1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z internetem PC z WiFi+XBOX

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez aerO^, Wrzesień 16, 2009.

  1. aerO^

    aerO^ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    258
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam , mam problem mam XBOX 360 Elite jasper i dziś go dostałem , chodzi o to , że mam tak mam PC z internetem przez Wi-Fi z routera , który mam w kuchni i chciałbym zrobić sieć PC+XBOX360 , żebym miał internet , do routera nie podłaczę kableka ponieważ moja matka i ojciec wkurzyliby się , że kabel ethernet leci przez cały dom i muszę zrobić tak jak tutaj mam , więc jak to zrobić nie wiem jak się za to zabrać próbowałem według poradnika tego podłączanie XBOX'a jak mam neostrade czy jakoś tak , ale tam jest pokazane jak ma się zwykły modem , a ja mam przez Wi-Fi ten net i jeszcze na dodatek WinVista Ultimate , którego na pewno nie będę zmieniać przez taki powód , a ten tutek nie dość , że jest pod neostrade modem to jeszcze na XP , a w Viście jest trochę inaczej , ale dotarłem do tego: już jest inaczej nie ma TCP/IP tylko są 2 do wyboru jak dobrze kojarzę to ja powinienem użyć TCP/IP w wersji 4 , bo w wersji 6 nawet nie wiem do czego jest i coś kiedyś o tym słyszałem , więc tutaj niby wiem , ale jak wpisuję CMD i tą komendę na sprawdzenie tego to nic daje SS z tego i na prawdę ręce mi opadają i nie wiem co zrobić pomocy.
    SS:
    Imageshack - cmdz
    Imageshack - nett
    A tutaj katalog z tymi 2 SS jakby komuś co nie działało(to jest to samo)
    ImageShack -
    Z góry dzięki za pomoc i prosiłbym jak najszybciej.
    PS. Przy tym TCP/IP 4 i 6 mam opcję instaluj , trzeba to robić czy nie ?? O co z tym chodzi to coś jest nie zainstalowane ? Widać na screenie jak coś.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    spróbuj może po prostu podłączyc Xa z pc i udostępnic połączenie
     
  4. aerO^

    aerO^ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    258
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Robiłem już tak nawet kombinowałem trochę , ale co masz na myśli włączyć udostępnianie ? Nie wiem gdzie ta opcja jest jak udostępnij połączenie ? W xboxie próbowałem już wiele rzeczy i myślę , że trzeba chyba jednak na sztywno ręcznie ustawić bo teraz jade na automatach i nic.
     
  5. chomik001

    chomik001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    Witam ja Ci powiem e głowiem sie cały dzień jak zrobić to u siebie ( mam z dioglogu i viste na laptopie ) podłącz kablem krossowanym xbox'a z laptopem zrobi ci sie połączenie wejdź w centrum sieci u udostępniania i powinieneś mieć dwa połączenia ( router ) i ( xbox - laptop) następnie polącz je razem ( zarządzanie połączeniami sieciowymi będziesz mieć dwie) zaznacz obydwie nacisnij prawym i daj (mostek sieciowy ? ) coś takiego potem wejdź w konsole i daj rzeby wpisać ręcznie adres ip :
    ustawienia sieci -> skonfiguruj siec (ustawienia podstawowe

    adres ip : 192.168.1.2
    maska podsieci : 255.255.255.0
    Brama : 192.168.1.1

    ustawienia dns
    podstawowy 217.30.129.140
    zapasowy 217.30.137.200

    oczywiście dns jest ustawiony pod dialog lub daj zamist ręcznie automatycznie ja wraz z dwoma kolegami z forum to zrobilem więc tobie powinno sie udac
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    odezwij sie do mnie jutro po 9 na priv to cos wymyslimy
     
  7. aerO^

    aerO^ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    258
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dzięki , spróbuję sposobu kolegi , a dopiero potem zacznę cię męczyć Krisr dzięki za pomoc , a jaki to jest kabel crossowany , bo za bardzo nie wiem na PC znam się bardzo dobrze , ale na sieci i sieciowaniu nic właśnie... crossowany to inny niż ethernet?
     
  8. chomik001

    chomik001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    tak to jest taki jak dostałes do zestawu z xbox'em ( lub jak kupowałeś router lub zakładałes neta taki zółty )
     
  9. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    chomik akurat ten co jest z zestawem to nie jest crosowany
     
  10. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
    zgadzam się, ja męczyłem się 5 godzin z połączeniem Xa do laptopa, dopiero po sprawdzeniu kabla (kolory) okazało się że kabel nie był crosowany
    po zmianie kabla cała akcja zajęła mi ok pól godziny
    oczywiście jeszcze parę drobnych problemów jak to w Viście, ręczne wpisanie IP, bram, DNSów zaowocowało udanym połączeniem
     
  11. aerO^

    aerO^ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    258
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Czyli tak , żebym mógł się połączyć potrzebuję tego kabla tzw. Crossowany tak ?? Tym co mam z zestawu z xboxem nie będzie działać prosiłbym o szybką odp czy muszę lecieć po kabel i w sklepie powiedzieć kabel crossowany??
     
  12. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    moze działac moze nie
    zależy od karty w kompie. większość współczesnych kart ma wbudowana funkcje autocrosowania.
     
  13. chomik001

    chomik001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    no to ja nie wiem już czy krosowany czy nie bo ja mam taki normalny żółty dali mi wraz z routerem
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    z ruterem to masz prosty
    taki moze zadziałac ale nie musi
    scorosowany zadziała na 100%
     
  15. aerO^

    aerO^ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    258
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Rany jakie proste :D Wielkie dzięki zrobiłem tylko ten cudowny mostek i automat wszystko na X'ie tylko ten mostek trzeba było wielkie dzięki właśnie ciągnie mi się update Dash'a na ten z sierpnia chyba wielkie dzięki wszystkim!
     
  16. chomik001

    chomik001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    ;p ja też długo kminiłem jak to zrobić ale od tego jest forum :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum