1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Ihasem 124b czy z napędem w xbox 360 ?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Degnerix, Grudzień 29, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Degnerix

    Degnerix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam
    posiadam LT 3.0 ostatnio zakupiłem płyty verbatima i całe 10 poszło do śmietnika ponieważ na xboxie gdy wsadzałem nowo nagrane gry wyskakiwał cały czas błąd przetrzyj szmatką, dysk nie rozpoznany . Dzisiaj zakupiłem płyty Platinum Ritek RITEK-S04-66 wsadziłem do nagrania wypaliłem według poradnika z forum img burnem 2.5.8 (słyszałem że stwarza on problemy ale nie wiem) NFS Rivals weryfikacje przeszło w 100% nagrało się też bez żadnych błędów ale wsadzam płytę do xboxa bardzo szybko załadowuje ikonę gry daje zainstaluj i wywala błąd "Dysk nie rozpoznany czy jakoś tak" daje zagraj w grę i wyskakuje że dostępna aktualizacja daje pobierz pobiera instaluje i xbox się zwiesza na tej grze a do menu głównego moge wyjść normalnie po prostu robi się tak jak by przestał czytać płyte "bla bla bla.... Przetrzyj miękka szmatką i spróbuj ponownie. Ma ktoś pomysł o co może chodzić ? Wszystko nagrywa się dobrze płyty nagrane i sprawdzone w nero disc speed i jakość to 75-95 a i tak i xbox ich nie czyta natomiast te gry które nagrałem pierwszy raz czyta bez problemu do dzisiaj oprócz GOW'a 3 i Fify13 bo chyba zepsuły się płyty.

    Moje ustawienia Img Burna (zmienić na 2.5.7 czy zostać przy 2.5.8 ? )

    OPC - ON
    Verify - ON
    Write Speed - x2,4-x4
    Build buffor 512mb i I/O też 512 mb
    Płyty Platinum RITEK-S04-66

    Wgrany FW pod te płyty
    Nagrywarka IHAS 124b


    @@@@@
    Chyba jednak nie czekam już dłużej szkoda kasy na płyty i przerabiam na RGH ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    477
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ustawienia pod konkretny rodzaj płyt ustawiamy w EEPROM_Utility na zakładce Options. Po zmianach koniecznie należy ponownie uruchomić komputer zanim zaczniemy nagrywać.

    Dla Verbatim MKM003 i MKM001
    EEPROM
    -Smart Burn - ON
    -Force Hyper Tuning - ON
    -Over Speed Writing - OFF
    -Online Hyper Tuning - ON
    IMGBURN
    -OPC - OFF
    -Prędkość x2,4

    Dla Platinum MBIPG101-R10-65 i Ritek-S04-66
    EEPROM
    -Smart Burn - ON
    -Force Hyper Tuning - OFF
    -Over Speed Writing - OFF
    -Online Hyper Tuning - ON
    IMGBURN
    -OPC - ON
    -Prędkość x2,4
    -Bufor max

    Dla Platinum MBIPG101-R12-00

    EEPROM
    -SMART BURN ON
    -FORCE HYPER TUNING ON
    -OVER SPEED WRITING OFF
    -ONLINE HYPER TINING ON
    IMG BURN
    -OPC off
    -prędkość 2.4x
    -Bufor max

    Moje ustawienia , jeszcze nic nie poszło do kosza.
     
    1 osoba to lubi.
  4. Degnerix

    Degnerix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Bufor dla Build i dla i/o max ?
     
  5. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    477
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    1 osoba to lubi.
  6. Degnerix

    Degnerix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dzięki spróbuje wypalić teraz hmm może AC IV Black Flag i zobaczę czy pójdzie jeżeli nie to już nie wiem co robić :D

