1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z grami Lt+3.0 POMOCY !!! Zmarnowane już 3 płyty :(

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez trevor9, Luty 18, 2012.

  1. trevor9

    trevor9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wczoraj postanowiłem wgrać LT+3.0 na czystego xboxa, był on już przerabiany, ale usunęła mi się przeróbka.
    Wszystko poszło ładnie, zgrabnie, ale niestety dziś nagrałem 3 gry przepuszczone przez abgx: Fifa 12 - Odtwórz DVD, NFS:The Run - Zagraj w grę i saints row 3 to samo.
    Podsumowując gry z xgd3 wyświetla się zagraj w grę, po czym wywala z powrotem do dasha, a w przypadku xgd2 Odtwórz DVD.
    W czym może tkwić problem? Przerabianie, nagrywanie gier wg tutoriali, a gry nagrywane na esperanzach DVD+R DL.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. trevor9

    trevor9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czy nikt mi nie pomoże ?
    -=SETH=- //Nie pisz post pod postem używaj opcji edytuj. Następnym razem warn będzie.
     
  4. smoqpl

    smoqpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    101
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Według mnie źle sflashowałes napęd, nagrywasz te gry na ihas z zmienionym flashem ? Nagraj cos na verbatimi i sprawdz
     
  5. trevor9

    trevor9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie, nagrywam zwykłą nagrywarką, na której sukcesywnie nagrywałem gry na LT 1.6
     
  6. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Zły flash napędu. Wgraj jeszcze raz LT3.0 tym razem z poprawnym kluczem i właściwym CFW dla twojego modelu napędu!
     
  7. trevor9

    trevor9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    aa jeszcze jedno pytanie, to mogę odrazu wgrać LT 3.0 ?
     
  8. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Żartujesz?


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
  10. trevor9

    trevor9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wywalił błąd e 64, miga 1 czerwona lampka... :(
     
  11. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Dobra jeszcze raz od początku kolego.
    Jaki masz dokładnie napęd, w konsoli ?
     
  12. trevor9

    trevor9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Liteon DG-16D2S
     
  13. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jeżeli masz prawidłowy klucz to wrzucasz go do CFW LTPlus-0251-v3.0.bin i to dopiero do napędu.
    Skąd masz dvdkey ? Mam nadzieje że nie zrobiłeś flasha na pałe :) bez klucza?
     
  14. trevor9

    trevor9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    2 dni temu wyciągałem klucz, co to CFW ?
     
  15. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    spróbuj wgrać z tego flasha co ci podałem. Jeśli dalej będzie odtwórz DVD to spróbuj zrobić re-flash pod dosem (dosflash) jeśli to nie zadziała, to znaczy że masz nieprawidłowy klucz w napędzie. (ew. pare innych rzeczy mogło pójść nie tak ale to ustalimy później)
     
  16. trevor9

    trevor9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ok, dam znać później :p
     
  17. trevor9

    trevor9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Co to jest cfw ?

    no teraz to wogóle napędu mi nie znajduje w JF, chyba że coś źle robię :eek:
     
  18. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    CFW to custom firmware do którego masz wrzucić klucz napędu. Ustaw napęd na porcie na którym go wykrywało wcześniej w JF i klikaj intro device.
     
  19. trevor9

    trevor9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jak ten klucz wrzucić ?
     
  20. trevor9

    trevor9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    [​IMG]
    To mi się wyświetla, a po odświeżenia Device not found.
    Odkryłem także, że przy podłączeniu kabla Sata do xboxa wyskakuje e 64, a przy podłączeniu napędu do pc Wszystko jest ok i można się zalogować do Xboxa.

    -=SETH=- // Kolego pisałem Ci już wczoraj że nie masz pisać post pod postem. Warn..
     
  21. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Po pierwsze korzystaj z opcji EDIT! a nie pisz postów jeden pod drugim.

    Co do napędu, to wrzuć mu jeszcze raz Liteon erase potem wejście w Vendor. Po prawej powinny ci się pojawić informacje o czipe.
    Dokładnie tak jak tutaj How to Unbrick an Xbox Liteon Drive - YouTube


    http://vgpolska.pl/ESLORD/Tutorials/jftut1.4.4.pdf
    Czytaj od strony 115
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum