1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Internetem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez BuuuuuxD, Sierpień 22, 2010.

  1. BuuuuuxD

    BuuuuuxD Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie xbox maniaki.

    Mam kolejny, trzeci i mam nadzieje że ostatni problem. Dotyczy on inernetu w X-ie.

    Więc tak. Mam podłaczony komp pod kablówke a xboxa podłaczonego przez Ethernet do Routera i neta jakoś nie ma :/. Nie wiem jakoś czy w ogóle dobrze podłaczyłem ale próbowałem wielu opcji m.in: Podłaczenie kablówki do x-a, Podłaczenie kablówki do rutera i ethernetem x-a do rutera, podłaczenie ethernetem do kompa. We wszytkich opcjach klikałem "sprawdz połączenie z XBL" mam już środek połaczania z netem (nie z XBL) i error :/. Pomocy prosze. Mam nadzieje że z 3 i już mam nadzieje ostatnim problemem mi pomożwcie :rolleyes:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Heh. Stawiam że dużo już się na kombinowałeś. Podłączasz tak :
    Modem Kablowy -RJ-45-> Router -RJ-45-> Xbox 360 + PC (Dwa oddzielne kable do Xbox i PC)
    Router powinien to być zwykły Router LAN (Gniazdo WAN jest wejściem RJ-45).
    Czy przypadkiem nie kupiłeś routera jak do Neostrady?
     
  4. BuuuuuxD

    BuuuuuxD Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Więc tak router nie jest od neostrady. Modemu nie mam, i co to jest RJ-45 ?:D I czy te oddzielne kable do Xboxa i PC to mają byc Ethernet ?
     
  5. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Czyli stawiam że masz takie coś ze ściany?
    [​IMG]
    Tak kable Ethenet to kabelki RJ-45. Podaj nazwę swojego routera.
     
  6. BuuuuuxD

    BuuuuuxD Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  7. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dobry jest. Teraz tylko jedno zasadnicze pytanie. Czy jak podłączali Cię do Internetu to przychodził spec dał swoją kartę czy wszystko robiłeś sam? Może twój dostawca ma ustawione filtrowanie MAC i czeka cię telefon do administratora. W Gniazdo WAN wpinasz kabelek ze ściany. Do Gniazda Nr 1 Komputer. Do gniazda Nr 2 Xbox 360.
     
  8. BuuuuuxD

    BuuuuuxD Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Robiłem wszytko sam. Jutro wszytko powiem jak poszło bo drugi kabel ethernet mam w piwnicy (God damn) Narazie za pomoc ReXx :D

    EDIT: Niestety;/ Wszytko zrobiłem tak: Kabel ze sciany do gniazda WAN, Kabel ethernet z zestawu od xboxa do kompa, kabel ethernet z zestawu z modemem do xboxa. Przetestuj połaczenie siecowe i nic :/ Mam pokazane: Sieć: połaczenie Internet: Bład. Nie wiem co robie źle :( Heelp
     
Wczytywanie...

Poleć forum