1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z HDMI

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Scander, Sierpień 11, 2011.

  1. Scander

    Scander Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Od wczoraj posiadam konsolę i mam problem. Ponieważ gdy podłączę ją do telewizora kablem HDMI nie ma obrazu. Kablem AV wszystko działa. W TV mam wejscie HDMI/DIV IN. Próbowałem dwoma kablami i nic, a u moich rodziców normalnie konsola działała na kablu HDMI. Więc myślałem, że wejście w moim TV jest zepsute. Okazuje się, że nie bo gdy np. podłączyłem dekoder "enki" przez HDMI obraz normalnie był.
    Dodam, że mój TV posiada tylko HD READY.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pagorek1

    pagorek1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    y...a próbowałes na telewizorze wybrac HDMI 1/2/3/4? Bo mi nie działało ale robiłem taki błąd (mam 2 wejścia) i zawsze na tv naciskałem HDMI 1 ...okazało się ze musi byc HDMI2...spróbuj moze tobie tez pójdzie;P
     
  4. Scander

    Scander Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety mój TV jest troszkę wiekowy i posiada tylko 1 wejście HDMI. Zresztą TV widzi kabel ale wyskakuje "Tryb niedostępny".
     
  5. pagorek1

    pagorek1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    nawet jeśli...masz wejście HDMI to powinno normalnie czytac konsolę...podaj model telewizorka;D
     
  6. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Zmień w ustawieniach konsoli obraz na 720... :)
    Miałem to samo w Samsungu HD Ready...
     
  7. Scander

    Scander Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Samsung le22s81b

    @!veins
    Ale jeśli podłączę konsolę przez AV nie mogę zmieniać ustawień HDTV :/
     
  8. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Podepnij u rodziców przez HDMI (pisałeś, że tam działa...) i zmień... ;)
     
  9. Scander

    Scander Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    DZIĘKI! Zadziałało :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum