1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z JF

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez guzer, Styczeń 14, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. guzer

    guzer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam

    mam 2 problemy

    1.Pierwszy kopm- pierwszy problem

    Jak podłączam DVD w chodze przes dosflasha widzi mi go bez problemu powiedzmy pod 0x0001. Natomiast jak wejde w Windowsie w JF nie widzi mi go, pewnie dlatego ze są całkowicie inne nazwy do wyboru niz w dosflash

    2. Drugi komp - drugi problem

    Po podłączeniu normalnie wkrywa mi pod taka sama nazwa portu jak w dosflash, zgrywam klucz bez problemu ale podczas nagrywania flasa nie zwraca mi ostatniego komunikatu który powienien byc jak tutaj http://i.imgur.com/NI2Nj.jpg na screenie pod nr 3 "drive is LiteOn"

    Dzieki za odp.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ZombaL

    ZombaL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    506
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Przeworsk
    "drive is LiteOn" jest po komendzie outro czyli powrot do normalnego stanu napedu, kiknij outro jezeli sie zawiesi to wylacz i wlacz naped, i zobacz czy masz zweryfikowany klucz, jezeli naped nie bedzie w vendor mode to powinno wszystko dzialac okej.
     
  4. guzer

    guzer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ok, przetestuje a odnośnie 1 problemu ?
     
  5. ZombaL

    ZombaL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    506
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Przeworsk
    Jaki windows i jaki tryb ustawiony w biosie AHCI/RAID/Enchanced/Native/Legacy ?
     
  6. guzer

    guzer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    windows 7 64bit Raid wył.
     
  7. ZombaL

    ZombaL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    506
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Przeworsk
    Ale tryb ATA wlaczony ?
    portio64.sys Driver Installed
    portio64.sys Driver Started, thanks Schtrom !
    Uruchamiasz jako administrator ?
     
  8. guzer

    guzer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    uruchamiam jako admin, oczywiscie f8 podczas uruchamiania

    ATA wł w dosie ?

    a to co to :portio64.sys Driver Installed
    portio64.sys Driver Started, thanks Schtrom !
     
  9. ZombaL

    ZombaL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    506
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Przeworsk
    W Biosie musisz miec ustawiony odpowiedni tryb, portio64.sys w JF powinien sie uruchomic.
     
  10. guzer

    guzer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wiec mam tak


    SATA II RAID FUNCTION - WYŁ
    SERIAL ATA II 1 - WŁ
    x SATA II 1 PRIMARY RAID - WŁ ALE NIE MAM OPCJI WYŁĄCZENIA
    X SATA II 1 SECONDARY RAID - WŁ ALE NIE MAM OPCJI WYŁĄCZENIA
    SERIAL ATA II 2 - WŁ
    x SATA II 2 PRIMARY RAID - WŁ ALE NIE MAM OPCJI WYŁĄCZENIA
    X SATA II 2 SECONDARY RAID - WŁ ALE NIE MAM OPCJI WYŁĄCZENIA
     
  11. guzer

    guzer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    moze mi ktos pomoc ?
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    zmienic z ahci na ide

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  13. guzer

    guzer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    gdzie mam to zmienic ?
     
  14. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    921
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    W Biosie... .
     
  15. guzer

    guzer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no tylko w biosie nie mam nic takiego

    mam tylko w power management setup cos takiego

    Acpi suspend type i do wyboru: s1 (POS) albo s3(STR)
     
  16. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    to ma być ustawienia kontrolerów sata a nie trybu zasilania
    musisz pogrzebać w biosie w zawansowanych przeważnie jest
     
  17. 4Ebi

    4Ebi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    model płyty głównej plis :) zobaczymy co tam masz dokładniej :)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum