1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z HDMI

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Mateusz Dyrek, Luty 6, 2014.

  1. Mateusz Dyrek

    Mateusz Dyrek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland, Poland
    Witam!
    posiadam xbox360 slim, wszystko działało ok, pewnego razu wypiąłem kabel hdmi podpiołem coś innego, a gdy podpiałem zpowrotem do xboxa nie ma obrazu na TV (czarny ekran), TV widzi ze coś jest podpięte ale nie ma obrazu, gniazda hdmi w TV i kabel 100% sprawne. Gdy podłącze za pomocą kabla AV, wszystko działa jak należy, no ale jakośc obrazu skutecznie mnei zniechęca do grania. Czy jest możliwe że to coś z układem HANA? mechaniczne uszkodzenie gniazda raczej wykluczam. Dodatkowo zapytam czy po podłączeniu xboxa do TV za pomocą kabla AV HD, jakośc obrazu będzie faktycznie wysoka?
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    spróbuj na innym tv. Czasami jest tak że xbox zapamięta sobie jakieś ustawienie i nie można go łatwo zmusić żeby polubił ten telewizor. Jak to nie pomoże to faktycznie albo coś z gniazdem albo skaler hana uszkodzony
     
  4. Mateusz Dyrek

    Mateusz Dyrek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland, Poland
    właśnie próbowałem i też nic, wogole to tez przestał działać nie wiem czy to zbieg okoloczności czy nie jak sie bawilem ustawieniami obrazu w tv, ale potem 2 razy resetowałem wszystkie ustawienia TV i nic sie nie zmienilo, czy gdyby to był ten układ HANA to czy nie powinno być też problemów przez kabel AV?
     
  5. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Spróbuj na innym kablu hdmi.
     
  6. Mateusz Dyrek

    Mateusz Dyrek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland, Poland
    równiez próbowałem, próbowałem również wszystkich gniazd w różnych telewizorach, konsola nie pokazuje też żadnych błędów
     
  7. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    z tego co pamiętam wyjście av też wychodzi z hana, ale uszkodzenie częście związanej z hdmi w hana wcale nie musi oznaczać uszkodzenia całego układu, więc av może chodzić
     
  8. Mateusz Dyrek

    Mateusz Dyrek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland, Poland
    ok, czyli moze to być ten układ, a orientujecie się jaki może być mniej więcej koszt naprawy? i jaki jest obraz przez kabel, av hd, czy faktycznie jest on porownywalnyn z tym hdmi, byc moze pomoże mi tymczasowo, a nie chce go kupować jeśli obraz ma być rozmyty
     
  9. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    pamiętam że na złączu vga był obraz bardzo dobry. co do kosztów wymiany hana to >=100 zł
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Najpierw w ustawieniach konsoli wybierz opcję konfiguracja wstępna, wyłącz konsole, przełącz na HDMI i zobacz czy będzie obraz.

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  11. Mateusz Dyrek

    Mateusz Dyrek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland, Poland
    niestety, tez nic to nie dalo ;/
    jeszcze odnosnie kabla w tv nie mam wejscia d-sub, zastanawiam sie nad kablem component HDTV, ktory ma 6 chinchy, ale moj tv tylko 5 wejsc, osiagne na tym coś?
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Podlacza sie tylko 5 do hd. 3 od obrazu 2 od dźwięku. Zodtaje żółty ktory jest od obrazu sd

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk 4
     
Wczytywanie...

Poleć forum