1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z grami XGD3 po wgraniu LT 3.0

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez robsongno, Grudzień 27, 2011.

  1. robsongno

    robsongno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam.

    Wiecie co może być przyczyną występowania błędu (braku) autoryzacji płyty po jakiś 2 minutach gry - sytuacja jest identyczna z oboma tytułami XGD3 jakie teraz nagrałem - Batman Arkham City oraz Battlefield 3.

    Obraz gry pat****ę korzystając z XBC oraz plików udostępnionych przez c4eva ... natomiast gdy miałem LT 2.0 gry XGD3 (np. Assassin's Creed Revelations) chodziły bez zarzutu z HDD- a teraz mogę zainstalować na HDD w 100%, ale po chwili mam brak autoryzacji płyty i resetuje konsolę.

    Dodam też, że co dziwne, ale kiedy usuwam instalkę z HDD i odpalam grę bezpośrednio z płyty DVD gra śmiga bez problemu.

    O co chodzi? Spotkaliście się z taką sytuacją u was? Jakieś sugestie jak to rozwiązać?

    Pozdrawiam

    PS. Gry nagrywam opcją truncate - gram tylko i wyłącznie offline - live mnie nie interesuje - czy problemem zatem może być nagrywarka? Bez ihas się nie obędzie?
    PS2. Gry XGD2 typu np Fifa 12 oraz WWE 12 latają z HDD i zero problemów.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. RollTide

    RollTide Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wszystko wskazuje na to ze musi byc ihas w watku o lt 3.0 duzo ludzi pisalo o tego typu problemach gdy nagrywali zwykla gry z xgd3.z ciekawosci patchowales gry z xgd2 czy tylko przez agbx przepuszczales ?
     
  4. WSZtm

    WSZtm Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    193
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja nagrałem GOW'a z patchem zwykła wypalarką i gra nie działa. Pisze że nierozpoznany dysk, ale odwaliłem babola bo patcha nie miałem w jednym folderze z grą. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.

    Z kolei na torrencie znalazłem plik rrod-gow3-tdp.ppf więc może nim było mi spatchowac grę zamiast XGD3.Profile.ID.F87A804E.top.data.v1.bin
     
  5. Frezer

    Frezer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2011
    Posty:
    188
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ja mam to samo i modle się żeby IHAS rozwiazałe ten problem, a można wiedziec jaki masz dash ?
     
  6. trunus

    trunus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam to samo, jak instaluje na dysk to wywala mi błąd autoryzacji
    Jak nagrywałeś gry XDG2? Przepuszczałeś przez abxg czy coś, prosił bym o odpowiedz !!!
     
  7. robsongno

    robsongno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dash najnowszy. A co do tego jak gry XGD2 nagrywałem - normalnie, tak jak zawsze, wcześniej oczywiście przepuściłem wszystko abgx i śmigają. Zastanawiam się nad inwestycją w ihas skoro to może być przyczyną (jeśli faktycznie to właśnie sprawia, że wywala do dasha).
     
  8. bakahk

    bakahk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    witam;
    wielokrotnie pisałem o takich (opisywanym przez Szanownych Forumowiczów) problemach z grami "truncate" aka ~97% na DASH`u 2.0.14699.0 i LT v2.0;

    łopatologicznie patrząc: gra póki chodzi z płyty, nie może być "przetestowana" pod względem "spójności" i owych 100%, jednak po instalacji na HDD, w momencie w którym płyta powinna przestać się kręcić (dla dysków XGD3 od minuty do paru "muli" płytę) następuje niejako "weryfikacja" łudząco podobna do CIV z FORZA4, i wtedy wywala taki a nie inny komunikat;

    rozwiązaniem dla powyższej konfiguracji było wypalenie płytek iHAS_CFW, wtedy problemu po prostu nie było;
    jak to wygląda przy LT v3.0? najwyraźniej podobnie, ale tylko mogę sugerować (aktualnie mam pod ręką tylko slim, więc i testów nie zapuszczę do czasu wyjścia LT);
    pozdrawiam;
     
  9. robsongno

    robsongno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    W sumie kolego możesz mieć dużo racji w tym co piszesz - wcześniej śmigałem na dashu 13604 i LT 2.0 i było git, natomiast teraz po aktualizacji mojego Litka do LT 3.0 i przy okazji wgraniu najnowszego dasha problem nagle się pojawił ... więc chyba opcja truncate na LT 3.0 jest już chyba tematem zamkniętym.

    Cóż najwyraźniej czas na zakup nagrywarki ihas (mam nadzieje, że z tym sprzętem będzie już wszystko w porządku - jeśli ktoś już to sprawdził pod kątem tego nieszczęsnego problemu z weryfikacją płytki w napędzie to oczywiście proszę o opinię).
     
