1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z graniem na multi w Battlefield 3.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez BartekW97, Sierpień 7, 2013.

  1. BartekW97

    BartekW97 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam! Kupiłem dzisiaj sobie w salonie gier używanych Battlefielda 3. Do tego kupiłem na allegro tak do sprawdzenia kod 14 dniowy do xbox live gold. Po wpisaniu tego kodu nie mogę ani grać w Battlefielda ani używać aplikacji Youtube. Aktualizacje do BF3 pobrałem. Gdy wybieram grę online wyświetla mi się informacja, że serwery EA Online są niedostępne. Może mi ktoś pomóc i napisać co mam zrobić ? Xboxa mam gdzieś dopiero od 2 miesięcy i ten kod gold to pierwszy raz. Nigdy golda jeszcze nie miałem. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Tomek0016

    Tomek0016 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2012
    Posty:
    49
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Niestety Polska
    Aplikacji youtube nie otworysz bo Gold na 48h lub na 14dni to nie jest "pełny" Gold, tylko taki próbny - dzięki niemu tylko pograsz w gry na multiplayer.
    A w BF3 nie możesz grać bo masz coś z netem, albo EA ma coś z serwerami (najprawdopodobniej to wina EA) . Spróbuj jutro albo za godzinke.
     
  4. BartekW97

    BartekW97 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wielkie za informacje. A może to moja wina że nie mogę się połączyć? Trzeba tego BF3 gdzies zarejestrować czy coś ? Stworzyć konto EA? Nie znam się na tym. To dopiero jedna z moich pierwszych gier :)
     
  5. Tomek0016

    Tomek0016 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2012
    Posty:
    49
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Niestety Polska
    Na 90% nic nie trzeba. Jeżeli pobrałeś Online Pass (przy pierwszym włączeniu gry wyświetliłby się komunikat, jest on darmowy ma chyba kilka mb) powinno być okej. Ja już nie pamiętam, dawno temu kupiłem BF3. Jak EA kazałoby coś rejestrować ty wyświetliłoby Ci się że masz założyć konto, lecz na 99% tego nie ma.

    Z chęcią sprawdziłbym czy mi też nie działa lecz nie ma mnie w domu. Jutro około 13-14 sprawdzę.
    Gdyby zaczęło Ci działać to napisz tutaj żebym miał pewność że jest okej, potem jeżeli chcesz dodaj mnie do znajomych (moj nick: PolishMathU), a potem ciesz się grą.

    Polecam Ci zacząć grac na Deathmatchu, nie na podboju, bo przerazisz się wielkością map i tym, że biegniesz przez pół mapy i nie widziałeś ani jednego worga (o tej wskazówce mowi wiele osób ale ja zacząłem od podboju i wg mnie to najlepszy tryb)

    Jak coś to pisz.

    Aha i z tym 14 dniowym Goldem nie skorzystasz także z Internet Explorer. Tutaj masz za ~16zł Golda na 1 miesiąc: http://allegro.pl/xbox-live-gold-1-miesiac-eu-us-automat-24-7-xblive-i3439862080.html

    Z takim czymś skorzystasz z Youtube i przeglądarki oraz będziesz mogł ZA DARMO pobrać grę Crackdown, a 16 sierpnia Dead Rising.
     
  6. BartekW97

    BartekW97 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gdy odpaliłem tego Battlefielda multi (to jest ten dysk pierwszy bo mam dwa) to nie pokazał mi się żaden komunikat. Kartka z online pass była w pudełku więc pomyślałem, że użyty. Jednak gdy go wpisałem to dobyłem tą przepustkę sieciową. Aktualizacje 2 GB pobrałem. Teraz jak uruchamiam to po prawej stronie w tym Battle Feed pokazuje się komunikat, że konto nie zostało aktywowane. Jak ja mam to aktywować?
     
  7. Tomek0016

    Tomek0016 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2012
    Posty:
    49
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Niestety Polska
    Konta battle feed nie musisz aktywować. Wystarczy że weźmiesz gra online, wybierzesz serwer i klikniesz dołącz.

    BattleFeed to tylko taki cuś co pokazuje Ci Twoje statystyki, jakieś tam (chyba) osiągnięcia, statystyki Twoich znajomych itp itd - według mnie nie przydatne.
    Mimo tego dziś go zaktywuje (ja go nie aktywowałem) i wytłumaczę Ci co i jak.
     
Wczytywanie...

Poleć forum