1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Jungleflasherem [HELP!]

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez tom5855, Maj 29, 2012.

  1. tom5855

    tom5855 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Chciałem flashować napęd samsunga na lt 2.01
    1.Włączyłem JF
    2.Wybieram 3 zakładke
    3.Wybieram port ale nie wykrywa napędu, 2 razy wykrył ale gdy wyłączyłem komputer i włączyłem xboxa
    4. Gdy już się wykrył napęd klikam na Intro/Device ID ale jest taki problem : Pobierz plik 12345 JPG free image - photo hosting
    Nie znam się na bardzo na angielskim.
    Ale kolega mi pomógł przeczytał że trzeba odpiąć zasilanie na 1 sekunde
    co kliknąc TAK czy NIE ?
    To dla mnie bardzo ważne
    prosze pomóżcie... :frown:


    z góry dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Bo języków trzeba sie uczyć. Masz kliknąć TAK i szybko wył a pózniej włączyć zasilanie napędu.
     
  4. tom5855

    tom5855 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale każdy tak ma?,ze trzeba wyłączać zasilanie?
     
  5. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  6. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jak nie masz zewnętrznego zasilania do napędu to będziesz miał z tym problem.
     
  7. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A jak się robi Flasha na DOS-ie też trzeba odłączać zasilanie?? Ja tak nie robiłem(jedynie wyłączałem i włączałem konsole) i przerobiłem normalnie. Napęd Samsung ms28
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    W DosFlash'u również trzeba wyłączać/włączać zasilanie. Odpinasz kabel zasilający i ponownie podpinasz (tą samą stroną!).
     
  9. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ja tak na samsungu ms28 nie robiłem(jedynie wyłączyłem i włączyłem konsole) i nic, normalnie wgrałem...(w którym momencie???). Zasilanie brałem z Xboxa. Coś się mogło złego stać. Czy następnym razem też mogę tak robić.
     
  10. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    To skoro wyłaczyłeś i właczyłeś konsole a zasilanie brałeś z konsoli to...... co zrobiłeś?


    Mały hint ;)

    [​IMG]
     
  11. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    UP: O co chodzi?? wybrałem opcję y, chyba pisało Vendor Intro failed to chyba wtedy wyłączyłem i włączyłem xa i dalej robiłem read...
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wszystke klepki ma? Jak wylaczyles i wlaczyles. To chyba wykaczyles zasilane w napedzie heh....

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  13. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    ~akir Jak mam to rozumieć?? Na yt widziałem jak gościu flashował Samsunga pod Dosflashem i włączał i wyłączał konsole tylko. Robiłem tak samo. Czy mogę tak następnym razem robić?? Jest to szkodliwe czy coś?? Sory ale nie za bardzo rozumiem tematy flashowania napędów X360.
     
  14. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    próbuj opcją "sammy unlock" wtedy powinno wejść automatycznie w "vendor mode" i nie musisz nic wyłączać.Później read, wklejasz klucz i firmware i później write.
     
  15. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa

    Ok pobrnijmy w to dalej :)

    Należy wyłączyć a pózniej włączyć zasilanie napędu. Ty biorąc zasilanie z konsoli wyłaczyleś ją a pózniej włączyłeś. Jak ci sie wydaje co zrobiłeś z zasilaniem napędu?
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Stwiam piwo, ze dalej nie wie

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  17. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    nie męczcie go tak bo się jeszcze obrazi heh
     
  18. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Teraz rozumiem, myślałem że po to się wyjmuje wtyczkę bo szybciej jest a jak konsole się wyłącza to za wolno trwa. Dziękuje :)
     
  19. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    ok. zapodaj adres wyślę:p
     
  21. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    To jest nawet napisane w jednym z poradników forum.
     
Wczytywanie...

Poleć forum