1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z HD, AV działa ....

Temat na forum 'TV i Audio' rozpoczęty przez DelMartinio, Maj 14, 2013.

  1. DelMartinio

    DelMartinio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2013
    Posty:
    78
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żary
    Mam pewien problem z konsolą. Xbox (Elite) przy telewizorze Samsung 3D śmiga OK zarówno pod HDMI jak i AV. Jednak na drugim telewizorze Sony Bravia HDMI nie chcę działać, konsola włącza się normalnie odnajduje pada ale nie ma obrazu ani dźwięku. Po podłączeniu do Bravi kabla AV o dziwo działa... Jak można to naprawić, żeby działało HD ? Czy to tylko kwestia ustawień ? Proszę o jakieś podpowiedzi :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    a zmieniałeś gniazda HDMI w TV ?? może uwalone gniazdo ?
     
  4. DelMartinio

    DelMartinio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2013
    Posty:
    78
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żary
    Taa. Gniazda już sprawdzałem poza tym inna konsola działa na tym telewizorze normalnie...
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Przytrzymaj Y + RT podczas startu konsoli, zresetuje ust rozdziałki do fabrycznych ust. ... może pomoże
     
  6. DelMartinio

    DelMartinio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2013
    Posty:
    78
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żary
    Już testowałem oba sposoby i nic :D
     
  7. Emilson

    Emilson Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 20, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam problem, aktualnie mam dasboard 2.0.16537 i pod component HD (wtyka przestawiona na HD i podłączone kable R,G,B) na monitorze wyświetla mi się obraz lecz jest przesycony kolorem zielonym. jaka może być przyczyna??
    Na stronie Microsoftu wyczytałem że można wyregulować to przez "Ustawienia systemu-> Ustawienia konsoli -> Wyświetlanie -> Poziomy odniesienia.
    Lecz, po pierwsze ja w ustawieniach konsoli mam "wyświetlacz" a nie "wyświetlanie", poza tym np w "ustawienia HDTV" mam rozdzielczości od 480p do 1080p, a microsoft podaje że można jeszcze wybrać rozdzielczości typu 1024x768?
     
  8. mikif16

    mikif16 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Jestem nowy i nie mogę zaczynać tematów, więc przyczepię się tutaj. Mój problem wygląda tak - posiadam xboxa 360 w wersji sprzed 07.2007r tzn bez wejścia HDMI. Moje pytanie jest takie - czy istnieje przejściówka z 6x cincha na HDMI albo kabel bezpośrednio łączący xboxa (wejscie av o ile się nie mylę) z telewizorem (HDMI). Jestem nowym użytkownikiem xboxa, szukałem już dość długo, jednak bez efektów. Cytując mój ulubiony film: "(...) you are my only hope (...)"
    Pozdrawiam
    Mikołaj
     
  9. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Z tego co mi wiadomo to nie da się "przerobić" sygnału analogowych czyli cinch na cyfrowy czyli hdmi.

    Wysłane z Xperia U by Taptalk
     
  10. Emilson

    Emilson Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 20, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja również mam xboxa bez hdmi, dokupiłem za 15zł kabel z wyjściem VGA, a widziałem przejściówki z VGA -> na HDMI więc myślę że w taki sposób mógłbyś podłączyć się do telewizora, nie wiem jak będzie z jakością obrazu.
    Miałem też samą przejściówkę z 3x Chinch (Czerwony, Zielony, Niebieski (RGB)) -> na VGA ale mój monitor wyświetlał obraz na zielono. Dopiero po zakupie kabla VGA obraz wyświetla się prawidłowo.

    Dodatkowo:
    Po podłączeniu przejściówki chinch (RGB) -> VGA miałem w opcjach wyświetlania rozdzielczości w stylu: 720p, 1080p..
    a po podłączeniu kabla VGA są rozdzielczości typu: 640x480, 1024x768...
     
  11. mikif16

    mikif16 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kabel VGA obecnie już posiadam - xboxa mam podłączonego do monitora od kompa 16' . Dzieki za pomoc i miłej gry wam życzę.
     
Wczytywanie...

Poleć forum