  10. WSZtm

    WSZtm Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    193
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Gow mi nie działa z plikiem XGD3.Profile.ID.F87A804E.top.data.v1.bin
    I Battlefield 3 również wypalałem i nie działa.
    LT 3.0 napęd LiteOn nagrywarka LG H55N.
    Póki co chyba nie bedę marnował więcej płyt...
    Jeszcze żadnej gry nie uruchomiłem na tym LT 3.0 tak żeby było bez problemu.
    Gry XGD 2 owszem ale XGD3 niestety nie.
    Nie wiem czy zrobiłem źle flasha LT 3.0 pod dosflashem czy ta nagrywarka już nie daje rady.
     
  11. tysonic

    tysonic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    202
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Czytałem że jak mamy grę zainstalowaną na hdd wcześniej tzn. bez pacza do lt3.0 to trzeba ją ponownie zainstalować na hdd konsoli żeby nie było problemów na lt3.0. Oczywiście z Ihasem bo bez to w ogóle nie ma sensu się bawić moim zdaniem.
     
  12. robsongno

    robsongno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Panowie przewaliłem parę for zagranicznych w poszukiwaniu podobnego problemu i ku mojemu zaskoczeniu opcja truncate w LT 3.0 absolutnie odpada zdaniem większości użytkowników tych stronek. Dziś zaopatrzyłem się w ihas i mam zamiar (jeśli oczywiście czas na to pozwoli) zabrać się za zabawę z instalacją cfw od c4eva oraz nagrywaniem tytułów XGD3 po uprzednim patchowaniu w XBC - dam znać co z tego wyszło.
     
  13. WSZtm

    WSZtm Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    193
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Daj znać co Ci wyszło, najlepiej wypal te tytuły, które chwilę temu wypalałeś i nie działają.
     
  14. Sierak1717

    Sierak1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    697
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bielawa
    robsongno ty niepatrz na to co piszą na forach tylko na to co pisze c4eva. LT 3.0 daje pełne wsparcie dla płyt turncate a nagrywarka IHAS jest zalecana a nie wymagana. Oczywiście gier nagranych 97% nie zainstalujesz na dysku i pozostaje ci gra z płyty.
     
  15. xaoo

    xaoo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przeczytałem cały wątek i nie wiem nic. Czy ktoś może potwierdzić, że jest potrzebny iHAS żeby cokolwiek z xdg3 chodziło?
     
  16. robsongno

    robsongno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płytkę nagraną metodą truncate zainstalujesz na dysku - ja przynajmniej mogę to zrobić bez problemu (mam komunikat o udanej w 100% instalacji na HDD), jedyne czego nie mogę teraz robić mając LT 3.0 to odpalić gier XGD3 aby leciały z HDD. A to, że LT 3.0 daje wsparcie dla płyt truncate to się zgadzam oczywiście, ale z zastrzeżeniem tego, iż będziesz grać prosto z płytki.

    Ja osobiście nie lubię jak mi laser czyta grę (innymi słowy nie po to zaopatrywałem się w HDD, aby teraz z niego nie korzystać).

    W dniu dzisiejszym jeszcze jednak nie będę w stanie sprawdzić jak się sprawy mają z tytułami nagranymi w opcji 1:1 poprzez ihas, z prostego powodu - dopiero jutro dostanę przejściówkę molex - sata :-/
     
  17. Milosz9022

    Milosz9022 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Hajnówka
    robsongno

    Gdy już będziesz miał tą przejściówkę i napęd Ihas to proszę daj znać czy gry działają odpalane z dysku twardego. Też właśnie zastanawiam się nad kupnem ihasa i chcę dowiedzieć się czy wyeliminuje to błąd autoryzacji płyty.
     
  18. modem12

    modem12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Polska
    Mi na przykład Forza 4 nagrana normalna nagrywarką doszło do 100 % bez problemu. Zainstalowane na HDD i nic nie wyrzuca z gry dash 13599
    Lt 3.0 z wgranym patchem do Forzy 4


    A w dashu 14699 nie ma opcji cofnij aktualizacje ?? tak jak to jest w dashu 13599
     
  19. Frezer

    Frezer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2011
    Posty:
    188
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    na ihas już nie wyskakuje błąd, wiec jak macie LT 3.0 i chcecie grać z dysku to tylko ihas
     
  20. robsongno

    robsongno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Na najwyższym dashu nie ma opcji byś odpalił grę taką jak np Forza 4 z HDD bez wyrzutki do dasha za 3 - 5 minut (mowa tu o grze nagranej opcją truncate).

    Macie już jedną opinię na temat ihasa i odpalania gier z HDD od kolegi Frezera - dziś jeszcze ja (w późniejszym czasie) dam znać jak to się prezentuje u mnie, a jeśli problem zniknie, to z pewnością śmiało można będzie powiedzieć, że mamy jasną odpowiedź na pytanie co zrobić by nie wyrzucało nas do dasha przy opcji graj z HDD.
     
  21. eksbox

    eksbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wypaliłem BF3 pierwsza płyta i skyrima iHasem na verbatimach, i jak na razie żadnych problemów z autoryzacją płyt. A w TESa grałem już parę godzin.
    Zapomniałem dodać, że używałem tej uniwersalnej topologii dla wszystkich gier XGD3.
     
Wczytywanie...

Poleć forum