1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z HDMI :(

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Krzysiek - Zamość, Lipiec 2, 2011.

  1. Krzysiek - Zamość

    Krzysiek - Zamość Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam. Posiadam telewizor Telewizor LCD LG 19LS4R - Telewizory LCD - porównaj ceny, sprawdź opinie i parametry, Szczegóły techniczne oraz przewód HDMI firmy BEGLI o symbolu GC-HD-1001B "metalowe styki pokryte 24 karatowym złotem, przewód z kabla sygnałowego, z miedzi OFC, potrójne ekranowanie żył sygnałowych, przewód pokryty nylonowym oplotem, wersja 1.3, obsługiwane rozdzielczości 720p/1080i oraz 1080p". Gdy podłączam konsole do telewizora owym przewodem i ustawiam na telewizorze tryb hd to wyświetla się komunikat : "brak sygnału", konsola oczywiście jest włączona wtedy, gniazdko sprawne w konsoli (poprzedni właściciel grał tylko na Component). Kabel podłączyłem aby sprawdzić czy jest dobry do dekodera i tu normalnie wyświetla obraz na telewizorze. Czy ktoś z forumowiczów może mi pomóc?.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Zresetuj ustawienia video, wlacz konsole za pomoca pada i jednocześnie naciśnij i trzymaj Y i prawy spust
     
  4. Krzysiek - Zamość

    Krzysiek - Zamość Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Rozumiem że konsola ma być wtedy podłączona kablem HDMI podczas restartu ustawień video, tak??
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak
     
  6. Krzysiek - Zamość

    Krzysiek - Zamość Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jutro dam znać czy udało się. Póki co proszę o nie zamykanie tematu przez admina.
     
  7. Fantomx

    Fantomx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  8. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    a monitor obsługuje HDCP?
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ale monitor nie musi obsługiwać HDCP, moj nie obsluguje, a jest podlaczony kablem HDMI - DVI, jedynie co to dvd nie odtworze bo konsola nie pozwoli
     
  10. Matess1999

    Matess1999 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Leszno
    @ Dragon_2009 on ma telewizor a nie montior :)
     
  11. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    wiem że HDCP jest tylko do dvd a nie wymagane jest przy grach, ale ostatnio czytałem artykuł w którym autor prawił, iż jeżeli monitor (lub TV) nie obsługuje tego protokołu to nie będzie możliwe odbieranie sygnału z źródła które go posiada. może dotyczy to najanowszego sprzętu?

    a telewizor to nie rodzaj monitora?

    p.s. zmieniałem połaczenia video pomiędzy zwykłym av a HDMI i nie musiłem nigdy resetować konsoli.
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    HDCP ma to do siebie ze jesli ktores z nich chce korzystac z HDCP to oba musza je obsługiwać ale tylko w okreslonych transmisjach np podczas podczas transmisji bluray lub DVD i to okresla producent sprzetu i okreslone wymogi zabezpieczen antypirackich w ps3 nawet menu sie nie wyswietli jak nie ma hdcp, kazdy telewizor z oznaczeniem hd ready lub full hd musi obslugiwac hdcp

    Ja kilka razy zmieniałem i tylko raz musialem resetowac bo cos konsoli sie nie podobalo
     
  13. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    skoro tak to może gniazdo HDMI jest uszkodzone. chyba że rzeczywiście reset pomoże.
     
  14. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    ja bym zrobił Całkowity reset "Factory Reset" to pomoże według mnie.
     
  15. Krzysiek - Zamość

    Krzysiek - Zamość Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie miałem jeszcze jak zrobić restartu, ale czytając wasze propozycje i uwagi to muszę powiedzieć że jak podłączam dekoder cyfrowy MM tv kablem HDMI to wszystko ładnie śmiga: obraz i audio, miejmy nadzieje że pomoże wciśnięcie Y i RT
     
  16. Krzysiek - Zamość

    Krzysiek - Zamość Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Niestety, "y+Rt" nie pomogło, dalej na ustawieniach hd w tv "brak sygnału" a jak podłączę dekoder to śmiga wszystko pięknie. A jak się robi "Factory Reset"? bo jestem póki co zielony z konsoli.
     
  17. Krzysiek - Zamość

    Krzysiek - Zamość Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    udało się : wystarczylo konsole podlaczyc moim hdmi to innego telewizora ktory ma hdmi, ustawic rozdzielczosc na najnizsza, zapisac, pozniej podpiolem pod swoj tv, odczytalo i ustawilem rozdzielczosc na 1080i.

    Temat do zamknięcia. Dzięki wszystkim za porady.
     
Wczytywanie...

Poleć forum