1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z iso2GOD

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kaper10, Styczeń 12, 2014.

  1. Kaper10

    Kaper10 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich.
    Mam problem z iso2god. Podczas włączania programu wyskakuje mi taki oto komunikat :
    [​IMG]
    tak samo jest jak klikam "Add ISO"
    [​IMG]
    oraz w "Settings" gdy chcę zapisać zmiany:
    [​IMG]
    Czy ktoś mógłby mi pomóc rozwiązać ten problem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Net Framework masz zainstalowany ?
     
  4. Kaper10

    Kaper10 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, a dokładniej Microsoft .NET Framework 4.5
     
  5. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    rozwiń zakładkę szczegóły bo tam jest opisany problem związany z błędem
     
  6. Kaper10

    Kaper10 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mimo wszystko i tak nie rozumiem tego co tam jest napisane i w jaki sposób rozwiązać ten problem. Może ktoś pomóc?

    "Szczegółowe informacje na temat wywoływania debugowania w trybie JIT (just in time)
    zamiast tego okna dialogowego znajdują się na końcu tego komunikatu.

    ************** Tekst wyjątku **************
    System.Configuration.ConfigurationErrorsException: Sekcja konfiguracji 'connectionStrings' ma nieoczekiwaną deklarację.
    w System.Configuration.ConfigurationManager.get_ConnectionStrings()
    w System.Configuration.PrivilegedConfigurationManager.get_ConnectionStrings()
    w System.Configuration.LocalFileSettingsProvider.GetPropertyValues(SettingsContext context, SettingsPropertyCollection properties)
    w System.Configuration.SettingsBase.GetPropertiesFromProvider(SettingsProvider provider)
    w System.Configuration.SettingsBase.GetPropertyValueByName(String propertyName)
    w System.Configuration.SettingsBase.get_Item(String propertyName)
    w System.Configuration.ApplicationSettingsBase.GetPropertyValue(String propertyName)
    w System.Configuration.ApplicationSettingsBase.get_Item(String propertyName)
    w Chilano.Iso2God.Main.UpdateSpace(Int64& FreeSpace)
    w Chilano.Iso2God.Main.UpdateSpace()
    w Chilano.Iso2God.Main.Main_Load(Object sender, EventArgs e)
    w System.Windows.Forms.Form.OnLoad(EventArgs e)
    w System.Windows.Forms.Control.CreateControl(Boolean fIgnoreVisible)
    w System.Windows.Forms.Control.CreateControl()
    w System.Windows.Forms.Control.WmShowWindow(Message& m)
    w System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
    w System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
    w System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


    ************** Zestawy załadowane **************
    mscorlib
    Wersja zestawu: 2.0.0.0
    Wersja Win32: 2.0.50727.5472 (Win7SP1GDR.050727-5400)
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework64/v2.0.50727/mscorlib.dll
    ----------------------------------------
    Iso2God
    Wersja zestawu: 1.3.6.0
    Wersja Win32: 1.3.6.0
    CodeBase: file:///C:/Users/Anita/Downloads/X360/Iso2God.exe
    ----------------------------------------
    System.Windows.Forms
    Wersja zestawu: 2.0.0.0
    Wersja Win32: 2.0.50727.5468 (Win7SP1GDR.050727-5400)
    CodeBase: file:///C:/windows/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
    ----------------------------------------
    System
    Wersja zestawu: 2.0.0.0
    Wersja Win32: 2.0.50727.5467 (Win7SP1GDR.050727-5400)
    CodeBase: file:///C:/windows/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
    ----------------------------------------
    System.Drawing
    Wersja zestawu: 2.0.0.0
    Wersja Win32: 2.0.50727.5467 (Win7SP1GDR.050727-5400)
    CodeBase: file:///C:/windows/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
    ----------------------------------------
    System.Configuration
    Wersja zestawu: 2.0.0.0
    Wersja Win32: 2.0.50727.5476 (Win7SP1GDR.050727-5400)
    CodeBase: file:///C:/windows/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
    ----------------------------------------
    System.Xml
    Wersja zestawu: 2.0.0.0
    Wersja Win32: 2.0.50727.5476 (Win7SP1GDR.050727-5400)
    CodeBase: file:///C:/windows/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
    ----------------------------------------
    system.configuration.resources
    Wersja zestawu: 2.0.0.0
    Wersja Win32: 2.0.50727.5420 (Win7SP1.050727-5400)
    CodeBase: file:///C:/windows/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration.resources/2.0.0.0_pl_b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.resources.dll
    ----------------------------------------
    System.Windows.Forms.resources
    Wersja zestawu: 2.0.0.0
    Wersja Win32: 2.0.50727.5420 (Win7SP1.050727-5400)
    CodeBase: file:///C:/windows/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms.resources/2.0.0.0_pl_b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.resources.dll
    ----------------------------------------
    mscorlib.resources
    Wersja zestawu: 2.0.0.0
    Wersja Win32: 2.0.50727.5472 (Win7SP1GDR.050727-5400)
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework64/v2.0.50727/mscorlib.dll
    ----------------------------------------

    ************** Debugowanie w trybie JIT **************
    Aby włączyć debugowanie w trybie JIT (just-in-time), plik .config tej
    aplikacji lub komputera (machine.config) musi mieć
    wartość jitDebugging ustawioną w sekcji system.windows.forms.
    Aplikacja musi być również skompilowana z włączonym
    debugowaniem.

    Na przykład:

    <configuration>
    <system.windows.forms jitDebugging="true" />
    </configuration>

    Gdy debugowanie JIT jest włączone, wszystkie nieobsługiwane wyjątki
    są wysyłane do debugera JIT zarejestrowanego na komputerze
    i nie są obsługiwane w tym oknie dialogowym.


    "
     
  7. Talibrr

    Talibrr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2013
    Posty:
    401
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Spróbuj przeinstalować framework'a

    Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka
     
  8. Kaper10

    Kaper10 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przeinstalowałem i dalej to samo. Jakieś pomysły? Nikt nie wie co zrobić? ;/
    Muszę ten problem rozwiązać, bo nie mam jak przerobić gier, żeby na RGH poszły.
     
  9. Kaper10

    Kaper10 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to skoro nikt nie wie jak pomóc to chociaż może ktoś powiedzieć czy można jeszcze jakoś w inny sposób lub innym programem przerobić grę, żeby działała na rgh?

    p.s sorry za podwójnego posta, ale temat zakopany troszkę i na edytowanego posta nikt by nie patrzył
     
  10. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  11. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Spróbuj może jeszcze pobrać iso2god z innego źródła.

    Wysłane z tapatalka
     
  12. Kaper10

    Kaper10 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ściągałem z kilku źródeł i problem wciąż ten sam. Za każdym razem wyskakuje ten komunikat.

    ps; Przy okazji jeszcze mam pytanie. Skoro mogę jeszcze do XEX to czy w przypadku gry, która jest na 2 płyty to 2 obrazy w XEX i na dysk i dobrze będzie?
    ps2; Nie wiem gdzie napisać to pytanie, ale też tutaj napiszę. Czy jak posiadam RGH to podłączając się do Xbox Live zbanują mi konsolę? Nie grając w gry tylko po prostu wchodząc np. w celu ściągnięcia jakiegoś dema.
     
  13. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    xex jest tak samo widziany przez konsolę jak GOD tylko obraz jest wypakowywany a nie przerabiany.
    po podłączeniu do xbl konsoli z RGH jest natychmiastowy ban (1 minuta max)
     
Wczytywanie...

Poleć forum