1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z iHAS 124b.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kangarooo, Październik 30, 2012.

  1. Kangarooo

    Kangarooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siemano.

    Historia tej nagrywarki długa. Kupiłem nagrywarkę tylko i wyłącznie powodu nagrywania kopi 1:1 gier na Xboxa. Nagrywarka początkowo nagrywała wspaniale. Dodam jeszcze że do nagrywania gier zmieniłem specjalnie soft napędu. Później wyskakiwały mi w img burn błędy I/O 50%. Ostatnie nagranie MoH :

    screen ASAP

    Postanowiłem po tym pobawić się softem napędu.Soft przypisany konkretnie do pewnych płyt. Teraz sprawa wygląda tak, że nagrywane gry są jakby do połowy. Jedna strona płyty DL nagrana druga nie. SS :

    http://www.iv.pl/images/88644138702203899903.png
    Błąd "No seek complete (030200)"

    Pomiędzy tymi dwoma nagraniami postanowiłem wrzucić napęd na PC kolegi. Była to fifa 13 która nagrywała się u mnie na PC tak samo jak w/w MOH. U kolegi nagrała się bez problemu. Po sukcesie u kolegi u mnie na PC dalej i/o 50%. I właśnie wtedy postanowiłem bawić się softem.

    W swoim PC wymieniłem zasilacz nic nie dało. Postanowiłem podłączyć napęd w inny sposób. A mianowicie kablem laptop->eSATA-SATA<-napęd i Sata Power czerpany z odpalonego PC.


    Macie jakiś pomysł na usunięcie tego problemu ? Może to być jakiś problem z napędem, PC ?? Nagrywam puki co na Platinium x8 DL 8.5 GB dlatego że non stop próbuje coś zrobić ale dalej nic nie działa. Jakieś pomysły ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    i ihasem palisz ustawienia masz zrobione w imageburnie bufory , odpowiedni eeprom pod dane płyty , a co do błedu w imageburnie co to za nagrywarka skoro ihasem palisz to i ihasem sprawdzaj :)
     
  4. Kangarooo

    Kangarooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W sumie racja. Zrobiłem sobie małą retrospekcję. Od kiedy dostałem od brata Paltynki od tego czasu zaczely mi sie problemy. Zakupię sobie to czego używałem od zawsze czyli Verbatimki :) Jeżeli to nie pomoże to już sam nie wiem.

    A istnieje jakiś program sprawdzający stan nagrywarki ?
     
  5. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Media id musi byc jak plyty na innych sie nagra poprawnie, czasami jednej rodzaj plyt sie zdarzy inny media id. Jak u niego dziala reinstall wina i poprawne wgranie lt max ci pomoze. Ale zacznij od nagrywarki softu moze w tym problem jest.
     
  6. Kangarooo

    Kangarooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzisiaj zrobię reflash napędu. Dodam jeszcze ze gdy chce go flashować przez kabel SATA/eSATA to wyskakuje błąd nagrania flasha. Zas jak flas***e przez PC to nie wyskakuje żaden błąd. Czy nagrywanie tym kablem przez laptopa jest dobre i bezpieczne ?
     
  7. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    To wina tego kabla bedzie lub zasilania na laptopie
     
Wczytywanie...

Poleć forum