1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z internetem,routerem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez tomo123, Grudzień 22, 2013.

  1. tomo123

    tomo123 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Witam.
    Otóż mam problem z ustawieniem internetu w moim X360.
    Mój xbox jest starej daty więc nie ma wbudowanego WI-FI, ale mogę do niego podłączyć router aby wykrywał WI-FI. Ale problem jest w tym, że mój router TP-LINK WR543g w trybie AP Client po skonfigurowaniu i podłączeniu pod xboxa przy łączeniu sieci z internetem wyrzuca błąd DNS.Chciałbym jeszcze dodać że pomiędzy routerami nie występuje konflikt IP.

    Oto screen ze strony gł. routera.

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Spróbuj w ustawieniach NAT/PAT
    Reguły te umożliwiają komunikację z Internetu z określonym urządzeniem w sieci LAN. Możesz także zdefiniować porty, które będą używane podczas komunikacji.

    uwaga: upewnij się, że zapora sieciowa nie filtruje tych portów
    tu masz nazwy portów jakie trzeba odblokować
    FTP Server port wewnętrzny 88 zewnętrzny 88 protokół TCP/UDP urządzenie IP konsoli

    FTP Data port wewnętrzny 3074 zewnętrzny 3074 protokół TCP/UDP urządzenie IP konsoli

    Telnet port wewnętrzny 53 zewnętrzny 53 protokół TCP/UDP urządzenie IP konsoli

    Secure Shell Server (SSH) zewnętrzny 80 wewnętrzny 80 protokół TCP urządzenie IP konsoli

    Secure Web Server (HTTPS) zewnętrzny 1863 wewnętrzny 1863 TCP/UDP
     
  4. tomo123

    tomo123 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Niestety przekierowanie portów również nie pomaga :(
    Mogę się mylić ale być może muszę wyłączyć DHCP lub coś w nim zmienić ?
     
  5. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Wpisz na sztywno DNS
     
  6. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    wejdź w ustawienia sieci w konsoli opcja skonfiguruj sieć ustawienie podstawowe zakładka ustawienia DNS z automatycznego zmien na ręczne i wpisz podstawowy serwer DNS 0.0.0.0 zapasowy taki sam i napisz czy coś sie zmienia ustawienia IP zostaw na automatycznych

    do ustalenia najszybszego DNS dla twojego łacza pomoże ci ten program http://dns-jumper.softonic.pl/ polecam
     
  7. tomo123

    tomo123 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Wyskakuje BAD DNS SERVER IP ADRESS, i każe wpisać inny.

    Niestety zmiana DNS chyba nic nie dała,ale internet na kompie pojawia się ale tylko na kilka sekund.
    Dodam jeszcze że router z którym się próbuje łączyć to tp-link wr340g i jest on zmostkowany z asus rt-n12e

    EDIT
    Jednak już działa, ustawiłem ten sam DNS w ust. WAN i DHCP i nagle zaczęło działać.Dzięki za pomoc :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum