1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z Jasperem po wymianie napędu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kuzi1987, Czerwiec 22, 2012.

  1. kuzi1987

    kuzi1987 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć, opiszę krótko w czym problem:

    Zepsuła mi się konsola Arcade z 2007r z dashem 14719 w której siedział Lite-On DG-16D2S z LT3.0.
    Kupiłem Jaspera z 2009r z dashem 13146 w którym siedział Lite-On DG-16D2S 09C bez LT.

    Co zrobiłem:
    • włączyłem Jaspera i zaktualizowałem dasha do 14719 z USB [restart],
    • podłączyłem dysk i kinecta [restart]
    • skonfigurowałem kinecta i ogólne ustawienia konsoli [wyłączyłem konsolę]
    • rozebrałem Jaspera i wymieniłem napęd (na DG-16D2S)
    • podłączyłem wszystko, włączyłem... i...
    • nie działa: AC1, Skyrim, Kinect Rush, Viking.

    ... obawiam się, że może to wynikać z wbudowanej pamięci flash którą dysponuje Jasper, ale to Was proszę o radę co zrobiłem źle...

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. HICKS

    HICKS XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2012
    Posty:
    219
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Sflashowales z poprawnym kluczem napedu?
     
  4. kuzi1987

    kuzi1987 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie flashowałem bo tego "nie robię", tylko przełożyłem napęd...
     
  5. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    To źle zrobiłeś.
    Napęd ze starszej konsoli ma swój własny, osobisty klucz.

    Najlepszym wyjściem dla Ciebie będzie wgranie LT3.0 w napęd z nowej konsoli.
    Innego wyjścia nie masz.
     
    1 osoba to lubi.
  6. kuzi1987

    kuzi1987 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a miało być tak pięknie :D

    dziękuję Wam za zainteresowanie.
     
  7. kuzi1987

    kuzi1987 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sory, że odkopuję temat, ale teraz nie działają mi niektóre gry xgd3.

    Świeżo nagrane:
    release: The Adventures of Tintin: The Game (2011) PL.XBOX360-SRT / WERSJA PL (CRC 6757D5AE)
    abgx: Wklej.to - po prostu wklej to! - paste: dLh1i
    napęd: iHas 124b -> 524b (usb)
    patch: speedpatch3xplatinum
    nośnik: MBIPG 101-12-00
    eeprom: SB On, FHT Off, OSW On, OHT On
    ImgBURN: opc off, burn proof off, bufor i/o 240, layer brake optimal, Book Type DVD-ROM, Write Speed: 2,4x
    weryfikacja: 100%
    Nero DS: 70%
    Xbox: Jasper (był jeszcze z plombami) dash 13146 -> 14719 USB -> 15574 USB
    napęd: Lite-On DG-16D2S 09C z LT3.0

    problem: po włożeniu nośnika - "płyta nie jest obsługiwana", poprzednia płyta nagrana zwykłą wypalarką z truncate (Verbatim) to samo. Oodłączyłem dysk i sformatowałem pamięć flash + czyszczenie cache... to samo...

    Forza 4, Max Payne 3 ... działają bez problemu :/
    jaspera nie podłączałem do internetu, poprzednią konsolę z tym samym dyskiem - owszem, ale nie grałem multi

    proszę pomóżcie, córeczka prosi tatusia o naprawienie "Tintina" ;)
     
  8. slashg

    slashg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    NIe działają ponieważ masz zły napęd, musi być oryginalny jaki był w konsoli. Musisz mieć DG-16D2S nie możesz mieć 09C, ani żadnego innego. Jedynie zmiana napędu pomoże.
     
  9. kuzi1987

    kuzi1987 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @!slashg, taki napęd był oplombowany w oplombowanym Xboxie, a prawie każda gra xgd3 działa.
    teraz nagrałem:
    release: The Adventures of Tintin: The Game (2011) XBOX360-COMPLEX (CRC 8E64CB3A)
    i DZIAŁA.

    proszę o odpowiedź dlaczego tak jest.
     
  10. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Abgx zastosowany przed wypaleniu iso?

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  11. kuzi1987

    kuzi1987 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @!malyVVV, tak, w obu przypadkach. Każda nagrana iHasem w ten sam sposób podobne wyniki w Nero, płyta od SRT nie chce działać, a od Complex ma problem z weryfikacją Stealth i DMI -ale działa.
     
  12. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Wyczysc pamiec podreczna

    Wysłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk
     
  13. kuzi1987

    kuzi1987 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zrobione - nie działa.
    Dziwne, że GoW3 teraz też nie działa... zaraz zobaczę release od READNFO_XGD3_0800_USA_RF-XBOX360-RRoD
     
Wczytywanie...

Poleć forum