1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z hałasującym napędem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez piotr9008, Grudzień 13, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. piotr9008

    piotr9008 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    witam wszystkich.
    Jestem posiadaczem konsoli xbox 360 od piątku. rok prod 2008.
    Zauwazylem ze naped dosc mocno halasuje przy czytaniu plyty tj. tak jakby skrobanie gdy laser sie przemieszcza (chyba?)
    prosze powiedzcie, czy to normalne?
    Kupilem uzywane gta 4 troche porysowane nie moglem grac nawet 5 minut, bo wyskakiwal blad o zabrudzonej plycie. Na nowej grze nic takiego nie wystepowalo, ale nadal slychac to skrobanie.
    Konsola jest nieprzerobiona.
    Z gory dzieki za odpowiedz.
    Pozdrawiam ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Harakiri

    Harakiri Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Moglbys bardziej rozwinac swoj problem ?
     
  4. piotr9008

    piotr9008 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    przez przypadek dodalem, zanim sie rozwinalem, sorki :D
     
  5. MoOrmOoN

    MoOrmOoN Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zgorzelec
    Próbowałeś zainstalować grę na dysk?
     
  6. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    Ja mam arcade jasper z czerwca i też mi lekko skrobie ale tylko na początku i w pozycji Stojącej.
     
  7. piotr9008

    piotr9008 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nie mam dysku twardego. mi skrobie w czasie gry, jak leca filmiki to mniej, a jak dam pauze to wogole. tylko slychac jak silnik plyte obraca...
    p.s. na filmach z dvd nie slychac tego skrobania wcale.
    warto przeczyscic laser? moge do tego uzyc zwyklej plyty czyszczacej czy lepiej nie?
     
  8. Kaktus92

    Kaktus92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Zobacz czy na nowej grze napęd będzie chodził dobrze. Jeżeli nie ja bym odesłał na gwarancje, być może uszkodzony napęd.
     
  9. piotr9008

    piotr9008 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    wlasnie na nowej tez tak skrobie. ale wczytuje ok, bez problemu. filmy z dvd tez sie nie zacinają.
    Z tą gwarancją to raczej kiepsko, bo konsole kupilem uzywana. nie mam paragonu, instrukcji, czy nawet kartonu. Tylko 30 dniowa rękojmie sprzedawcy.
     
  10. Kaktus92

    Kaktus92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Masz gwarancje M$ liczoną od daty produkcji. Mówisz że paragon sie gdzieś zawieruszył i powinni przyjąć.
     
  11. piotr9008

    piotr9008 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    oo! super, dzieki za info :D a jakies plomby sa na konsoli ? ;> a ile jest gwarancji ;>?
     
  12. MoOrmOoN

    MoOrmOoN Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zgorzelec
  13. piotr9008

    piotr9008 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    u mnie jest tylko jedna plomba pod tym faceplate. jest na srodku troche pomarszczona. Czy takie cos Ms uzna za ingerencje?
    Co sadzicie o tym, aby sprobowac plyty czyszacej?
    ma to jakis sens?
     
  14. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    jak nie jest przerwana to ok.

    plyta czyszczaca raczej nic nie da.

    u mnie nie skrobie tylko szumi mocno naped, dlatego zainwestowalem w dysk i teraz wszystkie gry instaluje na hdd. Cisza, oszczedzanie napędu i plyt :)
     
  15. magrowy

    magrowy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przypadkiem nie wysyłaj konsoli na gwarancje! Te napędy mają po prostu taką kulturę pracy, buczą jak szalone i te "skrobanie" jest normalne, nie rozumiem opini ludzi co wypisują bzdury że napęd pada. Same GTA jest bardzo wymagającą grą jeśli chodzi o doczytywanie stąd tyle tego skrobania. Kup dysk, instaluj na niego gierki wtedy konsola chodzi w miare cicho.
     
  16. chilihead

    chilihead Banned

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mielec
    Zgadzam się z magrowy..w mojej wersji konsoli, arcade z maja 2009 r. napęd również ma taką kulturę pracy. Od momentu zakupu napęd tak "hałasował". Oprócz mocno słyszalnego wirowania płyty podczas odczytu, mocno słyszalne jest "chrupanie", "skrobanie",coś w ten deseń..póki co uruchamiałem na konsoli tylko dema, nagrane przez siebie, a oryginalne gry były używane, lekko porysowane..byćmoże na oryginalnych, nowych płytach napęd nieco by ciszej chodził..tak, czy siak taka kultura pracy napędu i nie wydaje mi się, żeby kwalifikował się do wymiany, czy naprawy..przecież xbox 360 jest znany ze swojej "subtelnej" kultury pracy :D

    PS. Dodam jeszcze tylko, że filmy na DVD, napęd (Lite-On) odczytuje bezszelestnie, sprawdziłem z ciekawości przed chwilą ;).

    PS.2 Dla świętego spokoju, wygody a przede wszystkim ciszy i tak trzeba będzie kupić dysk do konsoli..:) pewnie 120 gb ;)
     
  17. piotr9008

    piotr9008 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dzieki Wam za rady :) Zamowilem sobie dysk 20 gb, mam nadzieje, ze na razie wystarczy. Gta przestanie halasowac :D
    Pozdrawiam :)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum