1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z grami X360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez borysziom, Październik 4, 2010.

  1. borysziom

    borysziom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    199
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam ostatnio taki problem: Mam nagrywarke Pionera dvr-118l, nagrałem nią z 15 gier i wszystko ok, teraz ściągnąłem skate 3, just cause 2 i nnn3. Każda z tych gier przy wgrywaniu na dysk konsoli zawiesza sie od 41-56%. Nagrywałem kilka razy i nic, a przy graniu z płyty działa tylko just cause i to tez czasami wyskakuje ze płyta brudna. Nnn3 i skate3 zawiesza się przy ładowaniu. Płyty oczywiście verbatki, prędkość 1x, imb burnem najnowszym, przerabiam na wave 2.

    Proszę o pomoc nie wiem co robić, czyściłem laser płytką czyszczącą, przecierałem płyty nic nie pomaga.....
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ogór

    Ogór Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    383
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Może są uszkodzone obrazy gier? wrzuć skan z abgx'a
     
  4. prourug

    prourug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    313
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kutno, Poland
    Może to nie wina nagrywarki a coś powoli się dzieje z napędem w xboxie.
     
  5. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Sprawdz czy obrazy sa wporzadku, sprawdz stare gry, moze nagrywasz na zbyt malej predkosci? Od kiedy zaktualizowales imgburna akurat na te gry, czy wczesniej?
     
  6. borysziom

    borysziom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    199
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Sprawdzam zawsze gry xdvdmulleterem i pokazuje wszystko dobrze, imgburna zaktualizowałem troche wczesniej. Zaraz pobiore abgxa to sprawdze.

    Sprawdziłem abgxem skate i wyskakuje coś niedobrego ale ja się na tym wogoole nie znam:

    [​IMG]
     
  7. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    xdvdmulleter to już nie jest aktualny od daaaawna
     
  8. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    wyskakuje coś niedobrego bo przerabiasz na wave 2 :)

    jak już przerobisz obraz na wave 2 to nie sprawdzaj go abgx'em bo owy program znów "naprawi wave" i wróci do wave6 w przypadku skate 3 :)

    btw. nagrywaj imgburnem ...
     
  9. borysziom

    borysziom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    199
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    czyli od teraz musze sprawdzić abgxem i jak wszystko na zielono to nagrywać ?
    przerobiłem spowrotem na wave 4 i sprawdzam abgxem teraz wszystko leci, ale Video i V0 CRC does not match wyskakuje na czerwono ?
     
  10. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    jeżeli masz iXtreme 1.6 to musisz przerabiać conamniej na wave 3. Wtedy jak przerobisz dany obraz to nie sprawdzasz go ABGX'em! Tylko poprostu skonfiguruj dobrze program IMGBurn i na nim nagrywaj proste.
     
  11. adrian2pl

    adrian2pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 1, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. borysziom

    borysziom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    199
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Czytajcie uważnie, ja mam 1.5 więc musze przerabiać na wave 2. Ale to znaczy ze ten błąd co pisałem: Video i V0 CRC does not match, jest wina wave 4 i wystarczy przerobić. Czyli jak takie coś mi wyskoczy znaczy, że obraz gotowy do nagrania tylko zmienić wave ?

    A co jak wyskakuje mi coś takiego ?
    [​IMG]

    //HoFi:9.Nie pisz postów pod sobą (do tego służy przycisk "edytuj").następny taki post i warn//
     
  13. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    ^ w nnn2 jak sam widzisz jest wave4 :)
    a jako, że masz ixtreme 1.5 to przerabiasz go na wave2 programem wavepatcher. Nie sprawdzasz w ABGX tylko wyłączasz wave patcher, włączasz go ponownie, odczytujesz przerobiony i sprawdzasz czy aby napewno pisze Wave2 :) jeżeli tak jest to wypalasz imgburn'em i po problemie ^^
     
  14. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Plik .dvd został utworzony
    Gry nie ma w bazie danych online (całkiem częste)

    Wszystko ok
     
  15. borysziom

    borysziom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    199
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    czyli wychodzi na to, że wszystko dobrze nagrywałem, a czy trzeba specjalnie konfigurować imgburna ? bo gry ktore nagrywałem jeszcze kilka dni temu np spider man nowy, lego hary poter wgrywaja sie na dysk, a te przy połowie gdzieś zatrzymują się ?

    Pomoże ktoś ?
     
  16. borysziom

    borysziom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    199
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ok już sam rozwiązałem problem, ale jeszcze potrzebuj waszej pomocy, błąd tkwił w tym, że patchowałęm gre na wave 2 3360 patcherem, lecz potem plik .dvd robiłem w mulleterze. Wiadomo, że ten plik ma w sobie zapis gdzie zacząc nadpisywanie 2 warstwy i właśnie w tym momęcie wyskakiwał błąd o zabrudzonej płycie. Więc czego moge użyć aby popprawnie zbudował mi plik .dvd pod wave 2 ?
     
  17. bobossj

    bobossj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radomsko
    Witam nie wiedziałem gdzie napisać wiec napisze tutaj mam taki o to problem chodzi dokładnie o obraz gry ufc 2009 przerabiam ją patchem na wave 2 wszystko jest super nagrywa się ok wrzucam ja w xboxa pokazuje się intro a po intro czarny ekran i nic więcej nie da się zrobić leci tylko muzyka dodam ze nagrywarka to jakiś liteon nie wiem dokładnie bo jestem w robocie predkosc 2.4 płyty werbatim o co możne chodzić
     
Wczytywanie...

Poleć forum