1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Hitman Blood Money

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Kisiel_i_Ciastka, Październik 11, 2009.

  1. Kisiel_i_Ciastka

    Kisiel_i_Ciastka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chojna
    Witam.
    Mam problem z uruchomieniem gry Hitman Blood Money, mam nadzieję że pomożecie go rozwiązać. Otóż gdy uruchamiam grę pojawia się komunikat o zmianie trybu wyświetlania z PAL-50 na PAL-60. Gdzie takie coś mogę zmienić? Mój monitor to LG M2394D a podłączenie do konsoli jest przez kabel HD.

    Z góry dzięki za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mic1225

    mic1225 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łomża
    Wchodzisz w ustawienia konsoli, a potem chyba do ustawień ekranu i zmieniasz. :D
     
  4. Kisiel_i_Ciastka

    Kisiel_i_Ciastka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chojna
    Ustawiałem tam na wszelkie możliwe sposoby i za każdym razem ciągle wyskakiwało 50Hz. Wina monitora na pewno nie jest bo w danych producenta posiada 60Hz. Nie mam zielonego pojęcia o co tutaj chodzi.
     
  5. Azaroth94

    Azaroth94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    musisz podpiac jakims innym kablem do tv np i tam ustawic 60hz na hdmi tego nie ustawisz
     
  6. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    to jest calkiem niezly monitor wiec nie jego wina
    Ktory z tych kabli masz? 1 czy 2gi?
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  7. Kisiel_i_Ciastka

    Kisiel_i_Ciastka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chojna
    Do xboxa był dołączony ten drugi ale ja korzystam z tego :

    [​IMG]
     
  8. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Ten problem jest powszechny, musisz zrobić tak jak napisał Azaroth94.
     
  9. Kisiel_i_Ciastka

    Kisiel_i_Ciastka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chojna
    To może podacie przykład jekiegoś kabla? Czy ten, który znajdował się w zestawie od Xboxa się nadaje?

    [​IMG]
     
  10. nasirus1983

    nasirus1983 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ten który znajdował się w zestawie, nadaje się
     
  11. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Zeby nie pokrecic to tak:
    Musisz podpiąć tym kabelkiem Component (Chinche) do TV i ustawic tam 60hz (ale musisz prawdopodobnie podlaczyc go pod TV HD bo na SD zmieni ustawienia dla SD - niskiej rozdzielczosci).
     
  12. orzeszek1916

    orzeszek1916 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 10, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam taki sam problem jak kolega Kisiel_i_Ciastka także na kablu HDMI (mam taki monitor LG W2261VP-PF i komponent nie podejdzie). Monitor obsługuje 60hz i (mam go również podpiętego pod D-SUBem do kompa i tam ustawione 60hz). Nie odpalę tej gry na kablu HDMI? Da się gdzieś w konsoli zmienić na 60hz (juz sam nie wiem )? Czy może w samym monitorze może być taka funkcja (której zresztą nie widzę)?
     
  13. twarek

    twarek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Liverpool
    nie 60Hz tylko pal 60 chyba :p podlacz kabel AV ten od konsoli i na wtyczce przelacz na TV i wtedy w ustawieniach konsoli pojawi sie wersja PAL do zmienienia.
     
  14. orzeszek1916

    orzeszek1916 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 10, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm czyli musze lecieć z konsolą to TV i podpiąć komponentem + zmiana na kablu na TV? W monitorze nie mam możliwości popięcia kablem dołączonym do zestawu.
     
  15. Kisiel_i_Ciastka

    Kisiel_i_Ciastka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chojna
    Ja może napiszę jak to u mnie było.

    Za radą kolegów z forum podmieniłem kable z HDMI na ten z konsoli. W opcjach faktycznie ukazała się możliwość zmiany na PAL-60 co zrobiłem. Wyłączyłem po tym konsolę i zostawiłem Hitmana na później. Myślałem że gierkę będę musiał zaliczać na podstawowym kablu ale spróbowałem ją odpalić na kablu HDMI czyli na tym co używam na codzień. O dziwo gra nie wołała już zmiany wyświetlania i działała. Mimo to zdarzały się czasem zawiechy przy odpalaniu bądz wyłączaniu gry (tylko przy Hitmanie, z innymi grami nie miałem tego problemu). Czyli reasumując wystarczy jednorazowo zamienić kable, zmienić ustawienia i można wrócić do HDMI, powinno pomóc. Mi pomogło :)
     
  16. orzeszek1916

    orzeszek1916 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 10, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuję za wyczerpująca odpowiedź. Potwierdzam wersję kolegi powyżej :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum