1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z kablami ethernet/rj45 Pomóżcie

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez MrDraiger, Czerwiec 21, 2010.

  1. MrDraiger

    MrDraiger V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    2859
    Polubienia:
    334
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Inowrocław
    Witam, to chyba najodpowiedniejszy dział w którym możecie mi pomóc.

    Zamówiłem wczoraj router, żeby wreszcie podpiąć się do Live. Zapytałem się modela w roli ścisłości czy w zestawie jest także zasilacz i kabel ethernet, bo tym w opisie aukcji nie wspominał. No i w odpowiedzi dostałem: Witam Zasilacz jest kabla rj45 brak. Trochę mnie to zmartwiło bo właśnie nie wiem jaki to kabel dokupić, zcrossowany czy prosty/zwykły. Załączę wpierw schematyczny obrazek połączeń dzięki temu routerowi.

    http://img243.imageshack.us/i/mjproblem.jpg/

    PC ma ukośnik Dekoder, bo w jednym pokoju mam modem do którego połączony jest PC a w drugim pokoju Dekoder. I też myślę (bo w ogóle tych kabli ethernet nie rozróżniam) czy lepiej kabel który wcześniej łączył się z modemem => PC nie dać na połączenie router => modem

    Pomóżcie proszę :<
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    Router --> x360 kabel prosty :)
     
  4. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Idz do komputerowego i powiedz, ze chcesz kabel do polaczenia kompa z routerem
     
  5. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    Nie kompa z routerem, tylko modem z routerem :)

    Masz kable, to sam sprawdź.
     
  6. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    LOL. A czy to jest inny kabel?
     
  7. pemek

    pemek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2008
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krk
    poproś o kabel sieciowy z wtyczkami zaciśniętymi(prosty) - popularnie zwany " PACZKORD PROSTY" tak sie to czyta ;) podłącz i będzie ok
     
Wczytywanie...

Poleć forum