i dołożyć kupić nową
     
  13. Druper

    Druper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Cybinka
    Czyli ogolnie nie ciekawie. A konsola ma dopiero pol roku... Przed przerobieniem nie mialem takich efektow tydzien po przerobieniu efekty sie pojawily... moze to ma cos wspolnego...
     
  14. 1980lysy

    1980lysy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    zagadaj czy ktoś Ci może przywrócić do stanu pierwotnego, paru moim znajomym przywracali wysyłali na serwis i Microsoft naprawiał bądź wymieniał sprzęty. Kumpel za takie coś płacił 50pln cofnięcie przeróbki plus naklejenie plomb.
     
  15. Druper

    Druper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Cybinka
    Ja mam problem tego typu ze w slimie w moim napedzie trzeba bylo nawiercac uklad i tego sie juz nie cofnie...
     
  16. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    drill w napęd jak ktoś zrobił złe to eletronika do wymiany a nie artefakty w grafice... bo to uszkodzenie konsoli
     
  17. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    Kolejna osoba ktora wolala ladna slimke od brzydkiego arcade... Gdybys mial arcade bys mogl nawet kupic naped za 100 i odeslac do m$. Ale nie o to mi chodzi. Wiesz, skoro minal dopiero tydz po przerobce, warto uderzyc do "speca" i wyjasnic co jest. Kto wie, moze koles ci wymienil jakies podzespoly.
     
  18. Druper

    Druper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Cybinka
    Czyli masz na mysli to ze naped jest zle nawiercony i przez to moge miec artefakty?
     
  19. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    jakby był zły drill napęd zimny... a reszta by chodziła np na demo z pena bez napędu , uwalone jest coś xie prawdobnie gpu
     
  20. Druper

    Druper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Cybinka
    Ale przy zlym nawierceniu moga byc takie efekty jak mam ja? Czy np. przy zlym nawierceniu naped w ogole by nie ruszyl nic by sie nie uruchomilo?
     
  21. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    nie takie nie napęd by tylko nie reagował ktoś ci uwalił konsole
     
Wczytywanie...

Poleć forum