1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z grami

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez gostek, Wrzesień 6, 2012.

  1. gostek

    gostek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2007
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mój problem polega na tym że nie mogę zainstalować żadnej gry XDG3 na dysk, wywala błąd zawsze gdzieś w okolicach 3-5% niezależnie od gry. Ale przynajmniej dało się grać, aż do nie dawna. Gdy gram raz na jakiś czas, albo nawet cześciej konsola się zawiesza, zamarza i trzeba restartować i tak cały czas. Dziś to np nie mogłem odpalić grę w którą grałem wczoraj bo się zawieszała na napisach początkowych, po 10 razie w końcu poszła ale nie mineło 5 minut i znowu zawieszenia. Tak czyściłem cache, odpalałem bez dysku, próbowałem różne gry XDG3 i zawsze tak samo i nie zależnie czy nagrywane metodą turncate czy też Ihasem. XDG2 chodzą normalnie i da się je instalować. Mój napęd Samsung i obstawiam że to wina słabego lasera, czy da się to naprawić czy jestem skazany na wymianę lasera albo całego napędu? Jeśli tak to zna ktoś namiar na sprzedawcę laserów do poczciwego Samsunga? ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ad1

    ad1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    920
    Polubienia:
    147
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Śląsk
    Wymiana lasera wystarczy.
    Zeby zainstalowac gre xgd3 na hdd potrzeba ihasa. Wszystko jest na forum.

    Wysłano z X8 z użyciem Tapatalk
     
  4. gostek

    gostek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2007
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W tym rzecz że właśnie że nagrane Ihasem również się nie instalują, na początku się instalowały a teraz już nic. Więc mówisz że to jednak lasera wina?
     
  5. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    a masz dobry soft wgrany do ihas na płyty które nagrywasz? jak ci xgd2 chodzą to xgd3 też powiny.
     
  6. gostek

    gostek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2007
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    oj pisałem że chodziły nawet dało się instalować na dysk tylko potem nagle przestało się dać a teraz podczas grania zawieszają się mi się ciągle w losowych momentach. Napiszę to na przykładzie instalowałem grę Y XDG3 gdzieś 5 miesięcy temu i ładnie się zainstalowało a teraz tą samą gry Y nie da się bo dochodzi do max 5%. Dlatego się pytam czy to wina lasera w napędzie konsoli czy może czegoś innego? Tylko właśnie mnie to zastanawia że XDG2 dają się instalować, tak na logikę to z winy lasera to by nic się nie dało, kurcze sam nie wiem. Wczoraj grałem w Goldeneye 007 i nie było żadnych zawieszeń a dziś to nawet do menu nie dało się wejść ;/
     
  7. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    ja ci polecam przeczyścić laser i przesmarować prowadnice. Ile ten twój napęd w konsoli ma? xgd2 mogą chodzić bo xgd3 jest bardziej wymagające dla lasera. I druga sprawa czy xgd2 masz nagrane na tych płytach co xgd3?
     
  8. gostek

    gostek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2007
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I tak będę musiał zrobić :) Hmm rocznikowo jest z 2006 a ja używam go od 2008 czyli już dobre 4 lata. Tak jest wszystkie gry wypalam od samego początku na Verbatimach.
     
  9. gostek

    gostek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2007
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wyczyściłem laser i niestety nadal tak samo, 4% i przerywa instalacje więc pewnie trzeba cały laser wymienić
     
Wczytywanie...

Poleć forum