1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z HDMI

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Michał Jabłoński, Kwiecień 29, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Michał Jabłoński

    Michał Jabłoński Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Niemce, Poland
    witam forumowiczów, od dwóch lat posiadam Xboxa 360 Elite 120GB z HDMI, od samego początku współpracował z telewizorem Samsung LE32A656A1F i nie było żadnego najmniejszego problemu do wczoraj, byłem ze swoim xboxem u znajomych(ot taka rozrywka niedzielna), konsola podłączona była do monitora Asus poprzez HDMI i wszystko działało bez problemu, dziś rano podłączyłem konsolę u siebie w domu jak zawsze do wyżej wymienionego samsunga po HDMI i okazała się du**, telewizor nie znajduje konsoli choć jeszcze dwa dni temu współpracował z nią bez najmniejszego problemu, zmieniałem oczywiście kable(bodajże 3 przetestowałem)zaznaczam że kable które testowałem działąją bez problemu z innymi urządzeniami,po podłączeniu konsoli poprzez kabel AV obraz jest ale w tragicznej jakości,zmieniałem także porty w telewizorze i dalej nic, brak obrazu;/ poczytałem trochę na forum o zmianie rozdzielczości w konsoli więc udałem się do znajomego podłączyliśmy konsolę pod Panasonica 40 calowego przez HDMI i konsola działa bez zarzutu,zmieniłem rozdzielczość na 720p wrociłem do domu i niestety telewizor dalej odmawia współpracy z konsolą choć dotychczas nie było żadnego problemu.Podłączałem x-a także pod swój monitor samsunga za pomocą kabla HDMI->DVI i też nie było problemu z wyświetlaniem obrazu. Drodzy forumowicze możecie coś poradzić?co z tym fantem zrobić?szczerze mówiąc skończyły mi się już pomysły co z tym zrobić;/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3708
    Polubienia:
    1120
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Masz coś jeszcze do tego TV podłączone przez HDMI ?? jeśli tak to przepnij kabel do tego gniazda w TV gdzie podpinałeś konsolę i sprawdź.
     
  4. Michał Jabłoński

    Michał Jabłoński Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Niemce, Poland
    pod ten port w telewizorze podpięty jest dekoder satelitarny także samsunga i działa bez problemu, do innego portu podłączony jest odtwarzacz blu-ray samsung
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3708
    Polubienia:
    1120
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Spróbuj wyłączyć konsolę, i po włączeniu z przycisku GUIDE na padzie, od razu trzymaj Y i RT - razem ,aż się załaduje, daj znać czy pomogło
     
  6. Michał Jabłoński

    Michał Jabłoński Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Niemce, Poland
    robiłem tak i zadziałało to tylko raz,konsola się zrestartowała ale nic to nie pomogło, drugim razem gdy chciałem to zrobić nic się nie działo;/
     
  7. Asuna

    Asuna Dziewczyna Dziewczyna XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2013
    Posty:
    130
    Polubienia:
    84
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Wrocław
    ja mam kabel AV z przełącznikiem na HD :p Jeśli żaden kabel HDMI nie działa to pewnie wejście HDMI się zepsuło.. tak mi sie wydaje. Jeśli nie rozwiążesz problemu, to polecam ci owy kabel AV z przełącznikiem
     
  8. Michał Jabłoński

    Michał Jabłoński Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Niemce, Poland
    wiesz co też myślałem na początku że hdmi w konsoli padło ale na innych telewizorach i monitorach działa bez problemow, porty w telewizorze też są sprawne.
     
  9. Asuna

    Asuna Dziewczyna Dziewczyna XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2013
    Posty:
    130
    Polubienia:
    84
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Wrocław
    cholerka.. dziwne.
    może coś ci w tv pykło :p i nie chodzi mi o wejścia.
     
