1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z internetem w xboxie 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dewuen, Październik 25, 2014.

  1. dewuen

    dewuen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Z góry mówię, że przeglądnąłem setki podobnych tematów, ale nie znalazłem rozwiązania.

    Posiadam xboxa 360 z najnowszą przeróbką LT. Do tego router marki Netgear, do którego wszystko jest podłączone. Internet na komputerze jest odbierany, wszystko pięknie działa. Kiedy przychodzi do połączenia się z internetem na konsoli, pojawia się problem. W trakcie testu połączenia łączę się z siecią, a przy łączeniu się z internetem pojawia się błąd. Wszystkie sposoby naprawy napisane na stronie xboxa nie pomogły, tematy w internecie także. Ktoś ma pomysł, jak to naprawić? Z góry dziękuję
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    W ktorym momencie masz blad ?? Jak juz laczy sie do uslugi Xbox Live ?? Jesli tak to konsola jest zbanowana.

    Masz Wifi w konsoli ?? Jezeli laczys sie przez zlacze ethernetowe to moze byc ono uszkodzone.

    Najlepiej sprobuj podlaczyc kabel ethernetowy bez uzycia routera i wyeliminujesz jakies blokady na routerze.
     
  4. dewuen

    dewuen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem pojawia się przy łączeniu z internetem, przed xboxlive.

    Próbowałem też podpiąć kabel bezpośrednio do konsoli, bez routera. Ten sam problem - połączyłem się tylko z siecią.

    Dodam jeszcze, że nie mogę się połączyć z tym panelem konfiguracyjnym routera (routerlogin.net). A internet normalnie mi działa.

    Nie pisz posta pod postem, używaj funkcji Edytuj // Traffic
     
  5. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dziwny router, ja zawsze na necie wpisuje jako adres strony : 192.168.1.1 i wyskakuje okienko z loginem i haslem
    Standardowo jest to :
    Login: admin
    Haslo: admin
     
  6. dewuen

    dewuen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Próbowałem, ale nie działa. Dodam, że jak wpinam główny kabel internetowy do wejścia 'INTERNET LAN', to zielona dioda sie nie świeci i na komputerze mam sieć niezidentyfikowaną. Kiedy wpinam do tych ethernetowych, mam internet normalnie.

    INTERNET PORT w sensie* :p

    Nie pisz posta pod postem, używaj funkcji Edytuj // Traffic
     
  7. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Przeciez kabel glowny (od internetu) wpinasz w router w WAN, a kabel ethernetowy (polaczeniowy z konsola) wpinasz w konsole, a drugi koniec do routera w wejscie LAN.
     
  8. dewuen

    dewuen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to gdy tak robię, to nie mam internetu nawet na komputerze.
     
  9. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    To nie jest mozliwe, albo nie masz wifi w pc albo nie podlaczasz do niego kabla tak jak do xbox'a.

    Jak nie masz wifi w PC to potrzebujesz miec 2 kable dodatkowe, jeden dla PC, a drugi dla Xbox'a. Konsole i PC podlaczasz do portow LAN w Routerze.

    Jak cos namieszales sobie w routerze to juz nie moja wina, powinno wszystko dzialac po takim podlaczeniu bez zajakniecia.
     
  10. dewuen

    dewuen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przecież pisałem, że wszystkie rozwiązania już próbowałem, no ale cóż, napiszę po raz kolejny.

    Po podłączeniu kabla głównego do portu INTERNET mam sieć niezidentyfikowaną. I tak, posiadam dwa dodatkowe kable RJ45, jeden do PC, drugi do konsoli.
     
  11. mseredin

    mseredin XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Mikołów, Śląskie
    Możesz zrobić zdjęcie z tyłu routera i pokazać jak masz podłączone kable gdy net na kompie działa? Bo twój post jest trochę chaotyczny a nikt też nie jest wróżką i nie wie jaki nasz router :). Podeślij tez info skąd masz neta (jaki dostawca).
     
  12. dewuen

    dewuen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Okej, problem rozwiązany, do zamknięcia
     
  13. Traffic

    Traffic ɹoʇɐɹǝpoW Członek Załogi Moderator XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    242
    Polubienia:
    62
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Możesz opisać co zrobiłeś, że zaczęło działać? Przyda się dla kogoś z podobnym problemem, a ja wtedy zamknę temat
     
Wczytywanie...

Poleć forum