1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z internetem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Hektor, Wrzesień 12, 2010.

  1. Hektor

    Hektor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam mam problem z internetem w xbox_sie nie moge połączyć się z siecią ani z komputerem dioda przy ruterze i przy kompie po podłączeniu xboxa kablem Ethernetowym nie świeci .Wiecie co to może być (przedtem działało ok )
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    zły kabel albo spalona karta
     
  4. Warmin

    Warmin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Legnica
  5. Hektor

    Hektor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    rożnymi kablami robiłem no nieświęci się ile kosztuje wymiana ?I jak to spr.

    a jak kupie modem wifi to bedzie działało ?

    //HoFi:9.Nie pisz postów pod sobą (do tego służy przycisk "edytuj").następny taki post i warn//
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Czemu ma działać:D Masz spaloną kartę sieciową w xboxie naprawa od 100zł
     
  7. Hektor

    Hektor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale żaden błąd mi nie wyskakuje to na pewno to ?
     
  8. krysin

    krysin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
    idz do sklepu w którym kupiłeś iksa i zapytaj się czy działa net w xboxie , podłączą sprawdzą jak będzie działać to ty masz coś zesputego ,a jak nie to oddadzą kasę za iksa
     
  9. Hektor

    Hektor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja kupiłem od gości i działało teraz coś sie zepsuło ;/
     
  10. szczurx

    szczurx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorlice
    skoro podłączasz xboxa pod router, to nie jest najprościej zalogowac sie do konfiguracji routera i sprawdzic czy dhcp serwer poprawnie przydziela adres ip dla konsoli... a nie wymyslac jakies glupoty o spalonej karcie sieciowej. mozesz tez z poziomu wiersza polecen spingowac adres ip konsoli i zobaczysz czy jest odpowiedź z jej strony
     
  11. HeN

    HeN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Napisał wyraźnie że dioda się nie świeci więc nie ma połączenia z routerem. Grzebanie w jego ustawieniach nie pomoże. Jest jeszcze możliwość że coś z routerem - chyba że próbowałeś na różnych portach sprawdzać. Nie wiem jak przy bezpośrednim połączeniu xboxa z kompem ale wydaje mi się że bez scrossowanego kabla się nie połączysz (jeśli się mylę to proszę mnie poprawić)
     
  12. szczurx

    szczurx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorlice
    zgadza się, bez crossa przy połączeniu z pc nie ruszy
     
  13. dawidek1258

    dawidek1258 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a ja z kolei chciałbym podłączyc neta przez karte sieciową w pc,mam juz kabel cross i co dalej?
     
  14. HeN

    HeN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rozumiem że chcesz udostępnić internet xboxowi z pc tak? Po podłączeniu i skonfigurowaniu sieci trzeba włączyć udostępnianie internetu. Może to trochę rozjaśni Ci sprawę: Udostpnianie internetu w sieci LAN
     
  15. AdamAdamski

    AdamAdamski Banned

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2010
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Poznań miasto doznań
    A może w ruterze nie ma ustawionego dynamicznego ip?
     
  16. dawidek1258

    dawidek1258 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale ja mam modem tp ZTE ZXDSL 852 ale na łączach netii i nie mam w tej zakładce udostępniania internetu tylko zapora windows czy coś takiego
     
  17. dawidek1258

    dawidek1258 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  18. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    przeprowadz konfiguracje sieci od nowa
     
  19. dawidek1258

    dawidek1258 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  20. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    polaczenie sieciowe - konfiguruj siec w domu lub w malej firmie
     
  21. dawidek1258

    dawidek1258 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nic lipa,nadal nie mam
     
Wczytywanie...

Poleć forum