  10. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3708
    Polubienia:
    1120
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
  11. Michał Jabłoński

    Michał Jabłoński Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Niemce, Poland
    ok, spróbuję skontaktować się z użytkownikiem i podpytać czy rozwiązał problem
     
  12. tranzystor82

    tranzystor82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    76
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin, PL
    Przeczyść piny w gniezdzie HDMI w TV jeśli jestes pewien sprawnosci kabla bo czasem po prostu nie ma kontaktu na pinach i wowczas jest taki efekt ja często mam to w swoim szajsungu na kablu z bluray-em

    Sent from BlackBerry Bold 9900 Using Tapatalk
     
  13. Michał Jabłoński

    Michał Jabłoński Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Niemce, Poland
    niestety czyszcenie także nic nie pomogło;/
     
  14. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3708
    Polubienia:
    1120
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czyszczenie nie pomoże ...
    Czytałeś posty na pierwszej stronie tego tematu ??
    User pisał, że sprawdzał 3 kable hdmi, oraz to gniazdo hdmi w TV podłączając dekoder TV SAT,
    sprawdzał też swoją konsolę na innym TV, więc gniazdo w konsoli też jest OK
     
  15. Master_Dragon

    Master_Dragon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jakiś czas temu miałem podobny problem. Z dnia na dzień HDMI przestało działać. Też sprawdzałem kilka kabli, próbowałem na różnych wejściach HDMI i nic. Na AV czy Composite działało, ale oczywiście z analogową jakością...
    Pomógł mi najbardziej prymitywny sposób jaki jest tylko możliwy. Włączyłem TV na HDMI(na kanał konsoli) i były tylko dziwne paski. Wyciągnąłem wtyczkę telewizora z prądu i odczekałem chwilkę.
    Włączyłem ponownie i zadziałało. Warto spróbować, bo może się to okazać pomocne.
     
  16. Michał Jabłoński

    Michał Jabłoński Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Niemce, Poland
    hmm... u mnie żadnych pasów nie widać na ekranie tylko wyświetlana jest nazwa portu hdmi i po chwili szukanie sygnału i tak w kółko ale sposób zaproponowany przez Ciebie warty przetestowania, spróbuję i dam znać.
     
  17. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Spróbuj sposobu, który podał Master_Dragon. Nie wydaje się to być głupie. ; )

    Ewentualnie możesz zrobić coś innego, tj.:
    - odczep kabel HDMI od konsoli i włącz ją,
    - włącz dekoder lub jakiekolwiek inne urządzenie, które Twój telewizor wykrywa,
    - podłącz HDMI do dekodera,
    - jeśli go wykryje, odepnij kabel z dekodera i przełóż do konsoli.

    edit://

    Wyczytałem na jednym zagranicznym forum, że czasami zdarza się, że TV ... 'strzeli focha' i za cholere nie wykryje konsoli. :D
    Pisali, że uporali się z tym, po przywróceniu ustawień fabrycznych TV.

    Spróbuj, być może zadziała.
     
  18. Michał Jabłoński

    Michał Jabłoński Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Niemce, Poland
    spsób który opisałeś testowałem bo także na to wpadłem, ale spróbuję jeszcze sposobu z odłączaniem wtyczki telewizora.

    niestety sposób z wtyczką także nie pomógł;/
     
  19. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Spróbuj zamienić końcówki w kablu czyli podłącz go odwrotnie. I poruszaj też kablem na całej długości.
     
  20. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3708
    Polubienia:
    1120
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Koledzy,bez obrazy, ale gosc pisal w poscie 1 ,ze sprawdzal 3 rozne kable hdmi i jest to samo.

    Sprobuj jeszcze dla pewnosci kablem od konsoli podpiac dekoder lub blue-ray`a
     
  21. Michał Jabłoński

    Michał Jabłoński Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Niemce, Poland
    kabel którym podłączam konsolę cały czas współpracuje dekoder satelitarny więc jest on w użytku, ręce mi juz opadają, nie wiem co z tym zrobić.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum