1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z instalacją gry na dysku HDD xboxa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez jagielloma, Październik 5, 2012.

  1. jagielloma

    jagielloma Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    95
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam.

    Nagrałem sobie grę na płytkę i mam taki problem, że z płyty gra działa normalnie, ale podczas instalowania wyskakuje błąd na 49%. Grę nagrywałem Ihasem według tego poradnika:
    HTML:
    http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-79/tutorial-nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-134486/
    . W img burn wszystkie komunikaty poprawne i zero błędów. W czym może być problem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Albo masz wgrany zły fw burner max do napędu albo robisz coś źle podczas wypalania. Poradniki odnośnie nagrywania i flashu na forum


    Info Otwieram na prośbę użytkownika

     
  4. jagielloma

    jagielloma Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    95
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wszystko zrobiłem według poradników i nadal gra nie chce się zainstalować, chociaż myślę, że powinna. Gra to DMC HD Collection. Fw burner max przygotowałem pod ID Media płyty, na którą nagrywałem.
     
  5. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Problem z instalacją gry na dysku HDD xboxa

    Sprawdź płytę nie iso w abgx czy jest wszystko wypalone dobrze,może gdzieś błąd popelnileś a sam nie wiesz.

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  6. jagielloma

    jagielloma Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    95
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A w jaki sposób sprawdzić płytkę w abgx?
     
  7. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    W taki sposób ustawiasz abgx'a.



    [​IMG]


    Wszystko ma być na zielono. Wyjątek stanowi info o braku obrazu w bazie żółtą czcionką :)
     
    1 osoba to lubi.
  8. jagielloma

    jagielloma Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    95
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Taki oto log. Niby wszystko jest tak jak powinno, ale nadal nie chce zainstalować. ;/

    [​IMG]
     
  9. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Źle wgrany burner max. Zobacz na ustwienia EEprom bo coś mi się wydaje że tu jest problem :)
     
  10. jagielloma

    jagielloma Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    95
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  11. __FRIX__

    __FRIX__ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    94
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Frydek, Katowice, Poland
    podaj ID MEDIA płytki.
     
  12. jagielloma

    jagielloma Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    95
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ID MEDIA płytki to : RICOHJPN-D01-67.

    Może to być problem, że jest to płyta Esperanza? Ale według tego poradnika zmodyfikowane fw to myślałem, że każda może być.
     
  13. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    to media-id takie jak ma esperanza
     
  14. jagielloma

    jagielloma Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    95
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Tak, nawet napisałem niżej, że jest to esperanza, ale z tego co wiem to ludzie na takich płytkach nagrywają, więc powinno być dobrze. A to myślicie, że problem jest w płycie?
     
  15. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    luknij bufor w imageburnie
     
  16. jagielloma

    jagielloma Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    95
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A co odnośnie tego buforu?

    Sprawdzę jak będzie sytuacja wyglądała po nagraniu gry na Verbartima.
     
  17. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    bufor trzeba zwiekszyc bo bedzie blad wywalac
     
  18. jagielloma

    jagielloma Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    95
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A możesz coś dokładniej na ten temat napisać? Co, gdzie i jak?

    Wydaje mi się, że to może być wina płyty, ponieważ wypaliłem też grę, nie XGD3, i też nie chce jej zainstalować. A wypalałem wcześniej grę na płycie TDK i działa normalnie. To chyba będzie wina płyty?
     
  19. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    plyta nie przeszla weryfikacji w 100% dlatego sie nie instaluje na dysku a bufor sie zmienia w imageburnie :
    tools-settings-I/O-page 2
    tools-settings-build-page 2 min 241 mb lub 512mb a twoj bufor pewnie jest 40mb lub 80mb i dlatego bledy leca ... no i nie koniecznie to moze byc przyczyna ale też ma wplyw na nagranie itp
     
  20. jagielloma

    jagielloma Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    95
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Faktycznie miałem 80 MB buforu, zmieniłem na 512. Sprawdzę czy zadziała. Nie przeszła weryfikacji w 100% ze względu na bufor?
     
  21. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    calkiem mozliwe 241mb musi byc zawsze
     
Wczytywanie...

Poleć forum