1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z instalacją drugiej płyty Forza Motorsport 3

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Krzysiekx27, Lipiec 29, 2010.

  1. Krzysiekx27

    Krzysiekx27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    157
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam. Chciałem sobie dziś pograć w najnowszą Forze. Zainstalowałem pierwszą płytę na dysku i uruchomiłem tam pojawił sie komunikat zeby zainstalować 2 płytę. No więc dałem TAK chcę zainstalować. Zmieniłem płytki i ok. przez chwilę wszystko szło dobrze aż do 23% tam instalacja się zatrzymała i ani rusz (konsola się nie zawiesiła bo bez problemu mogłem wyłączyć grę). No to poczekałem jakieś 15min po czym wyłączyłem grę i chcąc sprawdzić czy problem nie tkwi w płycie zainstalowałem dysk 2 z poziomu menu głównego xboxa czy tam dasha. W tym przypadku instalacja przebiegła normalnie wszystko się ładnie zainstalowało ale gra nadal płakała o instalację 2 płyty. Co robić zeby zainstalować te dodatkowe samochody i tory? Proszę o pomoc bo ta gra jest cudowna ale chcę ją mieć w 100%.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pleban11

    pleban11 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    gra jest orginalna czy pirat?
     
  4. Krzysiekx27

    Krzysiekx27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    157
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    No niestety nie jest oryginalna. Wstyd się przyznać .
     
  5. szembor

    szembor Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2008
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    W-wa
    Elo, miałem dokładnie to samo :
    po pierwsze tylko verbatimy
    po drugie odinstalować druga płytę z poziomu dasha i zostawić instalkę 1 płyty
    po trzecie miałem ten sam problem :) identyczny

    zrobiłem tak - jak wybierałem auto do zakupu - gra powiedziała że jest na drugiej płycie - włożyłem i postępowałem zgodnie z instrukcja, jak kazał czekać to czekałem nic nie naciskałem aż w końcu poszło. Próbować różne warianty ;)
     
  6. Krzysiekx27

    Krzysiekx27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    157
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja mam tak zainstalowałem 1 płytkę jak właczyłem gre to prosiło mnie o instalacje 2 płyty chciałem zainstalować ale tylko do 23% potem nic sie nie ruszało. zostawiłem taki stan na 2h i nic... Płyta maxell ale one nigdy mnienie zawiodły
     
  7. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Sprawdź obraz ABGX360. Może ma błąd CRC? Dziwne że się instaluje.
     
  8. Krzysiekx27

    Krzysiekx27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    157
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ABGX360 nie wykrył żadnego błędu. Już sam nie wiem co mam robić...
     
  9. rzezol

    rzezol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2010
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale sprawdziłeś przez AGBX obraz na dysku czy płytę?
    Bo jak na dysku to możliwe, że wszystko OK, a już płyta może być źle nagrana. Sprawdź jedno i drugie.
     
  10. yoshipl

    yoshipl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dodatki do Forzy 3 możesz zgrać z obrazu (pliku ISO) 2 DVD , zgrywasz (np. przez XDVDmulleter) folder z dużymi plikami ( łącznie ok.2 GB) i wrzucasz na dysk Xa przez Xplorer360 (lub inny do dysku Xa) do odpowiedniego folderu. Możesz też wrzucić na pamięć USB (nie pamiętam programu do USB) i w konsoli przerzucić na dysk.
     
  11. Krzysiekx27

    Krzysiekx27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    157
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    tak ale ja gram z pendive'a bo na dysk narazie nie mam kasy... przy okazji jakby ktoś miał na sprzedaż dysk 60gb to polecam się... :D
     
  12. yoshipl

    yoshipl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    możesz grać z pendrive'a i trzymać na nim pliki z Forzy.
     
  13. szembor

    szembor Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2008
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    W-wa
    heh napisałem co zrobić :) chyba nie potrzebnie ;P
     
Wczytywanie...

Poleć forum