1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z instalacją sterowników do kinecta (xbox z rgh)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez nikepl99, Czerwiec 18, 2014.

  1. nikepl99

    nikepl99 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Mam następujący problem otóż po zainstalowaniu najnowszego dasha 16747,po włączeniu konsoli zaczął wyskakiwać mi komunikat o potrzebie aktualizacji, która umożliwiałaby mi gre na kinectie.
    Wcześniej nie było takich problemów i swobodnie mogłem z niego korzystać.
    A więc zgodnie ze znalezionymi przeze mnie poradnikami w internecie, ściągnąłem jeszcze raz ten sam dashboard ze sterwnikami do kinecta, wrzuciłem na pendriva sformatowanego pod fat32, zmieniłem nazwe folderu, podłączyłem do konsoli i nic, próbowałem różnych zamian folderów i nic nie pomogło.
    Czy mógły mi ktoś wyjaśnić co robię źle.
    Jestem kompletnym laikiem odnośnie xboxa.
    Z góry dziękuję za odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. nikepl99

    nikepl99 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  4. Kizo

    Kizo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    393
    Polubienia:
    146
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zary, Poland

    zmieniłeś nazwe folderu na $$ystemupdate?
     
  5. nikepl99

    nikepl99 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak i nic to nie pomogło.
     
  6. Kizo

    Kizo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    393
    Polubienia:
    146
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zary, Poland

    launch.ini jest linijka noupdater = true
    instalacja ma byc na pamieci masowej najlepiej dysku wew
    przy podpieci pena konsola musi byc wyłączona po załączeniu wyskoczy komunikat o aktualizacji
     
  7. nikepl99

    nikepl99 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jest ta linijka w launch.ini, zmienić ją jakoś?
     
  8. Kizo

    Kizo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    393
    Polubienia:
    146
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zary, Poland

    noupdater = true (ma być ) jak masz noupdate-false to zmieni na true
     
  9. nikepl99

    nikepl99 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no to w takim razie nie wiem co robię źle.
     
  10. nikepl99

    nikepl99 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    może ktoś ma jakiś pomysł co jeszcze można zrobić?
    Może usunę najpierw folder $systemupdate z dysku wew.?
     
  11. Kizo

    Kizo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    393
    Polubienia:
    146
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zary, Poland

    $$ystemupdate tak ma wygladać folder 2 DUZE S to ma znaczenie
     
  12. nikepl99

    nikepl99 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak wygląda mój folder na pendrivie a na dysku wew. $systemupdate

    Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    masz zla nazwę. Pisalem jaka ma być
     
  14. nikepl99

    nikepl99 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To na dysku wew. i na pendrivie ma się nazywać $$ystemupdate?

    Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
     
  15. Kizo

    Kizo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    393
    Polubienia:
    146
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zary, Poland
  16. nikepl99

    nikepl99 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięuję za pomoc.Temat rozwiązany.Okazało się,że wystarczyło odpalić konsole w oryginalnym dashu i aktualizacja od razu sama ruszyła.Głównym problemem było ominięcie tego kroku w kilku poradnikach, które wcześniej przeczytałem.Dopiero w tym podanym wcześniej to znalazłem.
     
  17. frytas16

    frytas16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2011
    Posty:
    205
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stare Kurowo
    Też tak miałem, grałem w gry z podłączonym dashem 16747 z avatarami, aż pewnego razu zaskoczyło. Raz zaskakuje odrazu czasmi nie....
     
Wczytywanie...

Poleć forum