1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z HD

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Excalibur, Luty 23, 2010.

  1. Excalibur

    Excalibur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    WItam
    POwiem szczerze żę wogóle się nie znam na sprawach dotyczących Xboxa i potrzebuje małej pomocy. Niedawno dostałem 3-letniego Xboxa Life. Oczywiście bardzo sięucieszyłem po 8 latach PS2 że wkońcu pogram sobie w HD. ALE. W moim telewizorze jest tylko wejście HDMI, nie ma miejsca na te 3 kabelki ( zielony, niebieski i czerwono-szary ). Więc mam pytanie. Co mam kupić/zrobić żeby móc podłączyć Xboxa pod HDMI???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Kup kabel HDMI-HDMI (najlepsza jakość obrazu)
     
  4. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    O ile masz wejście na hdmi w konsoli. bo nie wszystkie xboxy mają.
     
  5. Excalibur

    Excalibur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właśnie NIE MAM WEJŚCIA HDMI NA KONSOLI, to jest pierwsza wersja Xboxów360 jaka wyszła
     
  6. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  7. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    To kup kabel component najlepiej oryginalny od MS(6 chinchy - podłączasz 5 ;]) ;]
     
  8. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  9. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    A czytać umiesz? Przecież napisał ze nie ma componenta w tv.

    @Excalibur masz wejście pc w tym tv? Co to za model? Może jedynym wyjściem pozostanie zakup kabla vga do x360.
     
  10. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    I **** sie drzesz nie doczytałem ;P tv ma hdmi a nie ma composite/component ? szok .

    Najlepiej jakbyś podał jaki masz model tv ?
     
  11. Excalibur

    Excalibur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Model TV: Sharp LC37SA1E
     
  12. Excalibur

    Excalibur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no wiem niezłe jaja że nie ma tego wejscia na te zielone/niebieskie/cazerwone kabelki a HDMI ma. To czekam na jasne propozycje, najlepiej linki do aukcji/obrazków z tymi kabelkami
     
  13. GawedaS

    GawedaS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    KatoVice City
    Tu sa dane tego TV , jak dla mnie to na chincze mozna podlaczyc :D

    Opis Techniczny:

    Kod producenta LC37SA1E
    Kod produktu LC37SA1E
    Format obrazu 16:9
    Przekątna ekranu 37 cale
    Nominalna rozdzielczość 1366 x 768
    HD Ready Tak
    Full HD Nie
    Jasność 450 cd/m2
    Kontrast Dynamiczny 3000 :1
    Kontrast Średni 1200 :1
    Czas reakcji matrycy 6 ms
    Kąt widzenia w pionie 176 Stopni
    Kąt widzenia w poziomie 176 Stopni
    Tuner 1 (typ) Analogowy
    Tuner 2 (typ) Brak
    Obsługiwane standardy TV analogowej PAL / SECAM oraz NTSC z wejść AV
    Ilość pamięci programów 100 szt.
    Procesor dźwięków Virtual Dolby Surround
    Obsługiwane standardy fonii TV analogowej B/G, D/K, I, L
    Obsługiwane systemy stereo NICAM
    Wzmacniacz 10 + 10
    Głośniki Wbudowane
    Głośniki wbudowane (szczegóły) 6 x 13 cm / 2 szt.
    Możliwość podłączenia głośników zewnętrznych Nie
    Gniazdo słuchawkowe (ilość) 1 szt.
    Gniazdo HDMI (ilość) 1 szt.
    Mozliwość podłączenia komputera PC Tak
    Gniazdo D-Sub 15pin (ilość) 1 szt.
    Gniazdo SCART (Eurozłącze) (ilość) 2 szt.
    Wejście Composite video RCA Cinch (ilość) 1 szt.
    Wejście S-Video mini DIN (ilość) 1 szt.
    Wejście audio RCA Cinch (ilość) 1 szt.
    Wyjście audio cyfrowe SPDIF Brak
    Wejście audio cyfrowe SPDIF Brak
    Pilot Tak
    Telegazeta Tak
    Czytnik kart Nie
    Wbudowany mikrofon Nie
    Wbudowany twardy dysk Nie
    Napięcie zasilania AC 220 - 240 V / 50-60 Hz
    Pobór mocy (praca/czuwanie) 203 / 095
    Możliwość zawieszenia na ścianie Tak (z dodatkowymi elementami nie wchodzącymi w skład wyposażenia)
    Kolor obudowy Czarny
    Wysokość (bez podstawy) 644 mm
    Wysokość 703 mm
    Szerokość 926 mm
    Głębokość 305 mm
    Waga (bez opakowania) 28 kg
    Zgodność z normami CE
     
  14. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  15. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
  16. Excalibur

    Excalibur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ej chłopaki czyli jak kupie ten kabelek VGA to będe grał w wysokiej rozdzielczośći ?
     
  17. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Będziesz mógł grać w rozdzielczości jaką obsłuży monitor :p czyli jeśli monitor obsługuje 720p to będzie to dla niego optymalne ustawienie. Jednak możesz też ustawić wyższe rozdizałki , jednak odradzał bym takie rozwiązanie...
     
  18. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    Tak ;]
     
  19. Excalibur

    Excalibur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to bardzo Wam za pomoc dziękuje, uratowaliście mnie od czrnej rozpaczy :D
     
  20. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Tylko nie kupuj taniego kabla za 20-30 zł bo to sygnał analogowy i stracisz na jakośi obrazu, kup kabel od Microsoftu lub Big Ben :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum