1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z grami.(Nagrywanie)

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Tazioll, Maj 5, 2013.

  1. Tazioll

    Tazioll Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Słupsk, Poland
    Witam. Otóż w wakacje przerobiłem sobie Xbox'a. Gry dostałem od firmy która mi go przerobiła (Cod 5, Gta 4, Battlefield Bad Company, Ojciec chrzestny II). Znudziły mi się i zacząłem nagrywać gierki sam. Pobrałem obraz gry NBA 2k12 zrobiłem według poradnika : Nagrywanie gier na xbox 360 • programosy.pl. Nagrałem , odpalam "Płyta jest nie obsługiwana" , no to próbuje zainstalować , dalej to samo. No to pierwsza płyta w plecy, może coś źle zrobiłem. Jeszcze raz.... Znów to samo... Poprosiłem kumpla , przyszedł ze swoją grą (Slepping Dogs czy jakoś tak) działą, kupiliśmy kolejną płyte , oczywiście Verbatim DL. Dalej nie działa... No to próbujemy z Cod MW :2 ... Nic... Kolejne gry, juz nie pamietam jakie... Podsumowując jestem 35 zł w plecy... Prosze o pomoc. Ma ktoś jakiś pomysł co jest nie tak? Każdy obraz sprawdzałem abgx360. Może mam coś z nagrywarką ? Z góry dziękuje za pomoc.

    @Edit. : Dostałem Płytke jeszcze która była podpisana jako "DvD Key X' Fat" Na której znajdował sie program abgx360 oraz : teksty w notatnikach podpisanych : Identify,Inqury, Key, Liteon_C, Liteon_O, Secinq, Serial, Source_d.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Asuna

    Asuna Dziewczyna Dziewczyna XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2013
    Posty:
    130
    Polubienia:
    84
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Wrocław
    no wiec.. jaka nagrywarka? jaka przeróbka?
    Na początek spróbuj wyczyścić pamięć podręczną.
     
  4. adamk4

    adamk4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    136
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stalowa Wola
    Jaka masz przeróbkę i czy zwykłą nagrywarką nagrywasz?
     
  5. Sanrajs

    Sanrajs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2009
    Posty:
    340
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Olsztyn
    Może zacznijmy od tego jaką masz przeróbkę? Jeśli LT 3.0 to na forum znajduje się poradnik, który rzetelnie przedstawia wszystkie kroki aby prawidłowo nagrać obraz gry. Z tego co widzę w tym poradniku z którego korzystałeś nie ma zawartego etapu w którym sprawdzamy obraz gry programem abgx360 - jest to bardzo istotne ponieważ program dostosowuje obraz do naszej przeróbki, wykrywa ewentualne uszkodzenie a także go zabezpiecza abyśmy mogli spokojniej grać. Rób wszystko zgodnie z tym poradnikiem a na pewno gry zadziałają
    http://xboxforum.pl/artykuly-31/tutorial-nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/
    @ nie doczytałem, że jednak sprawdzałeś abgx ale mimo wszystko lepiej skorzystaj z tego poradnika :p
     
  6. Seb93

    Seb93 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    331
    Polubienia:
    92
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    Może zacznijmy od tego czy masz nagrywarke z funkcą nagrywania płyt DL ?
     
  7. Tazioll

    Tazioll Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Słupsk, Poland
    Pamięć podręczną wyczyściłem. Nic sie nie zmieniło. Przeróbka to Lt 3.0... Próbowałem z tym poradnikiem i kolejne 5 zł jestem w plecy :)... Nagrywarke mam : Lite-ON IHAS120-13. Pisze że istnieje opcja nagrywania DL...
     
  8. Seb93

    Seb93 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    331
    Polubienia:
    92
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    to zastanów się czy dobrze wszystko robisz przejżyj na spokojnie, a w innym wyapdku bierz gierki od koleżki
     
  9. Asuna

    Asuna Dziewczyna Dziewczyna XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2013
    Posty:
    130
    Polubienia:
    84
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Wrocław
    Na pewno dobrze nagrywasz? Poradź się kogoś kto ma przerobioną konsolę, niech ci nagra. A ten ihas ma wgrany ixtreme burner?
     
  10. Tazioll

    Tazioll Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Słupsk, Poland
    ixtreme burner? Cóż to?
     
  11. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    1 osoba to lubi.
  12. Tazioll

    Tazioll Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Słupsk, Poland
    Czyli musze wydać 100zł lub poszukać kogoś kto ma taką nagrywarkę (Kumpel również ma te gry z tej firmy..) Zapytam się tam ile kosztuje wypalenie płyty... Dzięki za pomoc :)
     
  13. Asuna

    Asuna Dziewczyna Dziewczyna XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2013
    Posty:
    130
    Polubienia:
    84
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Wrocław
    Ixtreme Burner Max to taki firmware do ihasa. Dzieki niemu dobrze nagrasz wiekszosc gier xgd3 ;]

    uwielbiam twoje wypowiedzi :D
     
  14. Tazioll

    Tazioll Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Słupsk, Poland
    a jak bym spróbował wgrać do mojej nagrywarki ten soft to może uda mi sie ominąć te koszta ?
     
  15. Asuna

    Asuna Dziewczyna Dziewczyna XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2013
    Posty:
    130
    Polubienia:
    84
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Wrocław
  16. Tazioll

    Tazioll Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Słupsk, Poland
    juz zrobiłem, Teraz polece po płytke, sprawdze jeszcze raz . Mam nadzieje ze teraz zadziała :)
     
  17. Asuna

    Asuna Dziewczyna Dziewczyna XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2013
    Posty:
    130
    Polubienia:
    84
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Wrocław
    No zobaczymy... Zaznacz weryfikacje. Podczas nagrywania nie rob nic na kompie.
    A i upewnij sie czy gra ktora chcesz nagrac jest na lt 3.0 :p
     
    1 osoba to lubi.
  18. Tazioll

    Tazioll Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Słupsk, Poland
    Zaryzykowałem i działa :) Juz 3 gierki mam nagrane, wielkie dzięki ! :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum