1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z ihas 124 B

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Adanai, Październik 9, 2012.

  1. Adanai

    Adanai Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2012
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Hej, witam wszystkich, sytuacja wygląda następująco, kupiłem napęd LiteON iHas 124 -19- B
    miałem tam wgrany juz firmware AL0S, mimo to nadpisałem go, następnie iXtreme Burner Max, wszystko ok (napęd podpięty przejściówką do lapka)
    do czasu uruchomienia imgburna, nie widzi on całej płyty (jak powinien po iXtreme burner maxie) tylko 8*543*666*176 bajtów - czyli za mało (8 173mb chyba)
    płyty Verbatim singapurskie itp itd (id płyty też nie widzi swoją drogą) wczoraj test na płycie platinum - img burn widział 8,7gb, jednak po kupieniu płyt verbatim zflashowałem od nowa napęd i sytuacja jest jaka jest flashowałem kilka razy, zarówno firmware jak i ixtreme burnera, jak i samego iXtreme burnera. Wszystko skończyło się fiaskiem. napęd otwiera się i działa, więc z poziomu dosa nie przywracałem i czyściłem firmware (musiałbym dokładnie zresztą przeczytać jak się to robi bo informatyk ze mnie żaden)

    Pozdrawiam i czekam na wasze pomysły, bo jestem na granicy poddania się.


    EDIT: po zrobieniu EEPROM Clear OPC History bez resetu kompa wciąż nic
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Tomekzc

    Tomekzc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    286
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  4. Adanai

    Adanai Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2012
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Właśnie firmware mam wgrane odpowiednie, dokładnie jak w poradniu tutaj na forum, ba wgrałem soft do IHas 524 B i nagrywarka jest tak widziana i śmiga aż miło, mimo to img burn nie widzi 8,7Gb a mniej - jak bez przerobienia napędu. W tym właśnie tkwi problem

    Edit; czy może to być wina używania verbatim DVD-r DL?
    Bo zorientowałem sie ze takie kupiłem, właśnie wracam z saturna z dvd+r ;D
     
  5. Tomekzc

    Tomekzc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    286
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Na DVD-DL gry na xbox nie nagrasz. Gry na Xbox nagrywamy na DVD+DL
     
  6. Adanai

    Adanai Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2012
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Działa ;D
    Prototype borderlands i tekken tag jest
    To, ze pokazywalo mniejszy dysk to kwestia płyty ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum