1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z grami xgd3 na lt 3.0

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez ShadouQ, Luty 25, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. ShadouQ

    ShadouQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Cześć ! Mam mały problem, nagrałem Gearsa 3 na płytkę dvd dl Esperanza za pomocą nagrywarki Ihas 124b z lt max + media id do esperanzy. Niestety po zaistalowaniu gry na dysk, po chwili gry wyskakuje komunikat " Dysk nie jest autoryzowany", co mogę zrobić, żeby grać spokojnie z dysku? Usunąłem grę z dysku po ok. 5 minutach nie mogę już nie mogę wczytać meczu, bo płytka jakby się już nie kręci , czy to wina tych płyt czy może napędu, czy może źlę coś nagrałem ?:
    Ps Poradnik od nagrywania gier mam stąd : http://xboxforum.pl/artykuly-f31/[t...treme-lite-touch-3-0-a-120365.html#post942283
    od flashu napędu X360 - poprawne nagrywanie xgd3 (modyfikacja nagrywarki) • programosy.pl. Z góry dzięki za odp.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płyta przeszła weryfikację w ImgBurn'ie?
     
  4. ShadouQ

    ShadouQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak, w 100 % pomyślnie.@up@ Poprawiłem trochę post bo się spieszyłem i trochę nieskładny był.
     
  5. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1.Usuń grę z dysku.
    2.Wyczyść pamięć podręczną.
    3.Zainstaluj na dysku.
     
  6. ShadouQ

    ShadouQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zainstalowałem i "failed to authorize disc". Czy po chwili grania, niekończące się ładowanie meczu może być spowodowane, że nagrałem Gearsy 3 na płytkę esperanza?
     
  7. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wgraj LT MAX jeszcze raz i spróbuj nagrać na Verbatim'ie lub na innych płytach ze zmodyfikowanym fw.
     
  8. ShadouQ

    ShadouQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Lt max to jest flash z folderu od C4eva:" ixtreme burn" z pliku flash utility tak ? To to zrobiłem jeszcze raz, mam nagrywarkę z firmware ALOS. Widocznie te płyty esperanza są takie do dupska, że mi się później nie chcę wczytać . Mam małe pytanie, bo po przepuszczeniu przez abgx, pokazało się, że stealth patch is zero i coś w stylu na końcu tekstu, że video jest za duże .
     
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Zrób screen'a logu z abgx'a.
     
  10. ShadouQ

    ShadouQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    http://img831.imageshack.us/img831/4173/zrzut4.jpg
    http://img402.imageshack.us/img402/9879/zrzut5.jpg
    http://img195.imageshack.us/img195/1948/zrzutd.jpg
    http://img12.imageshack.us/img12/6563/zrzut2up.jpg
    http://img705.imageshack.us/img705/1138/zrzut3t.jpg
    Miestety nie wiem, który to log, bo jestem zielony jak trawa w tych sprawach. Dodam jeszcze, że filmiki tną jak jak jasna cholera zawieszając obraz, czy po przegraniu na verbatimy problem zniknie ? Co do nagrywarki zrobiłem 3 razy to co w poradniku : http://forum.programosy.pl/x360-poprawne-nagrywanie-xgd3-modyfikacja-nagrywarki-vt128831.html
     
  11. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Obraz jest do wyrzucenia, bo został źle zripowany/wyciągnięty z płyty nagranej zwykłą nagrywarką, dlatego że jest ucięty. Musisz ściągnąć jeszcze raz i powinno być po problemie.
     
  12. ShadouQ

    ShadouQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A to dzięki. A pozostałe gry bez Xgd3 będą mogły być nagrane jak ta ? Bo kompel ma trochę gier.
     
  13. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Obrazy z płyt gier XGD2 możesz spokojnie wyciągać, jedynie XGD3 musisz ściągać od nowa.
     
  14. ShadouQ

    ShadouQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzięki wielkie dostajesz ode mnie 6 "lajków" ;]
     
  15. bartek1988wp

    bartek1988wp Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 6, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam:)Czy ktoś moze mi krok po kroku opisac jak nagrac gre pod L.T 3.0 wydana pod 2.0?Bo zmarnowałem juz chyba z 6 płytek i nic...z gory dziekuje za pomoc.Albo przynajmniej powie czy trzeba najpierw ze zwykłego pliku gry zrobic jakos specjalnie obraz płyty i przepuscic go przez abgx potem program imburn czy wystarczy odrazu obraz płyty dac przez abgx potem imburn i wypalic płytke???
     
  16. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
  17. bartek1988wp

    bartek1988wp Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 6, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  18. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  19. bartek1988wp

    bartek1988wp Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 6, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wielkie za pomoc:)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum