1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z headsetem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wilkuuu09, Listopad 4, 2014.

  1. wilkuuu09

    wilkuuu09 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 28, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kraśnik
    Witam, wczoraj dostałem świeżo zakupiony Headset do mojego X'a (ten oto: Link do Allegro)
    Pomijając już wątek, że mądry ja nie doczytał dokładnie, że z takiego headsetu nie ma dźwięku z gry tylko voice chat, to problem jest następujący:
    Po pierwszym podłączeniu słuchawek do pada, wszystko działało cacy, łapał mi mikrofon w grze (CoD: MW2) oraz ja słyszałem rozmawiających graczy, jednak po 2'ch? czy trzech mapach, nagle przestałem słyszeć graczy a mój mikrofon przestał działać (tak, jakby nie był set podłączony do pada) próbowałem dociskać, przedmuchać wejście w padzie, jednak nic nie pomogło.
    Pytanie do Was, co może być nie tak? Po jednorazowym podłączeniu zepsuł się headset? Czy może wina leży po stronie pada (wiadomo, pad nie jest nowy) coś się mogło w nim zrobić nie tak jak powinno?
    Aktualnie nie mam jak sprawdzić słuchawek na innym padzie, bo żaden z moich znajomych mieszkających w niedalekiej okolicy takowego pada nie posiada, a ja do swojej konsoli mam aby jeden kontroler.
    Za wszelkie pomysły/propozycje/sugestie z góry dziękuję.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    A baterie naladowane ?? U mnie często jest tak że baterie jak są słabe to odlacza się headset
     
  4. wilkuuu09

    wilkuuu09 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 28, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kraśnik
    Właśnie chodzi o to, że są włożone nowiusieńkie, prosto z biedronki, (zakupione parę godzin przed przywiezieniem mi słuchawek przez listonosza), bo jeśli coś podłączone do pada, to z niego ciągnie energię, więc nie ma mowy żeby to było powodem.
     
  5. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    A jak odpalasz grę to pokazuje ci ze masz podłączony headset ? W cod powinno być zaraz przy nicku tak. ikonka ?
     
  6. wilkuuu09

    wilkuuu09 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 28, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kraśnik
    Właśnie nic nie pokazuje, jest tak, jak było gdy nie miałem headsetu, tak jak by nie wykrywało go, że jest podłączony
     
  7. timeless

    timeless Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Poznań
    A masz drugiego pada, zeby podlaczyc i sprawdzic? Jesli na innym headset by tez nie dzialal to reklamacja.
     
  8. Kizo

    Kizo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    393
    Polubienia:
    146
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zary, Poland
    Chłopie przeczytaj dokładnie zanim się wypowiesz
     
    1 osoba to lubi.
  9. timeless

    timeless Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Poznań
    Rzeczywiście nie doczytałem końcówki. Tak czy siak to jest jedyne wyjście moim zdaniem, bo chyba nawet nie da rady takiego headseta podłączyć do PC wnioskująć po końcówce przystosowanej do pada. Jak nie wie gdzie leży problem to nawet nie ma podstaw do reklamacji.
     
  10. DuelosXX

    DuelosXX Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2014
    Posty:
    83
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    okolice Krakowa
    Nic nie kombinuj , tylko zgłoś to sprzedającemu. Odda kasę albo wymieni na działający .
     
  11. wilkuuu09

    wilkuuu09 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 28, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kraśnik
    jeszcze popytam znajomych, czy nie mają pada do x360, słyszałem, że kuzyn sprawił sobie konsole, to może się do niego wybiorę i sprawdzę czy wina leży po stronie headsetu czy może jednak mój pad się sypie.

    Edit: Problem solved ;) Kuzyn miał starszego pada od mojego (jeszcze z siwą zaślepką z dołu i analogami) i u Niego headset działał, więc po prostu zamieniliśmy się na kontrolery i wszystko śmiga.
    Dzięki za odpowiedzi, temat można zamknąć.
     
Wczytywanie...

Poleć forum