1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z ImgBurn

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez decayed, Grudzień 12, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. decayed

    decayed Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chciałem nagrać płytę na xboxa lecz ostatnio cały czas wyskakują błędy.. Nagrywarka LG H54L, płytki verbatim. Nagrywała cały czas dobrze i nie miałem z nią problemów. W clonecd tez wyskakują błędy. Z góry dzięki za pomoc.
    log z imgburn:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    Napęd ci siada pewnie. Nagrywałeś 2.4 x prędkość? Zmień napęd na jakiegoś pionnera. Albo rozkręć kompa i przeczyść cały napęd i poczytaj jak wyczyścić laser w napędzie i może się nagra.
     
  4. decayed

    decayed Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, nagrywałem z prędkością 2.4 x i każda gra chodzi jak należy. Napęd jest raczej dobry, inne płytki normalnie nagrywa.
     
  5. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  6. decayed

    decayed Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To nie mój temat i mi widzi, że mam płytę dl. Czy zmiana biosu może naprawić ten problem?
     
  7. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    zmiana biosu w tym wypadku to podstawa , masz wersję najstarszą 1.0, podałem link do 1.02-po to m.in wychodzą nowe biosy aby poprawić strategie zapisu ,odczyt.Skoro masz problemy tylko z tymi płytami , to po prostu stary bios ich nie obsługuje , bo wtedy ich nie było , nowy może to naprawić.
     
  8. decayed

    decayed Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z tym, że jak miałem stary bios to nagrywało płytki dl bez problemu. I teraz coś nagle zaczęło się psuć.. Ale będę coś z tym próbować.
     
  9. Diuran

    Diuran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Skawina
    a sprawdzasz obraz abgx??m jak tak podaj, mozlwie ze masz obraz rypniety
     
  10. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Diuran - co ma obraz do nagrywania???/
     
  11. decayed

    decayed Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    obraz jest w porządku, ale to chyba nie ma znaczenia.
     
  12. Adolf666

    Adolf666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ze wsząd
    Witam ma taki problem ze po nagraniu płyty wyskakuje jako film w xboxie co moze byc nie tak ? prosze o pomoc

    Tutaj daje logi z img burn

    17:38:46 ImgBurn Version 2.5.0.0 started!
    I 17:38:46 Microsoft Windows XP Professional (5.1, Build 2600 : Dodatek Service Pack 3)
    I 17:38:46 Total Physical Memory: 1*047*916 KB - Available: 662*348 KB
    I 17:38:46 Initialising SPTI...
    I 17:38:46 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 17:38:46 Found 1 DVD±RW/RAM!
    I 18:34:18 Operation Started!
    I 18:34:18 Source File: C:\Documents and Settings\Administrator\Pulpit\gta\mvl-gtae.dvd
    I 18:34:18 Source File Sectors: 3*827*488 (MODE1/2048)
    I 18:34:18 Source File Size: 7*838*695*424 bytes
    I 18:34:18 Source File Volume Identifier: DVD_ROM
    I 18:34:18 Source File Volume Set Identifier: fd244000MS UDFBridge
    I 18:34:18 Source File Application Identifier: CDIMAGE 2.45 (12/06/2000 TM)
    I 18:34:18 Source File Implementation Identifier: Microsoft CDIMAGE UDF
    I 18:34:18 Source File File System(s): ISO9660; UDF (1.50)
    I 18:34:18 Destination Device: [0:0:0] TSSTcorp CD/DVDW SH-S182D SB03 (E:) (ATA)
    I 18:34:18 Destination Media Type: DVD+R DL (Disc ID: MKM-003-00) (Speeds: 4x; 6x; 8x)
    I 18:34:18 Destination Media Sectors: 4*173*824
    I 18:34:18 Write Mode: DVD
    I 18:34:18 Write Type: DAO
    I 18:34:18 Write Speed: 2,4x
    I 18:34:18 Link Size: Auto
    I 18:34:18 Lock Volume: Yes
    I 18:34:18 Test Mode: No
    I 18:34:18 OPC: No
    I 18:34:18 BURN-Proof: Enabled
    W 18:34:21 Write Speed Miscompare! - Wanted: 3*324 KB/s (2,4x), Got: 5*540 KB/s (4x)
    I 18:34:21 Book Type Setting: DVD-ROM
    I 18:34:21 Optimal L0 Data Zone Capacity: 1*913*760
    I 18:34:21 Optimal L0 Data Zone Method: Copied From Original Disc
    I 18:34:51 Set L0 Data Zone Capacity Succeeded!
    I 18:34:55 Filling Buffer... (40 MB)
    I 18:34:56 Writing LeadIn...
    I 18:34:58 Writing Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 3827487)
    I 18:34:58 Writing Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 3827487)
    I 18:34:58 Writing Layer 0... (LBA: 0 - 1913759)
    I 18:46:43 Writing Layer 1... (LBA: 1913760 - 3827487)
    I 18:58:30 Synchronising Cache...
    I 18:58:32 Closing Track...
    I 18:58:34 Finalising Disc...
    I 18:59:11 Exporting Graph Data...
    I 18:59:12 Graph Data File: C:\Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\ImgBurn\Graph Data Files\TSSTcorp_CD-DVDW_SH-S182D_SB03_12-GRUDZIEŃ-2009_18-34_MKM-003-00_2,4x.ibg
    I 18:59:12 Export Successfully Completed!
    I 18:59:12 Operation Successfully Completed! - Duration: 00:24:52
    I 18:59:12 Average Write Rate: 5*425 KB/s (3.9x) - Maximum Write Rate: 5*645 KB/s (4.1x)
     
  13. decayed

    decayed Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odnośnie mojego problemu.. Wgrałem nowy firmware do nagrywarki i nadal to samo. Macie jeszcze jakieś rady?
     
  14. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    Adolf a gra nie jest w wave 4 a ty masz ix 1.6? jak ma wave 4 to pat**** na wave 3 albo nagraj activate.iso
     
  15. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    wyłącz sterownik SPTD i nagraj clonecd
     
  16. decayed

    decayed Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zrobiłem tak jak mówiłeś i znowu wyskoczył błąd. Są jakieś sposoby jeszcze? btw już nie mam więcej verbatimów do sprawdzenia.
     
  17. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jest jeden
    nowa nagrywarka
     
  18. HunterPL

    HunterPL Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nagrywarka ci siada
     
  19. decayed

    decayed Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kupiłem nową płytkę i wszystko poszło ok. Nie wiem dokładnie co się stało. Temat do zamknięcia i dzięki za odpowiedzi.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum