1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Iso2god "could not locate default.xex.."

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez renegade, Październik 20, 2011.

  1. renegade

    renegade Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Września
    Witam serdecznie

    Zassałem nowego Batmana w wersji 0800.RF.XBOX360-XPG, ale przy próbie przerobienia przez iso2god pojawił sie problem i wyskoczył komunikat "could not locate default.xex or delault.xbe". Google nie pomógł. Macie jakieś pomysły? Pierwszy raz sie z tym spotykam :/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mosko7

    mosko7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Zapewne masz ISO2GOD w wersji 1.3.5 sciagnij najnowszą 1.3.6 z obsługą XGD3.
     
    1 osoba to lubi.
  4. renegade

    renegade Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Września
    Zainstalowanie nowszej wersji iso2god rozwiązało ten problem. Dzieki i pozdrawiam.
     
  5. renegade

    renegade Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Września
    Grę wrzuciłem na konsole, ale dopiero dzisiaj włączyłem, żeby pograć. Niestety pojawił się kolejny problem, po uruchomieniu gry komunikat: "nie można uruchomić gry. pobierz ją ponownie." Co w takiej sytuacji?
     
  6. ReloadZ

    ReloadZ Banned

    Dołączył:
    Październik 24, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Pobierz ją ponownie ?
    Microsoft szaleje :D,
    Może masz starą przeróbkę lub źle się nagrało.
     
  7. Darcik

    Darcik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zaktualizuj freebota do najnowszej wersji. Batman/Forza wymagają dasha 13599.
     
  8. renegade

    renegade Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Września
    Da rade to uruchomić na najnowszym freestyle dashu ? (freeboota faktycznie mam starszego dash 12611)
     
  9. Darcik

    Darcik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  10. psilon

    psilon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2011
    Posty:
    240
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    chce sprawdzić media id obrazu iso z xdg3, wersja iso2god 1.3.6, po załadowaniu obrazu komunikat 'Cloud not lunch XexTool!' czyżby ten plik xex był uszkodzony czy problem leży po innej stronie?
     
  11. krasnal1992

    krasnal1992 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    pewnie antywirus usuwa/blokuje Ci Xextool. U mnie tak bylo :D
     
  12. psilon

    psilon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2011
    Posty:
    240
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    dokładnie. uruchomię komp bez antywira, zobaczę czy to pomoże
     
  13. psilon

    psilon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2011
    Posty:
    240
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    niestety, nie pomogło, ciągle ten sam komunikat
     
  14. amisz86

    amisz86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    331
    Polubienia:
    66
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Odświeżę temat ma ktoś pomysł na rozwiązanie tego problemu?
    Mam iso2god wersje 1.3.6 i jak próbuje zaladowac iso dostaje błąd could not locate default.xex or default.xbe
    Plik xextool jest w katalogu programem. Mam problem z dwoma grami (The Biggest Loser Ultimate Workout,Zumba Fitness Rush) inne gry bez problemu można przerobić do god
     
  15. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    pozostaje xex
     
  16. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Xextool ma być w wersji 6.3 (xextool.exe=188928 byte, nie 484684 byte-to starsza wersja)
    Jeśli nie to extract Xbox Image Browser (bo jak podejrzewam iso extract też nie działa), potem Iso Create i mamy iso i ISO2GOD i mamy GODa
    Jeśli to nie zadziała to problem ze źródłowym iso.
     
  17. anzii2

    anzii2 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 3, 2013
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jak program jest 1.3.6 i taki komunikat sie pojawia we wszystkich grach ?? ;/
     
  18. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  19. pstad

    pstad Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2014
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej!

    Przeczytalem juz chyba wszystkie posty na w/w temat i chyba wszystkiego probowalem i niestety dalej nic nie dziala wciaz ten problem, nawet jako admin z xextool w katalogu.
    Mozecie podpowiedziec jak to zrobic?
    Wewntualnie czy jest moze inny program bo ten caly czas ten sam komunikat.

    P.S Na wszystkich grach iso to samo. Jak rozwiazac ten problem i nagrac do GOD??
     
  20. Madlax

    Madlax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    z halo 4 dvd 1 ten sam blad
     
  21. cashis122

    cashis122 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2015
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam Posiadam Również ten błąd w NFS Undercover próbowałem wszystkiego z googl i nic nie pomogło jest jakiś inny program który przerobi pod RGH ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum