1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z HDMI

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez nowy_x, Luty 7, 2013.

  1. nowy_x

    nowy_x Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Konsola nie wyświetla obrazu z HDMI, RGB i video działają normalnie (kabel i TV 100% sprawny)
    Podejrzewam ze coś padło w przekazie HDMI, tylko co to może być, czy ktoś miał taki problem i ile może kosztować naprawa?

    Z góry dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. nitros5

    nitros5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Włoszczowa
    patrzyłeś na innym kablu / telewizorze ?
     
  4. d3vil u

    d3vil u Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    RZESZÓW
    sprawdz inny kabel najpierw bo to moze byc problem bo jesli to kbl to wymiana za 20 dychy i po sprawie
     
  5. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    sprawdz kabel i tv. jak nie działa to gniazdo padło
     
  6. orix

    orix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Częstym problemem jest zawieszenie się HDMI, wyłącz telewizor z sieci (wyjmij wtyczkę) odczekaj parenaście sekund i ponownie podepnij. Miałem podobnie, gdyż zawiesiło się gniazdo HDMI i nie TV nie chciał odtwarzać obrazu z Cyfry+, ale wyjęcię wtyczki pomogło.
     
  7. Traffic

    Traffic ɹoʇɐɹǝpoW Członek Załogi Moderator XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    242
    Polubienia:
    62
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    @d3vil'u
    Napisał, że kabel i TV są ok, więc raczej już je sprawdził.

    Jak masz możliwość to podłącz X'a do innego TV. Wszystko wskazuje na to, że masz do wymiany wyjście hdmi.

    @Down, bobi
    Przepraszam za pomyłkę, chodziło mi o post d3vil'u. Widać jeszcze za wcześnie dla mnie...
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Co za niesamowita porada. heh...
    Cytujesz bobiego, sam pisze to samo.
     
  9. nowy_x

    nowy_x Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za pomysły ale problem ma 100% nie jest po stronie tv bo sprawdzałem z kilkoma telewizorami, kabel też na 100% działa poprawnie.
    Jeśli to tylko gniazdo HDMI i wystarczy je wymienić, to pyanie czy tylko gniazdo, czy może jakiś układ do przesyłu sygnału padł. może ktoś wie co tam w środku siedzi?
     
  10. Wrona93

    Wrona93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2013
    Posty:
    109
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    LPA
    samo wejście na pewno nie bo tam nie miało się co spalić, rozbierz konsolke jak nie masz na gwarancji i cały układ przejzyh dokładnie pod luba nawet czy coś nie jest zakopcone albo czarne jakiś podejżany układ jak nic nie znajdziesz to trzeba wbić z miernikiem i mierzyć gdzieś w necie poszukaj schemat połaczeń HDMI.
     
    1 osoba to lubi.
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Problem z HDMI

    Zwykly kowalski,nie poradzi sobie z naprawą. Jesli ty juz jestes tskim specjalistą zacznij rozróżniać wejscie od wyjścia, jeśli nie wiesz co jest czym nazwij to bezpiecznie gniazdem.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  12. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Też mam uwalone gniazdo HDMI w konsoli. Roboty z tym jest wiele i cena też spora aby coś takiego naprawić. Chyba, że masz pojęcie o lutowaniu to sam sobie zrobisz. Zamiast tego możesz kupić kabel Composite Component HD. Osiągniesz na nim 1080p. Na telewizorze różnicy nie widać. :)
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  13. Wrona93

    Wrona93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2013
    Posty:
    109
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    LPA
    widzę że zamiast pomóc autorowi tylko potrafisz krytykować, może autor zna się na rzeczy doradzam mu jak można najlepiej podejść do problemu. Autor pyta się jak rozwiazać problem nie chce oddawać konsoli do serwisu(być może to zrobi) a wyjście czy wejście moim zdanie ma to samo znaczenie mówimy tu o wyjściu HDMI albo wejściu :) ale nazwe to gniazdem.
     
  14. nowy_x

    nowy_x Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Obawiałem się tego że to może być coś poważnego, a nie tylko uszkodzone gniazdo czy zimne luty. Używam kabla Composite Component HD i rzeczywiście nie widzę różnicy, ale warto by było naprawić HDMI. Znam się na lutowaniu więc chyba zajrzę do wewnątrz sam skoro może to być drogie w naprawie. Ale popytam w serwisach o ewentualny koszt.
     
Wczytywanie...

Poleć forum