1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z iHASem - nagrywanie titanfall

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Szpenio505, Kwiecień 29, 2014.

  1. Szpenio505

    Szpenio505 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radomsko, Poland
    Witam,

    Mam problem, mianowicie wrzuciłem obraz Titanfall od P2P do abgx, przemieliło i było wszystko na zielono. Wypaliłem na Verbatimie, ihasem (iHAS 124 E). Wkładam do napędu, uruchamiam, w menu wybieram start, łączy z serwerem i nagle wyskakuje komunikat o zanieczyszczonej płycie... Co może być nie tak? Proszę o pomoc bo nie wiem co może być nie tak, czy napęd w xboxie, czy ihas, czy może kopia gry...

    Wypaliłem jeszcze raz. Tym razem na Esperanzie (Media ID MBIPG101-R10-65)
    Z ustawieniami:
    1. Smart Burn - ON
    2. Force Hyper Tuning - OFF
    3. Over Speed Writing - OFF
    4. Online Hyper Tuning - ON
    5. OPC - OFF
    Prędkość x2,4
    Bufor tego I/O ustawiony na 512mb i tego drugiego...(nie pamiętam nazwy) też 512mb.

    I przy verify w imgburn wywaliło to:
    [​IMG]
    a abgx:
    [​IMG]

    Błąd nadal ten sam, wyskakuje komunikat o zabrudzonej płycie przy próbie połączenia z serwerem.

    Dodam także, iż usunąłem "opc history" (czy jakoś tak), wg. poradnika znalezionego gdzieś na forum i to nic nie dało. Pierwszą płytę nagrywałem bez verify, a drugą już z. Czyściłem tez pamięć podręczną w konsoli.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    obraz jest uszkodzony, pobierz inną wstawkę
     
  4. Szpenio505

    Szpenio505 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radomsko, Poland
    Sęk w tym, że pierwszy płyta była nagrywana na podstawie wstawki P2P, a druga iCORN i obie nie działają. To nie możliwe żeby obie były złe jeśli w abgx przed wypaleniem jest wszystko na zielono :/ No i podczas nagrywania też nie ma żadnych błędów, dopiero wyskakują podczas verify... dziwne.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To nie jest dziwne. Weryfikacja pokazuje jasno, ze nagrywarka nie radzi sobie z nagrywaniem. Trzeba szukac innych ustawien do nagrywarki lub ja zmienic

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  6. Szpenio505

    Szpenio505 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radomsko, Poland
    Próbowałem zaktualizować stery do nagrywarki i wyskoczyło mi to:
    [​IMG]
    Do mojej nagrywarki są jakieś inne specjalne? :ambivalence:
     
  7. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    477
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Po co stery aktualizujesz ?? Panowie wyżej napisali ze obraz iso masz skopany , nie kombinuj
     
  8. Szpenio505

    Szpenio505 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radomsko, Poland
    Ściągnąłem dziś kolejne iso i problem jest ten sam. Iso nie jest uszkodzone. Mam już 3 popsute płyty...
     
  9. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    477
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
  10. Szpenio505

    Szpenio505 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radomsko, Poland
    Dzięki za linki.:smile: Tak, przed nagrywaniem xgd3 zawsze używam tego "pejlołda" do "poszerzania" płyt. Jeżeli mam ihasa z rewizją EU to do niej istnieje jakiś Firmware pod określoną płytę np. esperanze? Bo tam w tym jednym poradnikiem widziałem takie, ale pod ihas 124 B.
     
  11. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Na iHAS 124EU nagrasz tylko za pomoca Payload Tool v0.15, innej opcji nie ma. Sterownikow nagrtwarki nie aktualizuj bo nic Ci to nie da. Jedyne co mozesz zrobic to pobrac tw gre z innego zrodla i nagrac na Verbatimie. Skoro piracisz to nie zaluj na plyty. ; P
     
  12. Szpenio505

    Szpenio505 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radomsko, Poland
    W którymś ww. poradniku znalazłem te ustawienia do img burna dla płyt Verbatim, ale ja nagrywałem na Esperanza (MBIPG101-R10-65) i wszystko działa! :D Titanfall śmiga. Dzięki wam za pomoc.

    Rekomenduje te ustawienia dla iHAS124 E 4L04:
    [​IMG]
     
Wczytywanie...

Poleć forum