1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z HeadSetem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez PiotroZ, Luty 28, 2010.

  1. PiotroZ

    PiotroZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2009
    Posty:
    248
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Witam wszystkich użytkowników. Mam problem ze słuchawkami do rozmów głosowych. Kiedy wpinam je do pada, jest połączenie, i np. w CoD MW2, pojawia się ten głośniczek, znaczy że jest podłączenie, kiedy przerzucam na przełączniku na te pomarańczowe pole (uprzedzam, nie wiem dokładnie które przełączenie odpowiada za głos) i coś mówię, obok głośniczka po stronie wylotu pojawiają się trzy kreski, czyli jest głos, słychać, no ale kiedy przełączam pstryczek na (nie jestem pewien) tryb bez głosu, żeby nie było słychać, dalej kreski są, tak jakby cały czas był aktywny mikrofon. Co zrobić aby faktycznie dobrze działał Headset ?, jak powinien być przełączony pstryczek aby działał i nie działał, i jak mogę sprawdzić czy jest mnie słychać i jak mnie słychać. Co zrobić aby było dobrze ? :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Patrolek PL

    Patrolek PL XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    422
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    W-wa
    Jak widać:
    Zielone - włączone, pomarańczowe - wyłączone
     
  4. Grzechu Oo

    Grzechu Oo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Żywiec
    Zapytaj innych graczy z którymi np oczekujesz na start gry.
     
  5. PiotroZ

    PiotroZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2009
    Posty:
    248
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    No tak, ale nie potrzebuję ustawiać żadnych konfiguracji headsetu ?, po prostu wpinam do pada i musi działać ?
     
  6. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Tak, musi działać.
    Ja gram na headsecie od 4 lat i nigdy nie było problemu.
     
  7. errorek3

    errorek3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    tak
     
  8. PiotroZ

    PiotroZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2009
    Posty:
    248
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    No dobra, headset działa, ale dlaczego wciąż kiedy nawet nic nie mówię, są te 2 kreski przy głośniczku, dzisiaj grałem w XBL Party z kumplami, to oni jak kończyli swoją wypowiedź to kreski znikały, a jak ja, nie..., i wkońcu które przełączenie pstryczka oznacza głos ?, ja jak miałem przestawione na pomarańczowe to działało, a na zielonym raczej nie. :O. Co zrobić aby tych kresek nie było ?, wiem że to mało upierdliwe ale wolałbym aby wszystko było jak należy.
     
  9. PiotroZ

    PiotroZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2009
    Posty:
    248
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Już chyba wiem o co chodzi, czy jest taka opcja aby mikrofon wyłączał się automatycznie po zakończeniu wypowiedzi ?, myślę że o to chodzi, bo zauważyłem że jak ktoś kończy gadać to właśnie wtedy mikrofon gaśnie. i nie ma kresek, a u mnie jest efekt skajpa. Jak się połączę to ciągle niby mam aktywny mikrofon.... no i na dodatek troszke trzeszcze..., może to jest przyczyna, kto wie jak mi pomóc, niech pomoże :)
     
  10. PiotroZ

    PiotroZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2009
    Posty:
    248
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    UP, bo temat zaraz zaginię, a ja chciałbym znać odpowiedź na ten problem :)
     
  11. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Jak kończysz wypowiedź to headset się automatycznie wyłącza. Spróbuj wyłączyć głośniki i wtedy zobacz czy problem występuje. Możliwe że ty nie wydajesz dźwięków, a mikrofon łapie dźwięk z głośników.
     
  12. MrKilljoy

    MrKilljoy Liga XboxForum.pl Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wlkp
    Tez mi sie wydaje ze musi lapac inny dzwiek, nie ma raczej innej mozliwosci.
     
  13. PiotroZ

    PiotroZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2009
    Posty:
    248
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    UP.
     
Wczytywanie...

Poleć forum