    @edit@

    Podczas wybierania ustawien wyskoczyło mi coś takiego

    LOG Z IMG BURN

    Kod:
    I 20:22:50 ImgBurn Version 2.5.7.0 started!
    I 20:22:50 Microsoft Windows 7 Ultimate x64 Edition (6.1, Build 7601 : Service Pack 1)
    I 20:22:50 Total Physical Memory: 8*339*920 KB  -  Available: 6*515*360 KB
    I 20:22:50 Initialising SPTI...
    I 20:22:50 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 20:22:51 -> Drive 1 - Info: ATAPI iHAS124   B AL0S (H:) (ATA)
    I 20:22:51 -> Drive 2 - Info: TSSTcorp CD/DVDW SH-S183L SB01 (J:) (ATA)
    I 20:22:51 Found 2 DVDÂąRW/RAMs!
    W 20:25:09 I/O Interface has been changed!
    I 20:25:09 Shutting down SPTI...
    I 20:25:09 Initialising ElbyCDIO...
    E 20:25:09 Unable to initialise ElbyCDIO! - ELBYCDIO.DLL
    E 20:25:09 Reason: Nie można odnaleźć określonego modułu.
    E 20:25:09 You need to install CloneDVD.
    E 20:25:09 Visit http://www.elby.ch to download it.
    E 20:25:09 Alternatively, try changing the 'I/O Interface' in the Settings to a different one.
    
     
  7. suhacz1989

    suhacz1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    123
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    jak z oryginałami daje radę, a przy kopiach wywala błędy i miesza to znak że laser się kończy.
    Co do płyt stosuje taka zasadę
    Gry z XGD3 tylko verbatimy na imgburn
    Gry z XGD2 tylko omegi i platinium na clone
    Od roku stosuje i żadnej płytki nie skopało.
     
  8. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    477
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ja mam IMG 2.5.8.0 i mam te ustawienia , wszystko działa gładko :)
     
  9. Degnerix

    Degnerix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Hmmmmmm
    Jak byś przeczytał dokładnie co napisałem to byś wiedział że te GRY KTÓRE NAGRAŁEM WCZEŚNIEJ DZIAŁAJĄ DO DZIŚ a NOWO NAGRANE NIE ;)
     
  10. suhacz1989

    suhacz1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    123
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    spróbuj odpalić XGD2 na platinium w clone cd na 4 x
    Co do platinium na imgburn to strata płyt
     
  11. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    477
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Mylisz się kolego :) , mam wyspawane AC4 - BF na platinumkach ID RITEK wszystko działa idealnie ! Nic się nie ścina wszystko gładziutko :)
     
  12. Degnerix

    Degnerix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    W 2.5.8 też mi wywala ten błąd w dodatku w I/O mam max buffor 1024mb to ustawić 1024mb czy 512 ?

    @edit@
    zainstaluje CLONE DVD bo pisze tam żebym zainstalował clone dvd bo nie może znaleźć jakiegoś .dll może pomoże.
     
  13. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    477
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    [​IMG]
    [​IMG]

    Moje ustawienia
     
    1 osoba to lubi.
  14. Degnerix

    Degnerix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    aaa no to teraz rozumiem w tej paczce co mi podesłałeś zamiast SPTI było ELBYCDIO.

    Dobra ustawiam i wypalam AC black flag tylko singleplayera i zobaczymy.
     
  15. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    477
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Faktycznie, przepraszam, zapomniałem dodać żeby to ustawić :)
     
    1 osoba to lubi.
  16. suhacz1989

    suhacz1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    123
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No każdy ma inne doświadczenia, spróbuj nagrać tak jak mówię XGD2 na clone 4x, jak będzie ok to jednak coś z ustawieniami imgburn. warto też byłoby sprawdzić czy czasami laser już od spodu nie rozlał się tz. nie jest mokry.
     
    1 osoba to lubi.
  17. Degnerix

    Degnerix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Spoko,
    Wypalam i wrzucę tu wszystkie logi i powiem czy działa czy nie ;)

    Jak nagrywam w z prędkością x2,4 to w nero disc speed też skanować prędkością x2,4 ?
     
  18. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    477
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Skanować ?? Ja nic nie skanuję :) daję opcję żeby mi IMG zweryfikował jak mam sucess to 100 % się wysmażyło :D
     
  19. Degnerix

    Degnerix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Od czasu do czasu sobie przelecę płytkę nero disc speedem i sprawdzę jaka jakość :D
     
  20. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    477
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    A to spoko , myślałem że trzeba coś tak dodatkowego robić :)
     
  21. Degnerix

    Degnerix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    NIe wiesz może o co chodzi ? ustawiłem w EEprom tak jak mówiłeś ale w img burn po starcie wyskoczyło mi coś takiego oczywiście operacje anulowałem bo szkoda płytki :
    [​IMG]


    nie wiesz dlaczego mi nie zmieniło ustawień ?
    Ustawiłem w eeprom i ponownie odpaliłem pc
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum