1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z HDMI

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez misiek2709, Czerwiec 8, 2012.

  1. misiek2709

    misiek2709 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam problem z gniazdem HDMI. Pewnego wieczora po włączeniu konsoli podłączonej do TV HDReady na ekranie pojawiło się tylko brak sygnału. Od tej pory(ok tydzień) konsola nie chce wystartować na HDMI na telewizorach HDReady. Najdziwniejsze jest to, że na TV FullHD konsola przez HDMI działa bez problemu. Dlatego chciałbym się dowiedzieć czy HDMI używa różnych portów do przesyłania danych w technologii FullHD i HDReady i co może być przyczyną tak dziwnego zachowania konsoli.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ustaw na full hd najniższą rozdzielczość, po hdmi...

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Spróbuj na różnych częstotliwościach odświeżania obrazu (50 Hz i 60 Hz).
     
  5. misiek2709

    misiek2709 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam ustawione 720p na HDReady. I miałem cały czas takie ustawienie działało elegancko, aż tu nagle pewnego wieczora <sru> i nie ruszy na HDReady. Sprawdziłem 2 TV HDReady, na 5 różnych gniazdach HDMI, i na 4 kablach. Nie wystartował na żadnym z wcześniej wymienionych :( Zaś gdy poszedłem z nim na FullHD to normalnie się uruchamia i jest ustawione 720p nie zależnie od kabla (Chwilowo działam na Component'cie) gdyż już nie wiem co mam robić :(
    Z tymi częstotliwościami sprawdzę choć nie wydaje mi się żeby coś pomogło skoro wszystko działało elegancko a nagle nie uruchomi się i koniec.
    Dziwnym zjawiskiem jest także to, że po tym jak klocek przestał się kontaktować z TV, wydaje mi się że w TV HDMI też chyba siadło bo podłączając pod 1(stare wejście podłączenia konsoli do czasu awarii) laptopa nie ma reakcji a podłączając pod HDMI 2 lapek działa a konsola ni huhu :(
     
  6. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Pamietaj że ustawienia dla HDMI i Component są oddzielne :) więc konsolę podłącz kablem HDMI do TV fullHD i zmień na 720p :) wtedy powinno zadziałać na TV HDReady :)
     
  7. misiek2709

    misiek2709 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale na FullHD jak sprawdzałem to było 720p więc też mi się wydawało że powinno działać. Próbowałem już nawet na HDMI resetować ustawienia skrótem LT+Y czy coś takiego (już nie pamiętam dokładnie) i też nic nie pomogło :(
     
  8. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Z tego wynika że wina leży po stronie TV HDReady, a zmieniałeś odświeżanie na 60Hz ?
     
  9. rzabost

    rzabost Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2012
    Posty:
    42
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    chłopaki piszą dobrze. tu wina leży w ustawieniach konsoli. Musisz zmienić odświeżanie i rozdzielczość
     
  10. misiek2709

    misiek2709 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok. To czy mógł by mi ktoś to że tak powiem narysować :p Chodzi mnie o opisanie po kolei kroków, gdyż nie mam chwilowo dostępu do fullHD.
    Tyle potrafię ustalić sam: Włączam konsolę-> 1 w górę-> full w prawo-> 5x A (najnowszy dash i tak krocząc jestem w ustawieniach ekranu przy wybieraniu rozdzielczości)
    Napiszę jeszcze że kontaktowałem się z MS i napisali mi aby wejść w Ustawienia wyświetlacza i ustawić "Wyświetl wykryte ustawienia".
    Z góry dzięki za pomoc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum