1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Internetem ( PLz szybka odp.)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Zacassin, Sierpień 30, 2010.

  1. Zacassin

    Zacassin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Czesc mam proble z podłączeniem xboxa do internetu probowałem podłączyc przez komputer ale nic gdy wpisywałem odpowiednie ip to xbox nie wykrywał komputera a robiłem jak na poradnikach plz o szybka odpowiedz
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. eSKaeN

    eSKaeN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lębork
    Kabel z przeplotem? Udostępniłeś połączenie internetowe? Ustawiłeś odpowiednie IP?
     
  4. darmon71

    darmon71 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. Zacassin

    Zacassin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    podpiołem xboxa do kompa kablem z zestawu ten kabel miał nazwe na e udostepniłem połączenie i wpisałem Ip u mnie genialnie jest problem ze chodzi o jakas opcje NAt mam liveboxa i ruter sagem
     
  6. BioPower

    BioPower Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    CoD MW 2
    jestem za granica i konsole mam podlaczona do routera i wystarczy zmniejszyc firewall i juz jest polaczenie z netem firewall mam na LOW i jest ok a na medium niema polaczenia z netem
    sprobuj tak
     
  7. eSKaeN

    eSKaeN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lębork
    Ten kabel jest bez przeplotu. Zakup/niech Ci ktoś zarobi kabel z przeplotem i powinno być po sprawie. Przy połączeniu X360 <-> karta sieciowa komputera potrzeba kabla crossowanego.
     
  8. Zacassin

    Zacassin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    a ile taki kabel kosztuje ?
     
  9. eSKaeN

    eSKaeN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lębork
    Tyle samo ile zwykły ethernet. Nie różni się od niego niczym oprócz kolejności kabelków na wtyczce. Na Twoim miejscu pokombinowałbym coś z liveboxem i bezpośrednio pod niego podłączył klocka. Nie musiałbyś mieć wtedy włączonego kompa, aby grać na XBL.
     
  10. Zacassin

    Zacassin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    fajnie tylko zebym podłączył bezposrednio do liveboxa to potrzebuje ok 5 m kabla ethernet wiec wole kupic taki kabel . Jest jeszcze opcja zebym kupił to uzadzenie do bezprzewodowego ale ono kosztuje 200 zł
     
  11. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    Kable enthernet są taniutkie. Ja u siebie w sklepie komputerowym za zrobienie 10m kabla enthernet zapłaciłem 18zł. Sam kabel jest jeszcze tańszy, ale musiałem też zapłacić za robociznę :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum