1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Jasperem, freezy

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez patrick1989, Czerwiec 7, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. patrick1989

    patrick1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Panowie jedna sprawa - kupiłem z niecały miesiąc temu X360 Elite Jasper (Kronos), dysk dokupiłem sam.

    Sprawa wygląda następująco - parę dni temu na Metro Last Light przy końcówce gry (gram z HDD) konsola złapała freeza, pomagał tylko power button. Po freezie włączyłem Grid'a 2 - po jednym wyścigu na loadingu - freeze. Drugiego dnia po półtora godzinki w Metro znowu freeze, odpaliłem konsole i grę ponownie - znowu freeze... i tak chyba z 3 razy pod rząd.

    Wyczyściłem pamięć podręczna(polepszyło się, bo nie ma freezów) to po ponad 2h grania w GRID'a konsola łapie na 2 sek zwieszkę(nie było freeza) i później cały czas zaczęła czytać Grida z płyty :eek:
    Miałem tak 2 razy. Przez 2 dni. Po ponad 2h zwieszka i gra leciała później tylko z płyty zamiast z HDD, pomaga jedynie ponowne odpalenie gry.

    Tak, formatowałem HDD zaraz po zakupie, właśnie go rozkręciłem(trochę mi było szkoda, bo miał oryginalną plombę, ale suszarka dała radę :E) i sprawdziłem pod HD Tune:

    [​IMG]
    [​IMG]



    Odsyłać konsolę? Czy o co tu chodzi?

    Max grałem 4h w Grida 2(po wyczyszczeniu cache), bo ciężko o więcej czasu.
    Konsola stoi w przewiewnym miejscu, pionowo.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    GRID 2 ma zabezpieczenie CIV. Nie jestem pewny, ale gra jest od Codemasters tak jak DiRT Showdown(także ma zabezpieczenie CIV), a w nim miałem tak, że zainstalowałem na HDD, gra nagrana iHAS-em i na początku jak zawsze przy XGD3 płyta była weryfikowana przez ok. 3min, stawała i przy Loading-ach też lekka ścinka i płyta wolno zaczęła chodzić. Więc chyba jest to normalne.
     
  4. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Jaspery raczej się nie psują. Są dosyć żywotne.
    W 98% przypadków psują się z winy użytkownika.
    Bardziej stawiałbym na twardy dysk.

    Próbowałeś na innym?
    Jeśli masz taką możliwość, to spróbuj.
    Gdyby problem nadal się powtarzał, wtedy możesz myśleć o odesłaniu konsolki.
     
  5. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Jak masz gwarancje to odeślij jak na każdej grze tak jest. Pewnie coś z gpu lub się przegrzewa.Sam nic z tym nie zrobisz raczej jak gry orginaly.
     
  6. paul323

    paul323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 14, 2010
    Posty:
    73
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Małopolska
    Skąd ta pewność? Konsola to zawsze konsola i ma prawo się zepsuć nieważne czy xeonon, falcon, jasper czy slim.

    Napisane za pomocą palców
     
  7. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    w jego wypadku to obojetne jak ma gwarancje chyba ,że ma na tym lt i plombe to jej nie ma.
     
  8. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1105
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Gdzie ją chcesz odsyłać?? - bo chyba nie do M$
    ...
    Wyjmij dysk z konsoli i spróbuj zagrać z płyty bez podłączonego hdd.
     
  9. patrick1989

    patrick1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Ok, ale po ponad dwóch godzinach zaczyna czytać z płyty i nie przestaje nawet po pół h. Jedynie ponowne uruchomienie gry działało, tak jak powinno i po 2 min czytało z HDD.

    Dysk jest dobry, specjalnie dałem screeny skanów

    Do sprzedawcy chcę odesłać. Freezy na razie minęły po wyczyszczeniu pamięci podręcznej, tylko niepokoi mnie że po ponad 2h gra zaczyna czytać tylko z płyty i nie przestaje.

    Dysk sformatowałem z poziomu X'a, rozebrałem, podłaczyłem do PC i testowałem, złożyłem ponownie. Ustawienia konsoli zresetowane, dash aktualizowany miesiąc temu, jak podłączyłem się do Live.
    Gram z kopii zapasowej, palonej na iHasie, bez problemu zainstalowała się 2x poniżej 10 min.

    Po weekendzie potestuję, jak po tych zabiegach się zachowuje.
     
  10. patrick1989

    patrick1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Pograłem trochę ponad 3h w Grida 2 i znowu odczyt przełączył się z HDD na napęd DVD :/
    Też u Was tak się dzieje?
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum