1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z ISO dragon age od Skazy

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez valgir, Listopad 23, 2009.

  1. valgir

    valgir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam.

    Wypalalem dzis 2 razy wersje skazy Dragon Age i w obu wypadkach plytka przy weryfikacji przy 50% ma blad E 22:55:52 Failed to Read Sector 1913761 - Reason: L-EC Uncorrectable Error

    Wczesniej nie mialem zadnych problemow z isokami, gre przerobilem na wave 3 wavepatcherem, w ABG wszystko bylo ok.

    Jaka moze byc tego przyczyna, czy wlasnie tego ze zmieniony zostal wave?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    nie, zmiana wave nie ma nic do rzeczy
    na pewno nagrywasz na dvd +r dl
     
  4. michansk

    michansk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    po mojemu po prostu plyta sie zle nagrala i sa uszkodzone sektory przec co nie idzie ich odczytac, nagraj ponownie i powinno smigac
     
  5. valgir

    valgir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Naewno na DL, na dodatek sa to verbatimy z ktorymi wczesniej nie bylo zadnych klopotow. Nie sadze ze jest to przyadek ze 2 plyty sa uszkodzone w tym samym miejscu, na 50%. Plyta normalnie cala sie wypala, dopiero na weryfikacji widac blad. Xbox normalnie ja widzi jako gre, odpala ale w przy ladowaniu pisze ze plyta uszkodzona. Albo cos nie tak jest z obrazem, albo trafilem na zle wytloczona partie plytek bo to nowe opakowanie bylo.
     
  6. valgir

    valgir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    A gdzie ja napisalem ze zrobilem to po nagraniu? Oczywiscie ze bylo robione przed.
     
  7. smieszek02

    smieszek02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piekary Śląskie
    No to może być coś z obrazem.. na Twoim miejscu ściągnąłbym inną wersję i spróbował nagrać tą inną.. Może to coś pomoże.
     
  8. rusieknh

    rusieknh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    214
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    mialem kiedys ten sam problem w patchowaniem gier ale przy virtua tennis 2009 chyba z 10 plyt zniszczylem i dalej nie nagralem tego cholerstwa spaczowanego....od tamtej pory nie bawie sie w cos takiego bo to nie ma najmniejszego sensu.normalne obrazy iso wypalaly sie idealnie a po przerobce kicha.
     
  9. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    daj log z tej płyty.
    wg mnie wywala ci błędy w przejsciu na druga warstwę. albo płyty kiepskie trafiłeś albo nagrywarka ci siada.
    patchowanie nic tu nie zmienia
     
  10. valgir

    valgir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    No wlasnie mam nadzieje ze to jednak plytki bo nagrywarka jest nowa i przez 1 tydzien uzytkowania wypalala bardzo dobrze. Moze to problem tego ze obie te plytki byly palone na x4, bo nawet po ustawieniu na x2 w imgburnie przeskakiwalo samo na x4.
     
  11. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Ja mam to samo, zawsze jak ustawię na 2x to wypala z prędkością 4x, ale już tak 10 gier nagrałem i nie ma problemu.
    Co do twojego problemu to sprawdzałeś layerbreak w imgburnie i w pliku .dvd?
     
  12. masiusgn

    masiusgn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2009
    Posty:
    158
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja od skazy miałem ten sam problem i nie wiem czemu zrobiłem sobie plik .dvd sam i nagrało bez problemu! a wiecie czemu przeskakuje na prędkość 4x bo mam to samo??
     
  13. Denpasar

    Denpasar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec, Poland
    bo płyty są x4 a nie x2 i program to wykrywa i nagrywa z najmniejszą prędkością czyli x4
     
  14. valgir

    valgir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    W takim razie na 99% problem w przejscu na 2 warstwa, bo pliku .dvd nie bylo i stowrzylem go sam, zrobilem plik z nazwa obrazu.dvd i w srodku bylo:
    LayerBreak=1913760
    nazwa_naszego_obrazu.iso

    Czyli byl plik dragon.iso i dragon.dvd w ktorym bylo:
    LayerBreak=1913760
    dragon.iso

    Czy to jest poprawne?
     
  15. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    tak
     
Wczytywanie...

Poleć forum