1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z JTAG

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mobbi_van, Listopad 28, 2011.

  1. mobbi_van

    mobbi_van Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość ;)
    Wpadł mi w łapy xenon nadający się do JTAG więc postanowiłem to wykorzystać. Polutowałem wszystko do kupy, odczytałem nand ale w sktorach 276, 2b4, 2f3, 352, 399 mam błędy odczytu. Poprawiłem luty wymieniłem rezystory i diody nadal to samo, inna wersja nandpro i inny komputer również nic nie dał. Wgrałem Xell, konsola odpaliła więc spisałem CPU key i DVD key, w nandpro zrobiłem xbr-a i wgrałem do konsoli lecz również wystąpiły błędy zapisu wyżej wymienionych sektorów, po odpaleniu konsoli włącza się na chwile pokazuje logo xbox360 po czym wywala błąd e79.. Może już ktoś spotkał się z takim problemem i będzie w stanie mi jakoś pomóc, czy nand może być uszkodzony?? Czy problem leży przy budowaniu softu?
    Pozdrawiam

    Ps. Dzisiaj zremapowałem te bloki i przy pomocy jtag tool zbudowałem freebot, przy wgrywaniu do nand błędy zapisu znów się pojawiły teraz po odpaleniu konsoli mam e71.. Czy wymiana nand pomoże w tej kwestii? Czy coś ważnego znajduje się w tych sektorach?

    Dzięki za pomoc:) wymiana nand pomogła.
    Pozdrawiam

    Sorry za post pod postem
    Czy do JTAGA konieczny jest wewnętrzny dysk ? Czy można freestyledash-a zainstalować na pendrive?
    Pozdrawiam







    edytuj post nast. razem /bgszef!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Można na pendrivie,ale wewnętrzny dysk bardzo się przydaje,choćby do emulatora Xboxa 1 lub też do DLC,albo na przykład do tekstur hd w grze Battlefield 3.Ta gra właśnie wymogła na mnie kupno dysku wewnętrznego do konsoli i różnica w grafice w tej grze pomiędzy wersją bez tych tekstur a z tymi teksturami jest kolosalna.
     
  4. mobbi_van

    mobbi_van Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok, ale czy na dysku usb zainstaluje XEXMenu lub fsd?Nie mogę się z tym uporać..Formatuję dysk usb z poziomu konsoli, odpalam xexmenu z plyty, i tu zaczynają się schody..na dysku usb mam katalog xbox360 a w nim pliki data o wielkości1024mb, tworzę tu folder Content\0000000000000000\i tu wklejam folder z xexmenu..po wyjściu do do nxe w game library niema nic..co schrzaniłem?
    Pozdrawiam
     
  5. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Na dysku zewnętrznym nie masz co tworzyć katalogu Content,bo i tak nie zadziała.On działa tylko na dysku wewnętrznym i dlatego nic Ci się nie ukazuje w menu NXE.Załóż sobie katalog Games i tam wrzucaj rozpakowane gry.

    Odpalaj je albo poprzez Xex menu,albo poprzez FSD.Gry w formacie GOD odpalisz tylko poprzez FSD.Przynajmniej ja tak mam.
     
  6. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Można i w NXE....


    Tak.
     
Wczytywanie...

Poleć forum