1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z internetem pomocy

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez biahh11, Grudzień 15, 2012.

  1. biahh11

    biahh11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Może mi ktoś powiedzieć jak połączyć się z internetem. Internet jest Laptop i stacionarny mają internet ale konsola nie. Sprawdzałem dwie konsole i nic to samo z siecią się łączy a z internetem nie. Co mam zrobić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Seb93

    Seb93 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    331
    Polubienia:
    92
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    Skontaktuj się z dostawcą swojego internetu i opisz swój problem, czasem wystarczy że tylko odblokują u Ciebie dane porty i powinno być w porządku
     
  4. biahh11

    biahh11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    internet

    Wiecie co tylko że 2 tygodnie temu wziąłem kabel z routera podłączyłem konsole i internet był, później tydzień temu łącze się przez WiFi i internet był. A dzisiaj chcę ściągnąć okładki do gier i nie mogę. Patrzę czy mogę się połączyć i już nic ani na kablu ani przez WiFi.
     
  5. Seb93

    Seb93 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    331
    Polubienia:
    92
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    A może Ci poprostu Gold wygasł :)
     
  6. biahh11

    biahh11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    internet

    Gold? Co to znaczy?
     
  7. Seb93

    Seb93 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    331
    Polubienia:
    92
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    Przy teście łącza na konsoli łączy Ci tylko z siecią a z Xbox Live już nie ? Czy wogóle nawet z siecią się nie łączy ?
     
  8. biahh11

    biahh11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    internet

    Łączy z siecią, a z internetem już nie. Mi nie chodzi o xbox LIVE tylko o internet.
     
  9. Seb93

    Seb93 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    331
    Polubienia:
    92
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    Xbox Live Gold jest to abonament który wykupujesz na określony czas np. 1 miesiąc, 3 miesiące który ci pozwala korzystać z wszystkich funkcji na konsoli takich jak granie z innymi korzystania z internet explorera, you tube itd.
     
  10. Mama123

    Mama123 Banned

    Dołączył:
    Maj 19, 2012
    Posty:
    117
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wałbrzych
    Spróbuj przwrócić ustawienia do domyślnych...Też miałem coś w podobie, dałem to i na nowo konsola pobrała wszystkie dane z routera i teraz działa...
     
  11. biahh11

    biahh11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    internet

    Rozumiem. No na tym mi w ogóle nie zależy konsole mam przerobioną na RGH więc na to nie wchodzę potrzebuje tylko neta do ściągania okładek do gier.
     
  12. biahh11

    biahh11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    internet

    Jak przywrócić ustawienia domyślne? W konsoli? czy w routerze?
     
  13. Seb93

    Seb93 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    331
    Polubienia:
    92
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    Spróbuj jak kolega powyżej napisał może pomoże :)
     
  14. biahh11

    biahh11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    internet

    Kurcze. Motam się już dzisiaj cały dzień z tym. Mogłem cos nie tak wcisnąć kiedy konfigurowalem dasha latach 2.09? Może zablokowalem dostęp do internetu? Która formulka odpowiada za dostęp do neta?
     
  15. stopa828

    stopa828 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jesli ma neta w kapie z usb jak miec neta w konsoli niedam rady polaczyc sie konsola niewidzi mego kapa przez wi fi moze kablem jakims das sie jak to zrobic pomoze ktos
     
Wczytywanie...

Poleć forum