1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z instalacją windowsa

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Varon.23, Maj 24, 2013.

  1. Varon.23

    Varon.23 Banned

    Dołączył:
    Październik 7, 2012
    Posty:
    31
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zd wola
    Witajcie, mam laptopa firmy Acer, ostatnio było trochę virusów i przy starcie systemu czasami pojawiało się okienko ze za minutę właczy mi ponownie pc ZARZĄDZANIE NT/SYSTEM, za 2/3 razem pomagało, postanowiłem sformatowac kompa, nagrałem xp na płytę ale płyta się nie chciała zbootować, przyszedł kolega( tego samego dnia o dziwo system normalnie działał) i powiedział ze mi to sformatuje, zaczął naciskać wszystkie fX, i pojawiło się okienko w którym było coś o ACPI, między innymi: other,standard PC, multiprocesor itd, coś w podobie do tego tylko że ja mam więcej opcji: http://images.macworld.com/images/legacy/2007/09/images/content/winchoice.png kliknął w standard pc, i potem az do dzisiaj pojawia się przed logo windowsa czarne tło i na dole idzie taki pasek >>>>>>>--------- ... w trakcie niego można kliknąc F6 i wyswietli się takie coś: http://www.undermyhat.org/blog/wp-content/uploads/2012/05/Screenshot-Windows-XP-Setup-Install-SCSI-or-RAID-driver-step-2.png?cda6c1 ,w pasku pisało coś o instalacji SCSI i RAID,jezeli nie naciśnie się F6 to pasek przejdzie,zaczyna się ładować xp, przejdzie 3 paski ładowania( nie raz 2/1) i potem bluescreen: http://kb.parallels.com/Attachments/17746/Images/CTX118263-1.gif .

    chciałem wgrać z oryginalnej płytki windowsa ale potem i tak ten bluescreen, zresetowałem ustawienia biosa, myślę nad wgraniem nowego biosa bo mój jest stary bardzo, sam już nie wiem co robić :( pomóżcie, jeżeli będziecie potrzebować więcej informacji to proszę pisać, pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Możesz rozkręcić tego lapka ? Jak tak to wyciągnij baterię biosu na 10 min i włóż, jeśli to nie pomoże to spróbuj podpiąć inny dysk z systemem i sprawdzić czy z niego odpali.
     
  4. Varon.23

    Varon.23 Banned

    Dołączył:
    Październik 7, 2012
    Posty:
    31
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zd wola
    Narazie nie otworze go ;s, przeczytałem że to wina sterowników od ACPI, mam nagrać najpierw windows 98 i za jego pomocą naprawić a potem dopiero windows xp, dodatkowo chcę nagrac nowy bios bo mój nie ma wieluuu opcji, jeżeli nadal nie pomoze to spróbuję z tą baterią, ale piszcze wiecej sugestii


    dysku nie podmienię bo narazie nie mam do innego dostepu

    Mam problem: gdy juz płyta siezbootuje, właczam instalację, potem coś tam sprawdza z napędem a nastepnie wyswietla sie bład że nie może czegoś znalezc, na internecie kazali mi wklepać: D:\Setup.exe/ D:\setupcor.exe ale nie działa nadal, a musze windowsa 98 na chwilę zainstalować, proszę o pomoc

    korzystam z zewnętrznego napędu ihas podłaczonego pod usb

    BŁĄD: oemcd001


    Edit: odpiąłem baterię, teraz czekam z 1 h zeby polecało sobie, potem podepnę, jak nie zadziała to sprawdzę dysk czy nie ma bad sectorów

    Udało się naprawić, trzeba było zresetować bios poprzez wyciagnięcie baterii, zmienienie w biosie z IDE na express i zmiane ACPI na standard, potem mogłem sformatowac pc
     
  5. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    No widzisz dałeś radę, a następnym razem nie baw się biosem bo mogło się gorzej skończyć.
     
Wczytywanie...

Poleć forum