1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z HDMI

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez adku1906, Luty 15, 2011.

  1. adku1906

    adku1906 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 15, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Mam pewien problem, kupiłem kabel HDMI do Xbox 360 Arcade i gdy go podłączam do TV widnieje informacja "Brak Sygnału" a następnie "Funkcja Niedostępna". Czy ktoś z was wie w jaki sposób mogę temu zaradzić ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wybrales odbior z HDMI w TV ?
     
  4. adku1906

    adku1906 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 15, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Tak, wydaje mi się że zrobiłem wszystko tak jak powinno być i nie wiem już co mam zrobić żeby to zadziałało, telewizor jest w miarę nowy ma nie cały rok więc nie wiem co może się dziać.
     
  5. martins20

    martins20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    myślę , że coś w ustawieniach tv jest nie tak, pogrzeb coś, sprawdź na innym tv czy będzie działać.
     
  6. adku1906

    adku1906 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 15, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    no może być problem bo mam tylko jeden TV z HD :p a nie będę tachał konsoli do kumpla tylko po to żeby sprawdzić czy u niego kabel będzie działać. Ale sprawdzę jeszcze ustawienia TV aczkolwiek sądzę że wszystkie ustawienia są w porządku, a może to być wina kabla ? Bo gdy podłączam ten kabel i włączam konsole to widzę że coś zaskakuje na ekranie a po chwili wyskakuje informacja "Brak Sygnału" itd
     
  7. HI HATER

    HI HATER Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja tez mam problem z kablem hdmi tylko nie wiem czy do konca to jest jakis "problem" poprostu jak wlaczam w opcjach w ustaweinach konsoli na 480 to obraz jest taki rozciagniety a jak zmieniam na 1080 lub na 720 to jest taki bardziej smukly.i tutaj nachodzi moje pytanie czy to jest prawidlowy obrtaz bo nie moge zmienic wtedy jak mam 720 lub na 1080 obrazu na panoramiczny w ustawieniach konsoli.pozdro
     
  8. adku1906

    adku1906 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 15, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Właśnie, czy jak mam w konsoli ustawiony obraz Normalny a nie Panoramiczny to ma to jakieś znaczenie jeśli chodzi o HD ??
     
  9. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie. powinien z automatu wykryc. Jaki masz model telewizora? Mam Pana Sonica i nie widzi przez hdmi xboxa :) Ten typ tak ma, wiec wpisz w google model tv i xbox360 moze cos jest na rzeczy.
     
  10. HI HATER

    HI HATER Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja mam tv firmy polaroid tylko nie wiem czy full hd jesli ma to jakies znaczenie w moim problemie.wkurza mnie ze obraz jest taki smukly jak wlaczam 720 lub 1080
     
  11. zbyszek2217

    zbyszek2217 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
  12. HI HATER

    HI HATER Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czytalem ten temat ktory podales zbyszek ale mi nie o to chodzi.u mnie jest tak ze od razu wskakuje obraz bez wiekszyego problemu tylko chodzi mi o to ze nie moge obrazu rozciagnac i jest taki smukly ale jest na caly obraz gdy mam ustawione 720 lub 1080.tylko chcialbym zeby sie jakos dalo zrobic zeby byly rozciagniety nobraz jak na 480.moze poprostu to tak ma byc? komu dziala hdmi to jest taki bardziej waski obraz czy taki sam jak na 480?
     
  13. zbyszek2217

    zbyszek2217 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Moja wypowiedz bardziej dotyczyła problemu kolegi adku1906 u którego występuje całkowity brak sygnału przez HDMI .
     
  14. bogdan6120

    bogdan6120 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    169
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    mi też nie działa wejście HDMI ale ten av działa wiec kupiłem kabel av component i przez niego też mam HD i po kłopocie
     
  15. HI HATER

    HI HATER Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale tez miales taki problem ze obraz wygladal na taki wezszy na hdmi niz na 480?
     
Wczytywanie...

Poleć forum