1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z HDMI

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kam-El, Luty 28, 2010.

  1. Kam-El

    Kam-El Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, zwracam sie do Was z kolejnym problemem mianowicie nie mam sygnalu HDMI w konsoli znaczy sie na tv nie ma obrazu ... zaczelo sie tak przypuszczam od podlaczenia konsoli pod monitor przez wejscie HDMI/DVI na monitorku troche pogralem wszystko ladnie cacy a gdy sprobowałem podlączyc pod plazme za pomoca HDMI/HDMI okazalo sie ze nie mam suygnłu ... kabel component dziala normalnie ale potrzebuje podlaczyc przez HDMI ... kabel HDMI 100% sprawny bo mam drugiego X'a i wszystko dziala bez zarzutu ... wydaje sie ze cos mi sie w konsoli poprzestawialo tylko nie mam pojecia za cholere co sie stalo ... macie moze jakies sługestie ? bede wdzieczny za kazda pomoc alb o chociaz malą sugestie ... z góry dziekuje i pozdrawiam

    Kam-El.

    ... aktualnie musze isc do pracy bede wieczorkiem to zajrze do watku i wtedy w razie puytan bede opisywal dokladniej co tam sie dzieje jesli pojawią sie jakies rady ...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    napisz jaki masz TV HD Ready czy FullHD
     
  4. HydeFromT70s

    HydeFromT70s Banned

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    moze byc rozdzielczosc za wysoka ustawiona i palzma nie wyrabia... Sprobuj podlaczyc xa pod inny tv/monitor zmienic rozdzielczosc na najnizsza i odpalic pod plazma - powinno pojsc.
     
  5. Kam-El

    Kam-El Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam TV Samsunga 6 seria Full HD i kazdą rozdzielczosc obsługuje dla pewnosci sprawdzilem wczesniej z drugim X'em i tam mam ustawione na 1080p na 1080i też dziala tak ze nie sądze zeby TV mial jakis problem ... co do ustawien fabrycznych to tez o tym myslalem ale nie wiem jak to ustawić jedyne co udaje mi sie zrobic to rozpoacząć od nowa ten pierwszy kreator gdzie wybieram jezyk region itd ... nie wiem czy to tym sie robi ustawienia fabryczne czy moze jest gdzies indziej taka opcja jezeli to tam jak opisalem to nic to nie pomaga ... a czy możliwe jest zeby mi sie gnizado HDMi zepsuło pomimo tego ze jak podlacze kabel HDMI/DVI to dziala bezproblemowo ?
     
  6. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Nie. Odpada.
     
  7. Kam-El

    Kam-El Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hmmm no to jezeli gniazdo HDMI jest wporządku to wczym moze byc problem ??
     
  8. nasirus1983

    nasirus1983 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    weź po prostu podłącz na chwilę pod monitor. przywróć ustawienia fabryczne i podepnij pod TV. sprawdź też w TV, czy nie ma gdzieś ustawień, że dla danego HDMI ma być tylko dana rozdzielczość.
     
  9. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Zrób tak jak mówi nasirus.

    Sprawdź też może hdmi w działa poprawnie na innym sprzęcie.
     
  10. Kam-El

    Kam-El Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no dobra zrobie tak ale moze mi ktoś napisac jak sie robi ustawienia fabryczne ??
     
  11. dererere

    dererere Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2009
    Posty:
    171
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    może być zwalone wejście w telewizorze. a ajpewniejsze jest to że jak masz kilka wejsc hdmi w telewizorze to wybrales zle
     
  12. Kam-El

    Kam-El Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak mam 3 wejscia HDMI w TV i pod kazde sprawdzalem ... nic ... do dam ze drugą konsola sprawedzalem tez i pod kazdym dziala ... napisze mi ktoś jak sie przywraca ustawienia fabryczne ??
     
  13. dererere

    dererere Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2009
    Posty:
    171
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    chodzi mi oto że mogles wybrac żle zódło w telewizorze np miales podpiet pod niazdo 3 a wybralec zrodlo gniazdo 1
     
  14. Thaw17

    Thaw17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce
    No comment.

    @TOP

    Wejdź w ustawienia, następnie wybierz coś tam ustawienia konsoli i tam będziesz miał przywróć ustawienia fabryczne.
     
  15. dererere

    dererere Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2009
    Posty:
    171
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    chialem pomóc :) z tymi ustawianiami też dobry pomysl. kiedyś ustawilem na telewizorze hd 1080p nie widzial obrazu(na szczęście nie zaakceptowalem) ustaw na monitorze/innym telewizorze 1080i lub 720p (polecam 720p) i powinno dzialc
     
  16. krishnamishna

    krishnamishna Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wałbrzych
    czy problem zostal rozwiazany z hdmi???
     
  17. matexo

    matexo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Srr'y za odkop ale mam ten sam problem i nie wiem jak sobie z nim poradzić. Objawy identyczne po podłączeniu kablem HDMI/DVI do monitora dostaje czarny obraz na telewizorze FullHD podłączając kablem HDMI/HDMI Więc jak ktoś wie jak ten problem rozwiązać proszę o pomoc


    Z góry thx
     
  18. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Gdy konsola jest wyłączona wciśnij i przytrzymaj przycisk od synchronizacji gamepada.
    Włącz konsolę i caly czas trzymaj przycisk synchronizacji wciśnięty do momentu całkowitego uruchomienia konsoli.
     
  19. matexo

    matexo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @Dragon_2009
    Próbowałem tym sposobem i dalej obrazu nie mam .

    Czy ktoś ma jeszcze jakieś propozycje co zrobić aby obraz na TV powrócił ?
     
  20. trex11

    trex11 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, xbox 360 wersja jasper.
    Pewnego dnia po włączeniu konsoli obraz sie nie pojawil tylko cztery czerwone diody na konsoli swieciły, wyłączyłem konsole i włączłem ponownie i obrazu i dźwieku dalej nie bylo a swieciła juz tylko jedna dioda zielona po wykryciu jednago pada.

    Testowałem dwa kable hdmi i na tv 32 cale u kolegi i obrazu brak, na kablu component obraz jak i dzwiek a na hdmi brak.

    Podjechałem do jednego serwisu konsol i po podłączeniu u nich na lcd 19 cali pod hdmi obraz był tylko że różowy i nie podjeli sie naprawy konsoli, pojechałem do domu z mysla ze u mnie tez juz bedzie obraz ale różowy, po podłaczeniu obrazu brak.
    W nastepnym serwisie po podłaczeniu pod lcd 22 cale obraz był i serwisant powiedział że coś przestawił w opcjach ze obraz u mnie na tv juz będzie, niestety w domu obrazu brak.

    wnioski :
    na tv 32 cale hd redy obrazu i dzwieku brak
    na tv 42 cale full hd obrazu i dzwieku brak
    na lcd 19 cali obraz różwy
    na lcd 22 cale obraz jest ok
    na component obraz jest na wszystkich tv i lcd. - dodal ze w opcjach na component nie mam nic do zmiany w ustawieniach ekranu tylko zmiana z 50 na 60 hz.
     
  21. trex11

    trex11 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Proszę o pomoc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum